Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

U mnie normalna cena jest.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

u mnie nadal wyświetla się podana cena
widzę, że steam wprowadził zmiany i jeśli ma się już coś z paczki, to cena jakoś adekwatnie spada

ten pack wyświetla mi się w sklepie w zupełnie inny sposób niż widziałem paczki do tej pory - jest nagłówek "complete your collection", oraz info, że mogę zaoszczędzić 30% z ceny tych 2 itemów
Obrazek

niby paczka nadal jest dla mnie opłacalna, bo te 2 DLC wychodzą taniej ale to są tylko cheat unclocki, więc nie próbuję ;P

EDIT:
nie wiem czemu obrazek się nie wczytuje (przynajmniej u mnie), tutaj link bezpośredni: http://imgur.com/YpEmbVS
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

A widzisz, bo to jest to całe "bundle" na Steamie - mi brakuje o wiele więcej DLC, więc mam cenę 15 euro. Teraz sobie o tym przypomniałem, ale tego i tak nie idzie kupić jako prezent, tylko dla siebie ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

czyli, że to tak działało już wcześniej a ja nie zauważyłem? ;) możliwe, że na razie nie miałem na czym tego wypróbować
no nic, wybaczcie pośpieszne błedne info, nie chciałem, żeby pricebug znikł, a tymczasem okazuje się, że ten pricebug nie istnieje :|
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

To w sumie nowość, oprócz CSa, Valve Pack i jakiegoś tam mało popularnego Indie zestawu to jeszcze chyba nic nie było. Widać, GRID był następny w kolejce :) Ja sam dopiero później zaczaiłem, że może o to chodzić.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/429800/
Film o polskich czasopismach growych. Może być ciekawe :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Może ktoś kiedyś podsunie pomysł tym z Valve, żeby zrobili potwierdzanie wielu ofert jednym "kliknięciem". Ale obawiam się, że to nigdy nie nastąpi, ponieważ te "retardy", dla których wprowadzono te zabezpieczenia, mogą przecież przegapić w gąszczu ofert jakąś jedną błędną, której nie chcieliby akceptować, i znowu support miałby problem.

Miał ktoś z Was może taką sytuację, że na stronie z listą wystawionych wisi przedmiot oczekujący na potwierdzenie, ale w apce go nie widać? Nie wiem, czy można to bezpiecznie anulować, nie spowoduje to jakiejś debilnej blokady handlu?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0

W jakich dniach powinna pojawić się wiosenna wyprzedaż na Steam?

PS. Jestem zielony w tym temacie - czy mogę liczyć na obniżkę ceny tych gier:
a) Europa Universalis IV,
b) Crusader Kings II,
c) Civilization 5: Brave New World/ Gods&Kings (dodatki).
d) Endless Legend.
e) Seria Anno.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

DarkXas pisze: W jakich dniach powinna pojawić się wiosenna wyprzedaż na Steam?

PS. Jestem zielony w tym temacie - czy mogę liczyć na obniżkę ceny tych gier:
a) Europa Universalis IV,
b) Crusader Kings II,
c) Civilization 5: Brave New World/ Gods&Kings (dodatki).
d) Endless Legend.
e) Seria Anno.
Nie przypominam sobie, żeby w zeszłym roku była wiosenna wyprzedaż, najbliższa za ok 3 miesiące.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Do tej pory raczej nie było wiosennej wyprzedaży ani też z okazji Wielkanocy. Oczywiście nie znaczy to że w tym roku nie będzie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Rok temu wyprzedaży z okazji chińskiego Nowego Roku też chyba nie było, więc kto wie.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Właśnie, może w tym roku coś jednak będzie. Dobrze by było, na takich mniejszych wyprzach idzie czasami coś kupić w lepszej promocji niż na zimowej/letniej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Zwinęli konto mojej dziewczynie - do tej pory nie mam pojęcia jak, na razie jesteśmy na etapie próby odzyskania go.
Na koncie wszystkie gry to darmówki, albo jakieś odpadki/kopie z bundli. Jedyna wartościowa gra to cs go, oczywiście gift.
Nic nigdy nie kupowane za pomocą karty/psc. Podałem wszystkie wrażliwe dane konta, łącznie z mailem, oryginalnem hasłem, IP komputera, oraz datami aktywacji gry. Oczywiście support cały czas upiera się przy przesłaniu zdjęcia fizycznego klucza gry z ticketem sprawy żeby potwierdzić własność konta. Czy jest jakaś szansa że zakładając nowego ticketa trafię na kogoś bardziej skorego do współpracy?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

