Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
Rasiek pisze: Polecam emulator androida, osobiście używam BlueStacks
Odradzam BlueStacks. To już nie ten sam emulator co kiedyś. Za bardzo im palma uderzyła do głowy i teraz gratis dostajesz ad-ware, szpiegowanie i wymuszoną zgodę na udostępnienie wszystkich informacji z emulatora.

Polecam HandyAndy.
Ja emulatora używam tylko do tokenów, więc mogą szpiegować sobie co chcą
Jedyne co mi się nie podoba w nim to to, że nie jest jakiś super szybki, ten HandyAndy jest szybki?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Można Steamową apkę zainstalować na tablecie a smsy z kodami otrzymywać na zwykły telefon?
To co dostajesz w formie SMS i tak przychodzi na twój telefon, a tokeny wyświetlane są w mobilnej aplikacji Steam.
Więc owszem można tak zrobić bo sam tak mam na koncie do farmienia. I jeśli Valve nic nie zmieniło to nadal można mieć kilka kont podpiętych na jeden numer telefonu (ja tak mam) i używać mobilnego autentykatora na jednym urządzeniu do kilku kont ale jest to męczące bo ciągle trzeba się mobilnie przelogowywać.
Rasiek pisze: ten HandyAndy jest szybki?
Jest szybki po pozbawiony tego syfu, który domyślnie jest w BlueStacks.
xQoNam pisze: Zgaduje że jeżeli aktywuje token na altach to będzie mi się gryzł z Archim?
Chyba właśnie teraz przebije popularnością IdleMastera bo IM jest traktowany przez Steam jako logowanie z innego miejsca. Przynajmniej u mnie na Neo codziennie po zmianie IP muszę się na nowo w IM zalogować czyli przy włączonych tokenach będę musiał dodatkowo uruchomić emulator Androida a przy ASF nie będzie to konieczne jeśli ta aplikacja nas pamięta (nie wiem bo nie korzystam).
Teraz dopiero zauważyłem że mówisz o kilku kontach. To może być problem bo przy aktywnych tokenach są one wymagane przy każdym logowaniu jeśli się wylogowaliśmy.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2016, o 12:07 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
FotelSkrzypi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Zgaduje że jeżeli aktywuje token na altach to będzie mi się gryzł z Archim?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

http://www.steamgifts.com/discussion/gC ... slinuxos-x

Ten ficzer ASf jest ciekawy w nowej sytuacji:
Unique ASF 2FA mechanism allowing ASF to act as mobile authenticator (if needed)
Ktoś testował na altach ?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
FotelSkrzypi pisze: Można Steamową apkę zainstalować na tablecie a smsy z kodami otrzymywać na zwykły telefon?
To co dostajesz w formie SMS i tak przychodzi na twój telefon, a tokeny wyświetlane są w mobilnej aplikacji Steam.
Więc owszem można tak zrobić bo sam tak mam na koncie do farmienia. I jeśli Valve nic nie zmieniło to nadal można mieć kilka kont podpiętych na jeden numer telefonu (ja tak mam) i używać mobilnego autentykatora na jednym urządzeniu do kilku kont ale jest to męczące bo ciągle trzeba się mobilnie przelogowywać.
To super, raczej nie chciałbym być odcięty od marketu więc trzeba wreszcie się przemóc i używać tego dziadostwa. Dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

warhameron pisze: http://www.steamgifts.com/discussion/gC ... slinuxos-x

Ten ficzer ASf jest ciekawy w nowej sytuacji:
Unique ASF 2FA mechanism allowing ASF to act as mobile authenticator (if needed)
Ktoś testował na altach ?
Co prawda nie testowałem (jeszcze), ale twórca wytłumaczył mi jak działa

"Cześć.

