Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
MSKOTOR pisze: @ yuppy

Musisz wpisywać każdą nazwę gry osobno i po kolei usuwać.
Czyli szybkie wymazanie konta poki co niegroźne, chyba że już się trafi na wyjątkowego masochiste :D
Albo ktoś kto zrobi skrypt albo makro i nie będzie tak zabawnie.

Pytań parę mam by to jakoś w jednej odpowiedzi podsumować.

Steam dał opcję wywalania gier z biblioteki, do x h można ją odzyskać (ilu?).
Czy jest jakiś limit usuwania gier na godzinę/dobę? (z cytowanej odpowiedzi wnioskuje, że nie)
Czy w przypadku usuwania gry przychodzi jakiś mail z kodem zabezpieczającym czy nie?

@edit
Dzieki Piccolo.
Ostatnio zmieniony 5 gru 2015, o 09:06 przez Xaxa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ktoś pisał, że do 10 minut spokojnie można anulować usunięcie, natomiast później pewnie przez support jakoś by szło to załatwić gdyż wszelkie dane dotyczące osiągnięć, czasu gry itp w systemie widnieją jak przy darmowych weekendach.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czego to się dowiaduje :D
W końcu mogę wypieprzyć w cholerę Uriel Chasma i Earth 2160 z dlh.net(nie ma ikonki i mnie to wkurza xD)

Dzięki wielkie za cynk !
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

mozesz je tez schować

Jak ktos zacznie kasowac ludziom gry to pewnie wprowadza dzienny limit usuwania.
Jestem tez sobie w stanie wyobrazic sytuacje usuwania gier po jednej przez kilka miesiecy i dopiero wtedy user zauwaza ze cos nie tak.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mix pisze: mozesz je tez schować

Jak ktos zacznie kasowac ludziom gry to pewnie wprowadza dzienny limit usuwania.
Jestem tez sobie w stanie wyobrazic sytuacje usuwania gier po jednej przez kilka miesiecy i dopiero wtedy user zauwaza ze cos nie tak.
Wszystkie usunięte gry można z powrotem przywrócić, więc hakowanie konta i usuwanie komuś gier na stałe nie będzie miało miejsca.

Przedwczoraj pousuwałem z 10 gier i teraz sprawdziłem kilka i po kliknięciu opcji, że nie mam jej w bibliotece można jednym kliknięciem je do biblioteki przywrócić.

Po prostu fajna opcja by pozbyć się z biblioteki niechcianych i beznadziejnych gier, których tytułów nie będzie trzeba więcej oglądać.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Miałam przedmioty, których nie mogłam sprzedać od stycznia - wystawione i "zapomniane",
(...)
Może ostatecznie stracę z z 2€ na tej ostatniej obniżce o 1 - 2 centy na karcie, ale miałam już szczerze dość czekania aż te śmieci mi się sprzedadzą :D
A teraz coś do przemyślenia:

Cieszę się, że są tacy ludzie jak Ty. Dzięki Wam ceny "śmieci" spadają w dół i to bardzo szybko. Po kilku miesiącach lub latach zaniżone "śmieci" znika z rynku, a wtedy, tacy ludzie jak ja, z cenami zaporowymi, sprzedają te "śmieci" po kilkanaście lub kilkadziesiąt centów za sztukę. Nie dość, że się narobisz, to jeszcze marudzisz. Tak trzymaj ;)

Dodam, że niektóre tytuły znikają z oferty steama. Policz, ile mogłabyś zyskać.

Domyślam się, że napiszesz coś w stylu, że nie masz czasu na czekanie lub coś w podobie aby wybrnąć z tej sytuacji, ale to już Twój problem. Natomiast ludzie, którzy to przeczytają, a następnie będą wystawiać "śmieci" na rynek steam zastanowią się dwa razy.

Peace!
Ostatnio zmieniony 5 gru 2015, o 12:01 przez Kuwejt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Czas włączyć mózg.
Kuwejt pisze: Policz, ile mógłbyś zyskać.
>MSKOTOR
>Płeć: Kobieta
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

niezła przecena na nowego Assasyna na STEAMIE - normalnie jestem w szoku, cena prawie jak polskich sklepach
http://store.steampowered.com/app/368500/?l=polish
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

@ Kuwejt

1. Jestem kobietą, masz to napisane pod moim avatarem.

2. Napisałam, że czekałam ponad rok na sprzedaż tych kart. Co z tego, że pół roku temu karty z DMC były warte 0,18€, jak przyszedł bundel i cena spadła do 0,13€. Na rynku jest cała masa tanich gier, ludzie sprzedają karty, cena NIGDY nie wróci do poziomu 0,18€.

