Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Jerry pisze: A ja mam bardzo negatywny stosunek do steama w tym momencie. Ogromnie nie podoba mi się ich niemalże monopolistyczna pozycja na rynku, co samo Valve wykorzystuje. Bardzo nie podoba mi się bezkrytyczna sympatia społeczności do tej platformy w momencie gdy coraz bardziej anty-konsumenckie praktyki są stosowane. Ogólnie cała branża za bardzo polega na Steamie i jeszcze jej się to czkawką odbije. Dlatego mam cichą nadzieję, że uplay, origin, gog i Epic Games będą w stanie trochę zawalczyć ze steamem. Bo najwięcej zyskać na tym możemy właśnie my.
:shock:
KTO ukradł konto Jerry'emu?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Valve przed premierą Portal 2 stworzyło grę ARG, która była swoistą "zapowiedzią" gry. Czyżby Valve jednak nauczyło się liczyć do 3? :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Jerry pisze: A ja mam bardzo negatywny stosunek do steama w tym momencie. Ogromnie nie podoba mi się ich niemalże monopolistyczna pozycja na rynku, co samo Valve wykorzystuje. Bardzo nie podoba mi się bezkrytyczna sympatia społeczności do tej platformy w momencie gdy coraz bardziej anty-konsumenckie praktyki są stosowane. Ogólnie cała branża za bardzo polega na Steamie i jeszcze jej się to czkawką odbije. Dlatego mam cichą nadzieję, że uplay, origin, gog i Epic Games będą w stanie trochę zawalczyć ze steamem. Bo najwięcej zyskać na tym możemy właśnie my.
W dużej mierze sami sobie są winni gracze. Podejściem w stylu: nie na steam, to nie biorę, nie kupię żadnej gry na originie, chcę mieć wszystkie gry w jednym miejscu, nie ma aczików, itd, sami sobie stworzyli taką sytuację.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Jerry pisze: Dlatego mam cichą nadzieję, że uplay, origin, gog i Epic Games będą w stanie trochę zawalczyć ze steamem. Bo najwięcej zyskać na tym możemy właśnie my.
Nie liczyłbym na to, Origin i Uplay są już na rynku dobre kilka lat i nie widzę, żeby te platformy były w jakiś konkretny sposób rozwijane. W zasadzie jedynie co jakiś czas poszerzają katalogi gier i wprowadzają lifting graficzny.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Desolator pisze:
Jerry pisze: Dlatego mam cichą nadzieję, że uplay, origin, gog i Epic Games będą w stanie trochę zawalczyć ze steamem. Bo najwięcej zyskać na tym możemy właśnie my.
Nie liczyłbym na to, Origin i Uplay są już na rynku dobre kilka lat i nie widzę, żeby te platformy były w jakiś konkretny sposób rozwijane. W zasadzie jedynie co jakiś czas poszerzają katalogi gier i wprowadzają lifting graficzny.
Huh? A byłeś ostatnio na uplayu?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

tigritron pisze:
W dużej mierze sami sobie są winni gracze. Podejściem w stylu: nie na steam, to nie biorę, nie kupię żadnej gry na originie, chcę mieć wszystkie gry w jednym miejscu, nie ma aczików, itd, sami sobie stworzyli taką sytuację.
Wiem. Dlatego płaczę wewnątrz ;(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Valve przed premierą Portal 2 stworzyło grę ARG, która była swoistą "zapowiedzią" gry. Czyżby Valve jednak nauczyło się liczyć do 3? :D
Niektórzy twierdzą, że to ma prowadzić do zapowiedzi Steam VR.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Jerry pisze:
tigritron pisze:
Wiem. Dlatego płaczę wewnątrz ;(
Gdyby wszystkie gry na premierę były dostępne na GOGu, to bym chyba w ogóle nie odpalał Steama.
Zwłaszcza, ze wyprzedaże mają nierzadko ciekawsze niż Steam, a i często sypią darmówkami.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

