Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
kmpt pisze: Czy tylko ja nie dostałem jeszcze klucza do paczki promocyjnej "make war not love" (Gunstar Heroes, Renegade Ops i Viking: Battle of Asgard)?
Również nie otrzymałem. No trudno.
Na redditcie o tym ktoś pisał kilka dni temu.
https://www.reddit.com/r/FreeGamesOnSte ... _you_must/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Na stronie promocji - http://www.makewarnotlove.com/ jest informacja, że będą wysyłali kody jeszcze raz 1 marca. Dopiero wtedy, gdy nie otrzymacie kodów po 12 godzinach to można napisać do nich maila.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Czy tylko mi nie działa opcja szybkiego wystawiania przedmiotów na rynku w enchanced steam? Mam tylko zielony przycisk "sprzedaj", innych przycisków brak... :cry:

W opcjach zaznaczone "Show Quick Sale buttons on Steam Community items in inventory"

Coś jeszcze trzeba zaznaczyć? Odinstalowanie i zainstalowanie ponownie wtyczki na chrome nic nie dało, może ja coś robie źle? :roll:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

W takich i im podobnych zwiechach ESa mi zazwyczaj pomagało:
- Ustawienia -> Rozszerzenia -> ES Options -> Reset options (prawy dolny róg ekranu)
+ Enhanced Steam -> Clear cached data -> Ctrl + F5

Nie przeglądasz w trybie "incognito" przypadkiem?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Nie znalazłem tego na tym forum więc się zapytam, można cofnąć transakcje za gift kupiony dzisiaj około 19:50?
Jeśli tak to napiszcie jak, bo ja akurat jestem ślepy, albo rzeczywiście się nie da.
Screen wysłany na potrzeby pytania.
Obrazek
Mam tylko te opcje, a co ciekawe, w innych giftach (wysłanych już)
moge zażądać zwrotu pieniędzy, tylko w tym przypadku nie moge.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@Lisek445
Aktywuj najpierw, potem zażądaj zwrotu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Vector pisze: Aktywuj najpierw, potem zażądaj zwrotu.
Inaczej się nie da? Jeśli tylko w ten sposób, to dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Mam pytanie do osób obeznanych:
Wypadła mi karta w foli, jej nazwa to GreenCubelet, kosztuje 0,14€. Wystawiłem ją na rynku za 0,12€ i tak wisi już cały dzień...
Zlecenia kupna sięgają do 0,06€.

Jak myślicie ktoś w ogóle kupi tą kartę w ciągu kilku dni? Czy lepiej obniżyć cenę?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Lisek445 pisze: Nie znalazłem tego na tym forum więc się zapytam, można cofnąć transakcje za gift kupiony dzisiaj około 19:50?
Jeśli tak to napiszcie jak, bo ja akurat jestem ślepy, albo rzeczywiście się nie da.
Screen wysłany na potrzeby pytania.
Obrazek
Mam tylko te opcje, a co ciekawe, w innych giftach (wysłanych już)
moge zażądać zwrotu pieniędzy, tylko w tym przypadku nie moge.
Zwrócić na pewno można, nawet bez aktywacji...
http://store.steampowered.com/steam_refunds/?l=polish pisze:Zwroty pieniędzy za podarunki
Nieodebrane prezenty można zwrócić w normalnym okresie 14 dni lub 2 godzin. Odebrane prezenty zostaną zwrócone pod tymi samymi warunkami, jeśli adresat prezentu zainicjuje proces zwrotu. Fundusze użyte do zakupu prezentu zostaną zwrócone osobie, która zakupiła prezent.
Jak zażądać zwrotu pieniędzy
Możesz zażądać zwrotu pieniędzy lub uzyskać pomoc w sprawie zakupów na Steam na stronie help.steampowered.com.
W helpie jest parę opcji do wyboru i w "Zakupy" mamy ostatnie zakupy z pół roku... i opcje do wyboru... Np. "przypadkowy zakup".

