Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

johnnyxyz pisze: Trzeba uważać na tytuły zakupione w różnych paczkach. Chciałem usunąć TF2 który mi dodało z Orange Boxa i mimo tego, że potwierdzało usunięcie tylko tej gry, to z biblioteki mi zjadło wszystkie HL2 i Portal.
Przy wyborze pokazuje, które gry usunie. Jak chciałam spróbować usunąć tylko DLC, to wyraźnie mnie poinformowało, że wraz z grą podstawka też się usunie. Trzeba dokładnie sprawdzić które pozycje pokazały się z krzyżykami przed podjęciem decyzji.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

GhostHound pisze:
kozak69 pisze: Jaki jest sens usunięcia gry? Po co to robić?
Grałeś w to?
http://store.steampowered.com/app/292630/?l=polish :E
Predzej bym CS'a usunoł... A tak szczerze to głupota, bo teraz nie dość, że wyczyszczą ci itemy, to konto z gier :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Przynajmniej można bezproblemowo usunąć "Dead Island: Epidemic" (Zamknięta gra MOBA), o ile ktoś nie ma fetyszu +1 Steam.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Kiedyś miałem problem, bo gra dostała region locka i nie dosyć, że nie dało się jej uruchomić, to nie mogłem też aktywować tej z mojego regionu (Hitman Sniper Challenge i darmowe japońskie klucze. Potem pudełka od cenegi były w kompanii po jakieś 10 punktów). Po usunięciu przez support mogłem dopiero aktywować nowy klucz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Predzej bym CS'a usunoł...
Zamiast zabierać się za usuwanie CS'a zabierz się za słownik, bo takie coś wali po oczach.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Revan pisze: No spoko, ale od tego jest opcja ukrywania niechcianych/ogranych gier czy też robienia zakładek. Ja to od dawna stosuję i jestem happy.
No ok, ale musiał być w końcu ktoś, kto nie był happy skoro to wprowadzili :E
pelikulas pisze: Predzej bym CS'a usunoł... A tak szczerze to głupota, bo teraz nie dość, że wyczyszczą ci itemy, to konto z gier :E
wprowadzą pewnie jakieś potwierdzenie, a nawet teraz przywrócenie gier z powrotem, teoretycznie nie powinno być dużym problemem (oczywiście po udanym odzyskaniu konta)
Awatar użytkownika
Zbanowany

ggoral1 pisze:
Zamiast zabierać się za usuwanie CS'a zabierz się za słownik, bo takie coś wali po oczach.
Przez dyskusje na temat dlaczego specjalnie tak pisze, dostalem jakies pol roku temu bana na SB, wiec nie bedę sie rozwodziłl. W skrócie pisze tak bo tak chce, a tacy co tylko poprawiają literki w wyrazach niech sie wiją z bólu :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
ggoral1 pisze:
Przez dyskusje na temat dlaczego specjalnie tak pisze, dostalem jakies pol roku temu bana na SB, wiec nie bedę sie rozwodziłl. W skrócie pisze tak bo tak chce, a tacy co tylko poprawiają literki w wyrazach niech sie wiją z bólu :E
Ban słuszny, tym bardziej, że pisane celowo. Piszesz, bo tak chcesz to żadne wytłumaczenie. W tym momencie łamiesz punkt 5 regulaminu forum. Za nagminne łamanie powinny być odpowiednie wakacje. Dalej się nie będę rozwodził na ten temat, bo robi się offtop.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Ciekawe czy można usunąć grę z kartami a potem aktywować ją innym kluczem by znowu dropić karty Dzieciaki będą dropić dead bits itp darmówki do końca życia.
Nie da się tak.
Miałem Skyrima US/UK. Kazałem go wywalić z konta. Kupiłem bezpośrednio na Steamie aby był PL i nie dało się ponownie kart dropnąć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kupić dostęp do konta na alledrogo za 3 zł, dostać login i hasło do pobrania w trybie online, wykasować grę z biblioteki :E

Chyba tak zrobię, jak i tak można zakładać teraz masę fejkowych kont. That's gonna be perfect.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

MSKOTOR pisze: Kupić dostęp do konta na alledrogo za 3 zł, dostać login i hasło do pobrania w trybie online, wykasować grę z biblioteki :E

Chyba tak zrobię, jak i tak można zakładać teraz masę fejkowych kont. That's gonna be perfect.
Przypuszczam ze te konta sa w trybie rodzinnym i tam masz tylko dostep do bibloteki, nie marnuj kasy . :dziadek:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
MSKOTOR pisze: Kupić dostęp do konta na alledrogo za 3 zł, dostać login i hasło do pobrania w trybie online, wykasować grę z biblioteki :E

Przypuszczam ze te konta sa w trybie rodzinnym i tam masz tylko dostep do bibloteki, nie marnuj kasy . :dziadek:
Tak jest
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

GhostHound pisze:
kozak69 pisze: Jaki jest sens usunięcia gry? Po co to robić?
Grałeś w to?
http://store.steampowered.com/app/292630/?l=polish :E
Nie,wydropiłem karty i tyle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Nie można usunąć Chess: The Gathering :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Usunąłem tego krapiszcza Jet Gunner :trollface:

//EDIT

Zastanawia mnie czy idzie takim sposobem wyczyścić konto do zera :E .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: EDIT

Steam umożliwia teraz WŁASNORĘCZNE usuwanie gier. Bez żadnego potwierdzenia. Ot tak, wystarczy przez klienta wejść w pomoc techniczną, wpisać nazwę gry i wybrać opcję "tak, chcę trwale usunąć wybraną pozycję". Pokaże się takie okno:

Obrazek

Usunęłam grę z alta. Na SG pisza, że grę można przywrócić do 10 min od usunięcia. (trzeba znowu wpisać tytuł gry i wybrać opcję "Nie ma jej w mojej bibliotece" => "Restore the previously removed package to my account")

Jest możliwość usunięci kilku gier naraz?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

A tak chciałem podwójne gry usunąć. Radość mnie rozpiera, że mogę w parę chwil wywalić czego nie chcę. Ale dalej nie mogę wywalić Left 4 Dead 2 Bety, bo wywala mi również wersję pełną :x
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

@ yuppy

Musisz wpisywać każdą nazwę gry osobno i po kolei usuwać.
Awatar użytkownika
Zbanowany

MSKOTOR pisze: @ yuppy

Musisz wpisywać każdą nazwę gry osobno i po kolei usuwać.
Czyli szybkie wymazanie konta poki co niegroźne, chyba że już się trafi na wyjątkowego masochiste :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Kuba pisze: Przypuszczam ze te konta sa w trybie rodzinnym i tam masz tylko dostep do bibloteki, nie marnuj kasy . :dziadek:
A czy nie trzeba się najpierw zalogować na konto, żeby autoryzować komputer w trybie rodzinnym?
ODPOWIEDZ