Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Ja też nie zauważyłem różnicy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mi lecą dopiero po 2h przynajmniej tak miałem w przypadku cienia mordoru świętego rowa 3 i dead island riptide.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam takie pytanie. Wydropiłem ostatnio pińcset (czy coś koło tego) kart. Chciałem sprzedać, dodałem do Inventory Helpera i wszystko szło wspaniale do czasu, aż zaczęło wywalać błąd, że zrobiłem za dużo transakcji i mam uzupełnić profil. Na stronie napisane jak byk, że jakieś już tam info niby wysłałem (choć nie pamiętam, żebym to robi). I pytanie, czy ktoś w ogóle może zrobić więcej transakcji niż bodaj 200 w Polsce? Ktoś otrzymał błogosławieństwo od valve? Chyba, że coś innego mam nieuzupełnione w profilu (nie dodawałem np. numeru telefonu)?

Na dodatek musiałem potwierdzić 100 kart ręcznie z maila i wstrzymali to na 15 dni... Nieporozumienie co oni zrobili z tym rynkiem. :D
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Ja wystawiłem niedawno ponad 600 kart, po 300 trzeba było uzupełnić te bzdury o podatkach, potem szło normalnie ;) Wstrzymane na 15 dni bo pewnie nie masz włączonego guarda i tokenów :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

zdzisekMOCY pisze: Mam takie pytanie. Wydropiłem ostatnio pińcset (czy coś koło tego) kart. Chciałem sprzedać, dodałem do Inventory Helpera i wszystko szło wspaniale do czasu, aż zaczęło wywalać błąd, że zrobiłem za dużo transakcji i mam uzupełnić profil. Na stronie napisane jak byk, że jakieś już tam info niby wysłałem (choć nie pamiętam, żebym to robi). I pytanie, czy ktoś w ogóle może zrobić więcej transakcji niż bodaj 200 w Polsce? Ktoś otrzymał błogosławieństwo od valve? Chyba, że coś innego mam nieuzupełnione w profilu (nie dodawałem np. numeru telefonu)?
Inventory helper wywalał mi errory jak wystawiałem po więcej niż 250 kart na raz, po zatwierdzeniu ofert mogłem znowu wystawiać.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Oh, pamiętam te wypełnianie informacji o podatkach. Chciałem "wyprać" pewną metodą pieniądze Steam na realne ( :D ), a tutaj jakiś limicik na sprzedawanie przedmiotów... po podaniu tych informacji wszystko się później już dało.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Wycofanie gry z konta przez developera nie ma wpływu na drop. To użytkownik musi poprosić o refund.

Więc tamte kilka osób musiało sobie drop zablokować w jakiś inny sposób.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

Zatem nadszedł czas odkopania z szafy starego "smartshitu", abym sobie mógł sprzedawać, kupować, wymieniać bez czekania. Kiedyś było można potwierdzać e-mailem tylko wymiany a teraz nawet żeby kupić i sprzedać item na markecie to trzeba bawić się w instalowanie... ehh... Aż się dziwie, że stara opcja nie jest dostępna. Użytkownicy powinni mieć możliwość wyboru a nie każdy ma i lubi korzystać z smartfona.

Czy jeżeli sobie ściągnę tą aplikację uwierzytelniająca i poczekam 7 dni to:
Dzięki temu sobie odblokuje możliwość kupowania,sprzedawania na rynku i wymiany z kimś bez żadnego odbierania kodów i ponownego wklepywania na Steam i już będę miał spokój na zawsze i nie będę musiał używać tego ustrojstwa?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy ja wiem, też tak myślałem na początku. Teraz żyje mi się bardzo dobrze z potwierdzaniem na telefonie, czuje się bezpieczniej i to bardzo :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Breaking Bread pisze: Dzięki temu sobie odblokuje możliwość kupowania,sprzedawania na rynku i wymiany z kimś bez żadnego odbierania kodów i ponownego wklepywania na Steam i już będę miał spokój na zawsze i nie będę musiał używać tego ustrojstwa?
Nie.

Przy każdej ofercie sprzedaży będziesz musiał ją potwierdzać w aplikacji Steam, tak samo oferty wymiany. A przy każdym logowaniu (o ile nie masz zapamiętanych danych logowania) będziesz musiał wpisać kod z aplikacji Steam.

Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Steam Deskop Authenticator (lub WinAuth) i potwierdzanie przez komputer. Przynajmniej oferty wymiany i sprzedaży potwierdzają się automatycznie (przynajmniej w wypadku SDA :E)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest jakaś możliwość ominięcia tego śmiesznego 15-dniowego limitu z wystawianiem przedmiotów na giełdzie gdy nie posiada się smartphona? Mam zwykłą komórkę, ale nigdzie w Steamie nie mogę znaleźć opcji potwierdzania SMSami...

Czy jedyną opcją w takim przypadku jest instalowanie jakichś badziewnych emulatorów i "udawanie, że windows jest androidem" ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Takietam pisze: Jest jakaś możliwość ominięcia tego śmiesznego 15-dniowego limitu z wystawianiem przedmiotów na giełdzie gdy nie posiada się smartphona? Mam zwykłą komórkę, ale nigdzie w Steamie nie mogę znaleźć opcji potwierdzania SMSami...

Czy jedyną opcją w takim przypadku jest instalowanie jakichś badziewnych emulatorów i "udawanie, że windows jest androidem" ?
Badziewny emulator albo miłego czekania. :P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MSKOTOR pisze:
Breaking Bread pisze: Dzięki temu sobie odblokuje możliwość kupowania,sprzedawania na rynku i wymiany z kimś bez żadnego odbierania kodów i ponownego wklepywania na Steam i już będę miał spokój na zawsze i nie będę musiał używać tego ustrojstwa?
Nie.

Przy każdej ofercie sprzedaży będziesz musiał ją potwierdzać w aplikacji Steam, tak samo oferty wymiany. A przy każdym logowaniu (o ile nie masz zapamiętanych danych logowania) będziesz musiał wpisać kod z aplikacji Steam.

Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Steam Deskop Authenticator (lub WinAuth) i potwierdzanie przez komputer. Przynajmniej oferty wymiany i sprzedaży potwierdzają się automatycznie (przynajmniej w wypadku SDA :E)
W winauth tez leci z automata ;)
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Letnia Steamowa Wyprz 2016 będzie nosić nazwę Summer Picnic Sale:
https://i.redd.it/gg6wxnnefg4x.jpg
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

jeśli to Piknik to na pewno będą przecenione gry z koszykami
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Cool :D

Nie będzie nowych eventów, za wyrobienie odznaki będzie wpadać tylko emotikona i tło. Do tego za wyrabianie odznak będzie jakiś animowany bonus jak na winter sale przy gablotach profilu (te szpetne laski cukierkowe i śnieg marnej jakości).

Karty za przeglądanie kolejki - czyli pewnie żadnych nowych gier jak w monster sale.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dzięki za info, nie pamiętam już kto napisał, ale wystarczyło potwierdzić 100 kart i mogę dodać następne. Dzięki!

Te wynalazki winauth itd. to są w ogóle bezpieczne, czy loteria?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

No to jutro Steam kaputt :D. No, chyba że nie będzie przeciążenia jak będą LIMBO rozdawali, w co wątpię :D.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/423950/ - powinien posypać się hejt i to mocny. Wyższa niż przy oryginale cena bazowa, brak praktycznie jakichkolwiek nowinek oprócz trybu survivalu na arenie. I całe 15% zniżki. Tryb areny powinien być jako DLC za 2-3 dolary. Te Remaster to mała przeginka dla posiadaczy oryginalnej wersji. Jak już się robi taką fuszerkę to 80-90% zniżki dla posiadaczy pierwotnej wersji albo darmowa pozycja w bibliotece.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Revan pisze: Jak już się robi taką fuszerkę to 80-90% zniżki dla posiadaczy pierwotnej wersji albo darmowa pozycja w bibliotece.
O nie, to nie przejdzie tak łatwo! Powinni dopłacać posiadaczom pierwotnej wersji - za obrazę majestatu! Co najmniej 20 dolców. I to gotówką! :trollface:

Skoro ta wersja niczego nowego nie wnosi i jest fuszerką, to o co ten bul dópy? Nie kupuj, graj w wersję pierwotną.
ODPOWIEDZ