mars28 pisze: Nie wiem, czy można to bezpiecznie anulować, nie spowoduje to jakiejś debilnej blokady handlu?
Ja anulowałem wystawienie. Wystawiłem, po czym zdałem sobie sprawę, że mam już seta do zrobienia odznaki i nie chcę sprzedawać tej karty. Anulowałem wystawienie karty na rynek w apce i nic się nie stało.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Grobel pisze: Zwinęli konto mojej dziewczynie - do tej pory nie mam pojęcia jak, na razie jesteśmy na etapie próby odzyskania go.
Na koncie wszystkie gry to darmówki, albo jakieś odpadki/kopie z bundli. Jedyna wartościowa gra to cs go, oczywiście gift.
Nic nigdy nie kupowane za pomocą karty/psc. Podałem wszystkie wrażliwe dane konta, łącznie z mailem, oryginalnem hasłem, IP komputera, oraz datami aktywacji gry. Oczywiście support cały czas upiera się przy przesłaniu zdjęcia fizycznego klucza gry z ticketem sprawy żeby potwierdzić własność konta. Czy jest jakaś szansa że zakładając nowego ticketa trafię na kogoś bardziej skorego do współpracy?
Musisz przypomniec sobie jaki klucz z jakiego bedla aktywowales na tym koncie ,w jakis sposob przeciez przekazywales te klucze dla swojej laski moze masz w histori Skype , GG albo wyslylales poczta, jak juz znajdziesz kod (dy) z bedli to mozesz zrobic skryn ze strony bedla na przyklad ze stronki gali albo hib to powinno wystarczyc .

P.S.
Na przyszlosc radze drukowac rachinki mozna w plik .xps z tego pliku zawsze mozna potem wydrukowac na papierze
i na nim napisac nr z ticketu sprawy .
https://youtu.be/paaATb3aK58?t=37s
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
Grobel pisze: Zwinęli konto mojej dziewczynie - do tej pory nie mam pojęcia jak, na razie jesteśmy na etapie próby odzyskania go.
Musisz przypomniec sobie jaki klucz z jakiego bedla aktywowales na tym koncie ,w jakis sposob przeciez przekazywales te klucze dla swojej laski moze masz w histori Skype , GG albo wyslylales poczta, jak juz znajdziesz kod (dy) z bedli to mozesz zrobic skryn ze strony bedla na przyklad ze stronki gali albo hib to powinno wystarczyc .

P.S.
Na przyszlosc radze drukowac rachinki mozna w plik .xps z tego pliku zawsze mozna potem wydrukowac na papierze
i na nim napisac nr z ticketu sprawy .
https://youtu.be/paaATb3aK58?t=37s

bzdura, żadne klucze z bundli nie są podstawą do potwierdzenia własności konta steam
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

A wystarczyło aktywować mobilny token :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Tak informacyjnie:
Dzisiaj dostałem taką oto wiadomość:
Rynek jest niedostępny z następujących powodów:
W twojej historii transakcji, w przedziale czasu od 30 dni do roku wstecz, musi figurować potwierdzony zakup i musi być ona wolna od odnotowanych niedawno zwrotów i sporów płatniczych. Aby znieść to ograniczenie dokonaj zakupu w sklepie Steam. Liczą się doładowanie portfela oraz zakup gier i DLC. Aktywacja kluczy i rozpakowanie prezentów nie są brane pod uwagę. Pomoc techniczna Steam nie może usunąć tego ograniczenia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

To jest znane. Tylko bardzo rzadko się pokazuje, bo większość jednak kupuje coś na steam min raz w roku :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

@Armin Bez urazy duzo piszesz a malo myslisz, kazdy klucz jest unikalny i nie ma roznicy czy to klucz z bedla czy z pudelka i jego skryn jest argumentem ze to wlasnie twoje konto steam , bo zlodziej nie wie jakim kluczem byla aktywwana gra , pisze bo w taki sposob pomglem odzyskac gimbusom pare kont .

P.S.
Jak nie wierzysz podaj mi z 2 klucz aktywowane na twoim koncie w 2010 roku . napisze do pomocy ze mi konto ukradli i chce je odzyskac.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, o 15:10 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