@down
Już się zedytowałeś to ja też ;)
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, o 23:08 przez JACKo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

@JACKo
Faktycznie jest taka opcja. Ale solidnie ją ukryli :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

DarkXas pisze: Mam pytanie do osób obeznanych:
Wypadła mi karta w foli, jej nazwa to GreenCubelet, kosztuje 0,14€. Wystawiłem ją na rynku za 0,12€ i tak wisi już cały dzień...
Zlecenia kupna sięgają do 0,06€.

Jak myślicie ktoś w ogóle kupi tą kartę w ciągu kilku dni? Czy lepiej obniżyć cenę?
Nie obniżaj ceny. Foliowane karty tak szybko nie schodzą jak zwykłe, ale w końcu ktoś kupi jak twoja oferta będzie najniższa.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Tak zrobię. Dzięki za pomoc ;)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Jeśli ktoś nadal nie używa mobilnego tokena, coraz bardziej będzie do tego przekonywany...

Zmiany wchodzą od 9 marca, przede wszystkim: trade holdy będą teraz trwały 15 dni(24h, jeśli masz kogoś w znajomych ponad rok). Dochodzą blokady sprzedaży przedmiotów na rynku - też 15 dni.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

aRo pisze: Jeśli ktoś nadal nie używa mobilnego tokena, coraz bardziej będzie do tego przekonywany...

Zmiany wchodzą od 9 marca, przede wszystkim: trade holdy będą teraz trwały 15 dni(24h, jeśli masz kogoś w znajomych ponad rok). Dochodzą blokady sprzedaży przedmiotów na rynku - też 15 dni.
Polecam emulator androida, osobiście używam BlueStacks
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Lolz. 15 dni. Haha.

Za niedlugo zwolnią support całkowicie i wprowadzą oczekiwanie 2 miesięczne. Chyba, że potwierdzi się tranzakcje odciskiem palca :D W trosce o dobro użytkowników.

Chyba będę się musiała w tą emulacje pobawić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Market holds will begin on March 9th, you can avoid holds and protect your account by enabling the Steam Guard Mobile Authenticator now.

No handel na altach, bez bluestacks or innego ustrojstwa, będzie uniemożliwiony (zwłaszcza kartami wyprzedażowymi).

Kiszencja...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

aRo pisze: Jeśli ktoś nadal nie używa mobilnego tokena, coraz bardziej będzie do tego przekonywany...

Sam siebie będę musiał znać rok, żeby sobie karty przesłać w 24h :D Nic, że IP to samo, ech ..... tokeny srokeny, ja rozumiem bezpieczeństwo, ale chyba trochę przesadzają, biorąc pod uwagę, że już uwalili droższe gifty z innych stref cenowych i poza *klikklak* za parę erłocentów nic już nie zostało :D i co tu chronić?
Dobrze, że właśnie wymieniam fony z Windowsowych na Andki, bo bym się musiał emulować codziennie ;-D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: Polecam emulator androida, osobiście używam BlueStacks
Odradzam BlueStacks. To już nie ten sam emulator co kiedyś. Za bardzo im palma uderzyła do głowy i teraz gratis dostajesz ad-ware, szpiegowanie i wymuszoną zgodę na udostępnienie wszystkich informacji z emulatora.

Polecam HandyAndy.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Można Steamową apkę zainstalować na tablecie a smsy z kodami otrzymywać na zwykły telefon?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Dochodzą blokady sprzedaży przedmiotów na rynku - też 15 dni
.
To tylko na przedmioty wystawione na sprzedaz po 9 marca ? chyba nie beda alnulowac wczesniej wystawionych juz na sprzedaz przedmiotow, w csgo jak sie nie myle to po 3 miesiacach jak nikt nie kupi to przedmioty wracaja do ekwipunku w tf2 chyba dluzej albo wcale.

P.S.
Jestem farmerem od kilku lat to najgorsza wiadomosc dla mnie i dla innych farmerow tez. :twisted:
ODPOWIEDZ