ASF 2FA powinno być używane tylko do kont typu alt, a nie do maina. Całe działanie polega na używaniu mechanizmu ASF 2FA jako metody uwierzytelnienia - coś takiego jak aplikacja na androidzie. W przypadku gdy zajdzie taka potrzeba, np. potwierdzenia trade'a, ASF 2FA robi to automatycznie.

Weź tylko pod uwagę, że nie jest to rozwiązanie dla kont typu main/primary, więcej na wiki."
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Tylko teraz jak uaktywnić mobilnego na nowym koncie z ASF i tak trza sie bawić z HA lub BS ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

warhameron pisze: Tylko teraz jak uaktywnić mobilnego na nowym koncie z ASF i tak trza sie bawić z HA lub BS ?
O dziwo jest to bardzo proste :D

"Zmieniając config property UseAsfAsMobileAuthenticator na true. Pamiętaj, że powinieneś zapisać revoke kod, który ASF ci wyświetli po podłączeniu się."
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

W ASF, aby zobaczyć aktualny token dla danego konta, wystarczy wpisać w wiadomości do bota/czacie grupowym formułę !2fa, wtedy bot zwróci aktualny kod tokena i ile czasu pozostało do jego użycia. Ten kod można użyć do autoryzacji.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Chyba najwyższa pora włączyć automatyczne używanie kluczy i akceptowanie ofert wymiany od mastera, aby nie było konieczności logowania się na alty.

P.S. Dzięki za odpowiedź Merlin
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Obrazek

Proszę, powiedzcie, że to tylko domyślna wiadomość informująca o zmianach i naprawdę nie będę musiała podawać Volvo numeru telefonu i instalować jakichś gunwnianych aplikacji i emulatorów tylko po to, by móc wystawić kilkucentową kartę w markecie... :nie:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Kasia pisze: Proszę, powiedzcie, że to tylko domyślna wiadomość informująca o zmianach i naprawdę nie będę musiała podawać Volvo numeru telefonu i instalować jakichś gunwnianych aplikacji i emulatorów tylko po to, by móc wystawić kilkucentową kartę w markecie... :nie:
Wygląda na to, że najbliższe kilka dni to ddos na market aby wypchnąć wszystkie swoje śmieci z inventory :/

@Down: Zaczęło się :/ Wszyscy chcą mieć nie działającą apkę.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2016, o 18:29 przez Kuwejt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Działa komuś logowanie w aplikacji mobilnej? Od godziny próbuje się zalogować...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Teraz kupując pakiet i posiadając już jakieś gry z niego odlicza je przy zakupie. Ciekawe jak będzie to działać przy wyprzedażach i czy będzie bardziej się opłacało kupić bundle z grami, a nie kupowanie osobno tylko tego, że reszta przepadnie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

A to nie działa przypadkiem tylko z Vavle Complete Pack? Zerknąłem tak na kilka innych i ni widzę czegoś takiego ;)

EDIT: http://store.steampowered.com/app/10/
Jakieś bundle się porobiły z tego :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@FotelSkrzypi
Na razie Volvo wprowadziło u siebie i poinformowało resztę wydawców, że tak będzie :D
Jest jeszcze takie cuś: http://store.steampowered.com/bundle/225/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Kopiują GOG-a i bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

@Vector
Dzięki :)

Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać z grami i pakietami DLC - na przykład takie XCOM albo Civ...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

MSKOTOR pisze: Teraz kupując pakiet i posiadając już jakieś gry z niego odlicza je przy zakupie. Ciekawe jak będzie to działać przy wyprzedażach i czy będzie bardziej się opłacało kupić bundle z grami, a nie kupowanie osobno tylko tego, że reszta przepadnie.

Obrazek
No juz przycisk kup jako prezent zablokowany to znaczy ze juz jako gift nie kupisz wszystkie paki tak maja Valve Complete Pack ,Counter-Strike Complete itp . kto nakupil pakow cscomplete na ostatniej wyprzedazy to za jakis rok sprzeda po dobrej cenie .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

ODPOWIEDZ