Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

-50% 2,5€ za sztuke lub 4 € w pakiecie
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

Furrak pisze:
FotelSkrzypi pisze: UmiharaKawase Trilogy zostało usunięte ze Steama.
Teoretycznie można jeszcze zakupić na HB, ale toprawie 30 euro
https://www.humblebundle.com/store/p/um ... storefront

Nie powinni kasować przed końcem wyprzedaży :(
ATTENTION: We have run out of Steam keys for UmiharaKawase Trilogy, but more are on their way! As soon as we receive more Steam keys, we will add them to your download page. Sorry about the delay!

Hmm, od 11 grudnia firma jest w likwidacji. Wątpię, że ktoś humblowi te klucze wygeneruje.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Skoro dla ciebie dołożenie lvlu konta jak na steamie, ale premiującego nie portfel, a granie i wykonywanie określonych czynności jest tylko nieznaczną zmianą to, szczerze powiedziawszy, dyskusja z tobą jest bezcelowa.
@oLiardi Ja nie widzę, aby kolega Desolator napisał "nieznaczna zmiana", a "jedynie zmianę (...) i dodanie". Lepiej usuń albo chociażby zmień swój post bo śmieszy.[/quote]
Jak steam dołożył karty, tapety oraz lvle do klienta to wszyscy dostają *klikklak*, ale gdy uplay robi coś w sposób nienastawiony na trzepanie kieszeni kupującego oraz dodatkowo promujący granie w posiadane gry to nagle jest to tylko "dodanie XPków do każdej czynności".
Kiedyś była promocja z możliwością wygrania gry za punkty uplaya czyli obecnie punkty+ xp.
Czy steam dał chociaż raz taką możliwość?
Czy lvl steama coś daje? Dodatki do gier?
A teraz czy steam dokonał jakiegoś liftingu wyglądu? Jakoś dołożenie przeszkadzajek "kuratorów" nie zmieniło wyglądu strony, ot kolejna ramka.
Zmiany w systemie aczików? Nie.
Wprowadzenie losowego czasu dropienia kart? Jest!
Utrudniacze na wymianę? Są i to coraz bardziej restrykcyjne.
Poprawił support? Absolutnie nie, tylko zastosowanie utrudniaczy zwalnia support czyli valve z odpowiedzialności.
No to super zmiany, oby tak dalej steamie.[/quote]

Co do wymiany to się zgodzę - na głównym koncie gdzie trzyma się $ i przedmioty logowanie dwuetapowe to świetna sprawa i dziwię się że Paypal czegoś takiego nie ma, bo bez tego strach podpiąć tam kartę. Ale mogłoby być opcja wyłączenia opóźnienia wymiany na zasadzie: jeżeli nie jest włączone zabezpieczenie dwuetapowe to support umywa ręce. Nie ma sensu zabezpieczać dwuetapowo alta z pustym ekwipunkiem i zerowym steam walletem z którego natychmiast po dropie przesyła się cały ekwipunek.

Z całą resztą się nie zgodzę. Uplay jedynie żałośnie stara się naśladować Steam - za późno, nie ta skala i wygląda jakby ktoś dostał zlecenie do zrobienia na odwal "zrobić uber steam". Wyszło jak zwykle. W Uplay nie są potrzebne takie popierdułki tylko poprawa sklepu (opisy, w tym brak info o DRM woła o pomstę do nieba), systemu dodawania DLC (to jest jakiś żart by dodanie DLC wymagało pobrania i zainstalowania całej gry - z jej poziomu, a potem po 1-2 latach nigdy nie wiem które DLC już mam pod Uplay kupinoe i koniec końców część tytułów kupuję ponownie na Steamie w wersjach kompletnych.
Gry za XP z uplay? Ktoś na taką się załapał? Jedyne co mi przychodzi do głowy to darmowe dla wszystkich DLC do AC Brotherhood (Da Vinci bodajże - ale to mógł pobrać każdy i jest odpowiednikiem bezpłatnego DLC w steam store). No i nie zapominaj, że Valve i inni developerzy co jakiś czas rozdają gry dla każdego (ostatnio z tego co pamiętam to Amnesia Dark Descent). Origin zresztą też. Coś takiego zdarzyło się na Uplay?
Tapety itp popierdółki uplay są IMHO bez znaczenia. Podstawowy błąd jaki popełniasz to patrzysz na steam i uplay jak na zwykły sklep i DRM launcher gier. To nie tak. Największą, trudną do przecenienia zaletą steama jest community i Steam API.
Na granie na PC od blisko 2 lat nie mam już czasu i siły, a społecznościowo-handlowej częsći steam cały czas poświęcam uwagę. Coś co w przypadku Uplay praktycznie nie istnieje. Odezwał się do Ciebie ktokolwiek przez społecznościowe elementy Uplay czy Origin? No właśnie - to jest martwe w odróżnieniu od steam community. To dla niego w pewnym rozsądnym zakresie robi się levele, lata służby, ilość gier itp. Przecież nie wysłałbyś w ciemno nawet tych 2-3$ na zakupach grupowych jakiemuś nieznanemu Wietnamczykowi z Hanoi (Ho Hi Min City) który ma 1 grę i parę darmówek, 1 lvl, a konto założył parę dni temu. A przy wysokim XP i koncie w które zainwestowano i ma pozytywne rep na SteamRep i SG feedback to w przyadku zakupów grupowych norma że wysyła się pieniądze na adres PP bez pytania przy odpowiednim XP. Ostatni raz robiłem to ze 2 dni temu. Jeszcze (odpukać) nigdy nie mialem problemów z takimi zakupami, a kupuję grupowo dużo.
Tym właśnie różni się Steam od Uplay/Origin/GOG itp. - trzma słowami: SPOŁECZNOŚĆ, SPOŁECZNOŚĆ, SPOŁECZNOŚĆ!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Dokładnie, Steam = społeczność.