Co z tego, że jakieś karty były warte x rok temu, jak gra była rozdawana za darmo i każdy ją ma, więc na rynku jest cała armia kart z multikont. Cena NIGDY nie wróci do poziomu ceny x sprzed roku. Ale jak chcesz możesz sobie dalej trzymać cenę 0,15€ za kartę (jak cena na rynku to 0,04€), Twój wybór.

Nie zmieniam cen kart gier niebundlowych i takich gdzie widzę, że periodycznie ludzie kupują więcej kart i cena idzie do góry. Od momentu jak gra dostanie karty ich cena tylko i wyłącznie spada - czasem nie dotyczy to jakiś drogich tytułów gdzie można sobie wytworzyć tła z półnagimi "notice me senpai kocie uszka" postaciami.
JEDYNĄ możliwością sprzedaży tony śmieci po zawyżonych cenach był 1 event Valve, gdzie za wyrabianie odznak można było dostać kartę wyprzedaży (które były drogie) + przedmiot z gry (który mógł być sporo wart) i wprowadzenie worków gemów. Ale od czasu jak Valve olało te eventy nie ma co liczyć na to, że ludzie nagle rzucą się na te karty - bo i nie mają po co.

Czas włączyć mózg i czytać ze zrozumieniem. Peace ;)

Edit: komarEX :tak: :D
Ostatnio zmieniony 5 gru 2015, o 12:02 przez MSKOTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

komarEX pisze:
Kuwejt pisze: Czas włączyć mózg.
Kuwejt pisze: Policz, ile mógłbyś zyskać.
>MSKOTOR
>Płeć: Kobieta
Dzięki!
Poprawione!
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

MSKOTOR pisze: @ Kuwejt
1. Jestem kobietą, masz to napisane pod moim avatarem.
Ups, ale gafa :oops:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ceny spadają i spadać będą dalej wbrew pozorom między innymi dzięki gemom i innym durnota jakie zrobiło volvo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Ceny spadają i będą spadać to fakt. Ale winna leży po stronie volvo (zaniechanie i brak eventów napędzających sprzedaż kart) jak i użytkowników. 2 lata temu niewielki odsetek użytkownikow posiadał kilka kont, teraz zapewne więcej niż połowa aktywnych ma tych kont kilkanascie lub kilkadziesiąt i po prostu zalewają rynek kartami (ilość kupujących sie nie zwiększa, a nawet maleje). To samo jest z itemkami/naklejkami itp do CS GO/TF2/PD2. Wysokie ceny można uzyskać pierwszego dnia po wejściu nowości, później to szybki spadek (czasami trafi się wyjątek).
Awatar użytkownika
Łowca

Ceny kart to czarna magia. Jedne gry mają niskie ceny na stałe, inne na pół roku zaniżone przez bundle.
Największe cyrki są przy grach anime.
Przez ostatnie 2-3 tygodnie tworzyłam codziennie pakiet kart z "Fruit of Grisaia"
Stworzenie pakietu kosztuje 0.66. Karty 0.50-1.50 sztuka... To jest dobre 30$ zysku zanim ceny pospadały (choć chyba nadal się opyla).

Wole nie trzymać kart w próżni dłużej niż 1-2 miesiące, bo teraz już cokolwiek może trafić do bundla, a chytry dwa razy traci :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Czy jakbym usunął Sleeping Dogs (RU wersja przez przypadek kiedyś), a miałbym jeszcze jedno z Definitive Edition, to czy ono też by się poszło bujać?
Awatar użytkownika
Łowca

Zanim kompletnie usuniesz - wyskakuje ci dokładna lista co zostanie usunięte, oraz ewentualnie możesz przywrócić.
Najlepiej jak sam sprawdzisz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

WileTheBest pisze: Czy jakbym usunął Sleeping Dogs (RU wersja przez przypadek kiedyś), a miałbym jeszcze jedno z Definitive Edition, to czy ono też by się poszło bujać?
Definitive Edition jest traktowane jako osobna gra, więc nie powinno być problemu. A ostatecznie możesz potem przywrócić.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

A da się usunąć grę z wyidlowanymi kartami - potem dodać ją ponownie (darmówka) i znów idlować ? #cebulapower #zarabiamnastim
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

dudu66 pisze: A da się usunąć grę z wyidlowanymi kartami - potem dodać ją ponownie (darmówka) i znów idlować ? #cebulapower #zarabiamnastim
Pisane było, że niestety niet :P
Awatar użytkownika
Łowca

Dodatkowo usunięte gry nadal oferują możliwość otrzymania (dropnięcia) pakietu kart.
ODPOWIEDZ