oLiardi pisze:
Desolator pisze:
Huh? A byłeś ostatnio na uplayu?
Od dłuższego czasu jestem tam dosyć często, bo gram w Asysynów Syndicate i Rogue. Zauważyłem jedynie zmianę szaty graficznej i dodanie XPków do każdej czynności, które kiedyś nagradzały nas jedynie uplayowymi punktami.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Trochę się spóźniłem, ale nie wiem czy ktoś zauważył, że Spider-Man Shattered Dimensions wróciło na Steama.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Desolator pisze: Od dłuższego czasu jestem tam dosyć często, bo gram w Asysynów Syndicate i Rogue. Zauważyłem jedynie zmianę szaty graficznej i dodanie XPków do każdej czynności, które kiedyś nagradzały nas jedynie uplayowymi punktami.
Skoro dla ciebie dołożenie lvlu konta jak na steamie, ale premiującego nie portfel, a granie i wykonywanie określonych czynności jest tylko nieznaczną zmianą to, szczerze powiedziawszy, dyskusja z tobą jest bezcelowa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wycieli kilka tapet i innych bzdetów z gier które można zdobyć za grane, zmiana że szok Uplay dalej nie ma kilku podstawowych funkcji, dlatego nie ma racji bytu tak jak i origin ( jak umożliwią robienie normalnej kopi gry, wyszukiwanie, ... będzie można o czymkolwiek dyskutować). Na razie nie są nawet na poziomie gog.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Ściąganie i instalacja gier - są. Czyli podstawowe funkcje mają.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Desolator pisze: Od dłuższego czasu jestem tam dosyć często, bo gram w Asysynów Syndicate i Rogue. Zauważyłem jedynie zmianę szaty graficznej i dodanie XPków do każdej czynności, które kiedyś nagradzały nas jedynie uplayowymi punktami.
oLiardi pisze: Skoro dla ciebie dołożenie lvlu konta jak na steamie, ale premiującego nie portfel, a granie i wykonywanie określonych czynności jest tylko nieznaczną zmianą to, szczerze powiedziawszy, dyskusja z tobą jest bezcelowa.
@oLiardi Ja nie widzę, aby kolega Desolator napisał "nieznaczna zmiana", a "jedynie zmianę (...) i dodanie". Lepiej usuń albo chociażby zmień swój post bo śmieszy.

Wracając do tematu uważam, że stim twardo się trzyma. Padnie, jak gabego kilną, albo bombka #$%@!

Niestety, ale origin i uplay posiadają trzy gry na krzyż i straasznie daleko, daleko, oj daleko, daleko im i reszcie, których tu nie wymieniłem do stima.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Drogi święty Gabenie

bardzo prosze o zniżke -75% lub chociaz -66% na icewind dale i baldura

z góry dziękuję
Twój wierny sługa,
Armin
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kuwejt pisze:
oLiardi pisze: Skoro dla ciebie dołożenie lvlu konta jak na steamie, ale premiującego nie portfel, a granie i wykonywanie określonych czynności jest tylko nieznaczną zmianą to, szczerze powiedziawszy, dyskusja z tobą jest bezcelowa.
@oLiardi Ja nie widzę, aby kolega Desolator napisał "nieznaczna zmiana", a "jedynie zmianę (...) i dodanie". Lepiej usuń albo chociażby zmień swój post bo śmieszy.
Jak steam dołożył karty, tapety oraz lvle do klienta to wszyscy dostają *klikklak*, ale gdy uplay robi coś w sposób nienastawiony na trzepanie kieszeni kupującego oraz dodatkowo promujący granie w posiadane gry to nagle jest to tylko "dodanie XPków do każdej czynności".
Kiedyś była promocja z możliwością wygrania gry za punkty uplaya czyli obecnie punkty+ xp.
Czy steam dał chociaż raz taką możliwość?
Czy lvl steama coś daje? Dodatki do gier?
A teraz czy steam dokonał jakiegoś liftingu wyglądu? Jakoś dołożenie przeszkadzajek "kuratorów" nie zmieniło wyglądu strony, ot kolejna ramka.
Zmiany w systemie aczików? Nie.
Wprowadzenie losowego czasu dropienia kart? Jest!
Utrudniacze na wymianę? Są i to coraz bardziej restrykcyjne.
Poprawił support? Absolutnie nie, tylko zastosowanie utrudniaczy zwalnia support czyli valve z odpowiedzialności.
No to super zmiany, oby tak dalej steamie.
Ci użytkownicy podziękowali oLiardi za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

UmiharaKawase Trilogy zostało usunięte ze Steama.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

oraz blazing angels 1 & 2 (dobrze ze kupilem juz 1 dnia sale'a :D)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: UmiharaKawase Trilogy zostało usunięte ze Steama.
Teoretycznie można jeszcze zakupić na HB, ale toprawie 30 euro
https://www.humblebundle.com/store/p/um ... storefront

Nie powinni kasować przed końcem wyprzedaży :(
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Alloon pisze: oraz blazing angels 1 & 2 (dobrze ze kupilem juz 1 dnia sale'a :D)
Po ile były? Mogli to usunięcie jakoś zapowiedzieć :P
ODPOWIEDZ