Poza tym tapetki i inne śmieci do odblokowania za punkty to były na upleju już od kilku lat, wiec co to niby za nowość jest?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Gry za XP z uplay? Ktoś na taką się załapał? Jedyne co mi przychodzi do głowy to darmowe dla wszystkich DLC do AC Brotherhood (Da Vinci bodajże - ale to mógł pobrać każdy i jest odpowiednikiem bezpłatnego DLC w steam store). No i nie zapominaj, że Valve i inni developerzy co jakiś czas rozdają gry dla każdego (ostatnio z tego co pamiętam to Amnesia Dark Descent). Origin zresztą też. Coś takiego zdarzyło się na Uplay?
A co mają inni developerzy do platformy steam jako takiej? Jak sobie dev jakiejś gry umyśli rozdać 1 mln kopii to jego sprawa, a steam nie ma nic do tego.
Czyli skoro dla ciebie steam to taka przerośnięta wersja facebooka z dodatkiem gier to jest to mocna strona, ale jak ktoś olewa ten wątek i skupia się na podejściu do grania to popełnia błąd? Jak przy następnym błędzie/dziurze/padzie serwerów wyciekną dane do konta to do kogo będziesz pisał? Społeczności czy supportu?
Steam to drm + sklep, reszta to dodatek do gier.

UP: Do tych śmieci doszły inne śmieci w stylu steam czyli lvl konta i odznaki.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

oLiardi pisze:
Tym właśnie różni się Steam od Uplay/Origin/GOG itp. - trzma słowami: SPOŁECZNOŚĆ, SPOŁECZNOŚĆ, SPOŁECZNOŚĆ!
Winter Sale- error, error 404, community error, Summer Sale- error, error 404, community error... tym też
Przeniesieniem praw do licencji na użytkowanie kopii również.
Polecam Facebooka - społeczność, społeczność, społeczność.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, o 20:03 przez tigritron, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kogo w ogóle interesuje coś takiego jak level konta na upleju?

Steam to przede wszystkim społeczność, przynajmniej dla mnie. Sklep i DRM to całkowicie opcjonalny dodatek.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: Kogo w ogóle interesuje coś takiego jak level konta na upleju?
A kogo interesuje coś takiego jak level konta na steam? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

xenonisbad pisze:
RoyKeane pisze: Kogo w ogóle interesuje coś takiego jak level konta na upleju?
A kogo interesuje coś takiego jak level konta na steam? :D
Mnie, kiedy trejduje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam, mam problem z dodaniem gry z poza steam do biblioteki. Konkretnie chodzi o grę z origina. Gra dodała się do biblioteki ale podczas uruchomienia nie mam dostępu do nakładki steam. Status na steam zmienia się dosłownie na kilka sekund informując, że jestem w grze z poza steam ale jeszcze przed uruchomieniem gry widzę, że zmienia się po prostu na online. Steam też nie zlicza czasu spędzonego w grze mimo uruchamiania tej bezpośrednio ze steam. Jest jakaś możliwość żeby taką grę dodać i korzystać z nakładki platformy? Miałem taki sam problem z grą Arcanum kilka lat temu, ale znajomy np. bez problemu dodał Planescape Torment i nawet publikował z niego screeny.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Wietnamczykowi z Hanoi (Ho Hi Min City)
Hanoi to stolica, miasto na północy kraju i nadal ma tę samą nazwę. Ho Chi Minh City to nowa nazwa dawnego Sajgonu i leży na południu w pobliżu delty Mekongu. :dziadek:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali Tomek za ten post:
FotelSkrzypi
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Teraz zwraca null więc opis tekstowy:

Free Badge on Steam (Red Herring, 100 XP)
-Log in to Steam using browser (works on Google Chrome for me)
-Visit http://store.steampowered.com/app/25375 ... 1100__1100
-Type 'SEARCH' while viewing page. Not in a search box;
-The javascript box pop-up windows will appear;
-Type '1v7531' in the input field;
-Enjoy!

EDIT: You must visit Ikaruga store page in browser.

This hidden badge is a part of Steam Hidden Winter Event. If you know more hints about this event, please post them in comment.
Badge : http://steamcommunity.com/id/tomqbui/badges/24
Ci użytkownicy podziękowali Skapiradlo za ten post (w sumie 3):
FotelSkrzypiwarhameronDirtyMac
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Coś nie bangla przy wpisywaniu "search".

EDIT: po wpisaniu search można nacisnąć enter jeżeli nie wyskakuje okienko na kod.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Można wpisać w okienku wyszukiwania. Mi podziałało.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
Furrak
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A mi nie bangla w ogóle, wpisuje search, wyskakuje to okienko, wpisuje 1v7531 i zabiera mnie tylko do wyników wyszukiwania gier :|
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

sprawdzałem przed chwilą i odznaka weszła elegancko. Dzięki za info !!!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

U mnie też poszło bez problemów. Mam pytanie czy takie odznaki do zdobycia są na każdej wyprzedaży?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Dla tych co używają Firefoxa, a podany sposób nie działa - pewnie macie domyślnie ustawione blokowanie wyskakujących okienek aby to zmienić należy wejść w:
-opcje
- treść
- wyskakujące okna
- wyjątki ; tam trzeba dodać adres strony,
po odświeżeniu u mnie zadziałało, warto też na stronie wyłączyć na wszelki wypadek adblocka
Dzieki za info o odznace
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy

Wyskakiwało mi okienko na Firefoxie, ale odznaka już nie. Na Chrome zadziałało.
ODPOWIEDZ