Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

@ Kuba

Zacznij pisać po polsku, jak się korzysta z telefonu to można zrozumieć brak polskich znaków, ale "wieżysz" "bedla" "skryn" "pomglem" to już przesada. Na forum obowiązuje zasada pisania w języku polskim.

I jeżeli ktoś ma dane konta steam, to w większości przypadków można założyć, że ma też dostęp do konta na Humble Bundle, Indie Gala itp., ponieważ mało kto ma unikalny adres e-mail i hasło do każdej strony, na której się rejestruje. W większości przypadków ludzie mają jedno i to samo hasło / nick i nie dziwię się, że support krzywo patrzy na takie "argumenty".

Próbować można, ale w ten sposób można by sobie spisać z czyjegoś konta HB kilka kodów i pisać o przywrócenie konta Steam. Jedyny pewny sposób na odzyskanie to posiadanie pudełka z kluczem aktywowanym na koncie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja mam unikalne hasło na głownym koncie steamie i do maila z nim powiązanego również. Na pozostałych, oprócz bankowego i paypala, istotnie mam często to samo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Kuba pisze: podaj mi z 2 klucz aktywowane na twoim koncie w 2010 roku . napisze do pomocy ze mi konto ukradli i chce je odzyskac.
U mnie także poprosili o klucze sprzed kilku lat. Nie miałem, bo konto kupiłem na aledrogo. Sprzedający nie odpisuje na maile. Wiec dostęp do konta i gier mam, ale wymiana nie działa. Wisi sobie zbanowane przez steam :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

\@Kuwejt chociaz nie pisz im ,ze kupiles konto.

@MSKOTOR Najwazniejsze jest przedstawic jak najwiecej dowodow (skrin ,screen ,skryn) klucza z bundle jest jednym z dowodow ,
ktory faktycznie wplywa na przyspieszenie odzyskania konta. wlasciciel zawsze bedzie mial wiecej dowodow niz zlodziej . Steam ma w d.pie twoje pudelka i klucze z bedli odpisuje standardowa odpowiedz prosze zdjecie fizycznego klucza gry z ticketem sprawy ,odpisujesz,ze nie posiadasz .

P.S.
Martwie sie sprawa, na ktora tak naprawde nie mam wplywu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Kuba pisze:

Jak nie wierzysz podaj mi z 2 klucz aktywowane na twoim koncie w 2010 roku . napisze do pomocy ze mi konto ukradli i chce je odzyskac.
Twoje dwa kluczyki nic nie dadzą, potrzebujesz przynajmniej jeden "twardy" dowód zakupu gry oraz login, aby próbować odzyskać dostęp do konta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Niestety, ale screen z bundla nie przechodzi (jestem pod wrażeniem, support potrafi odpisywać już w czasie poniżej 24h).
Jak dla mnei wystarczającym powodem do podejrzeń jest fakt, że konto założone i użytkowane w Polsce, teraz nagle użytkuje jakiś Ivan z Mateczki Rosji ;) Podawałem daty aktywacji gier, podałem hasła, maile, ip logowania.

Do tej pory zastanawiam się jak włam był w ogóle możliwy. Koleś wbił na pocztę przypisaną do konta i ją skasował po zmianie maila i hasła na koncie steam. Komputer w 100% czysty. Jedynym potknięciem był nick taki sam jak login..
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Ww. przedmioty wiszą mi z tą flagą już ponad 10 dni (licznik się nie zmienia).
Nie mogę nic z nimi zrobić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

streetpunkpl pisze: Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Ww. przedmioty wiszą mi z tą flagą już ponad 10 dni (licznik się nie zmienia).
Nie mogę nic z nimi zrobić.
Obrazek
15 dni sie czeka jak sie n ie ma tokena mobilnego.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

mam problem z SDA - zmieniałem dziś hasło na steamie i prawdopodobnie przez to w ogóle nie wyskakują mi potwierdzenia transakcji w SDA mimo tego, że aukcja czeka na akceptację.
https://scr.hu/4tx/9j39l
klikałem wielokrotnie refresh i dalej nie działa. Any ideas?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

pelikulas pisze:
15 dni sie czeka jak sie n ie ma tokena mobilnego.
Kolego - mam token od kiedy go wprowadzili (bez przerw) - a licznik "This item can be traded and sold in 6 day(s)." stoi a tych sześciu dniach od 3 marca.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@up itemy z H1Z1 tak mają odkąd rozgraniczyli gre na 2 osobne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Z cyklu: nikt nie pyta, my odpowiadamy.
Steam Stealers
http://pclab.pl/pr68854.html
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Przecież i tak bez mojego telefonu złodzieje nic z moim kontem nie zrobią, nawet jeśli się na nie wbiją podsłuchując sesję.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

@up, ale telefon łatwiej zgubić, czy może być skradziony, niż komp stacjonarny.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

JACKo pisze: @up, ale telefon łatwiej zgubić, czy może być skradziony, niż komp stacjonarny.
Ale hackerowi z Rosji łatwiej jest ukraść Ci konto przez sieć, niż jechać do Polski i telefon z kieszeni podwędzić ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Z tym sprzedawaniem na rynku to już zawsze teraz będę tak miał, że jak dodałem tokena to muszę każdą sprzedaż potwierdzić? Przecież to absurdalne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

keiran pisze: Z tym sprzedawaniem na rynku to już zawsze teraz będę tak miał, że jak dodałem tokena to muszę każdą sprzedaż potwierdzić? Przecież to absurdalne.
tak
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Nie martw się, bez tokena potwierdzenie na maila jest.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

I wymiana / sprzedaż trwa 2 tygodnie.

Taka wymiana przejdzie pomiędzy swoimi altami (bo żaden użytkownik nie będzie czekać 2 tygodnie na wymianę), a oferta sprzedaży będzie dawno nieaktualna jak zostanie umieszczona na liście.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

MSKOTOR pisze: a oferta sprzedaży będzie dawno nieaktualna jak zostanie umieszczona na liście.
sprzedawaj po 0,03euro, to będzie aktualna :E
ODPOWIEDZ