Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kupon do surderon simulator po aktywacji na steamie nie pojawia sie w ekwipunku, cwane! Stare kupony z alienware działają - hotline miami 2, olliolli2, dropsy....
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

ten kupon miał ważność do wczoraj (wiem bo miałem go do wczoraj a to był kupon z alien) więc pewnie dlatego
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Flikowski pisze: Zostanie wygenerowany specjalny kod jak byś zgubił telefon, czy coś. Trzeba sobie go gdzieś mądrze przechowywać, aby nie było problemów :)

Ja jednak wróciłem do autoryzacji przez email, nie chcę mi się za każdym razem włączać wifi i aplikacji steama. Nawet tą zniżką teraz mnie nie przekonają do włączenia tego.
Nie trzeba się łączyć z internetem aby wygenerować kod do logowania.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

W sumie przy logowaniu na swoje urządzenie w ogóle nie trzeba nic generować - to służy temu samemu co weryfikacja emailowa czyli do logowania na nowych urządzeniach.

Zaś ten "kod bezpieczeństwa na wypadek" sobie zapisałem - co prawda nie na wypadek zgubienia telefonu bo nie mam tego w zwyczaju, ale mógłbym zapomnieć o apce i przełączeniu na email przy flashowaniu telefonu, a to mi się nieraz zdarza. Zapewne kod ów dałoby się potem i tak odzyskać, ale wiemy jak (szybko) działa support. Ale kiedyś spróbuję.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Czy ktos moze mi pomoc i powiedziec czy ten klucz:

https://www.g2a.com/killing-floor-2-ear ... u-cis.html

musi byc zainstalowany z rosyjskiego VPNA, a potem mozna grac z polskiego IP czy do grania rowniez musi byc VPN?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Kupiłem wczoraj Fallouta 3 na Steamie, włączyłem, a tam GFWL, a Steam nie dał mi klucza. Tak powinno być?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

valgir pisze: Czy ktos moze mi pomoc i powiedziec czy ten klucz:

https://www.g2a.com/killing-floor-2-ear ... u-cis.html

musi byc zainstalowany z rosyjskiego VPNA, a potem mozna grac z polskiego IP czy do grania rowniez musi byc VPN?
Nie lepiej kupić na steamie? Trochę drożej, ale masz pewność, że gra będzie działała i nie zniknie z Twojego konta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: Kupiłem wczoraj Fallouta 3 na Steamie, włączyłem, a tam GFWL, a Steam nie dał mi klucza. Tak powinno być?
Też mam F3 na steamie (tylko GOTY) i nie mam dostępu do podglądu klucza więc raczej jest ok.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Było kiedyś taniej TWD i TWAU? Bo mam wrażenie, że w jakimś packu widziałem taniej na jakiejś stronie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Takie pytanie:
Czy da się kupić coś na steam częściowo wykorzystując paysafecard a resztę dopłacić np. przez paypal lub kartą?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

HexeN pisze: Takie pytanie:
Czy da się kupić coś na steam częściowo wykorzystując paysafecard a resztę dopłacić np. przez paypal lub kartą?
nie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

Widziałem że już przewijało się takie pytanie, ale nie mogę go znaleźć.
Istnieje taka strona/program która posortuje moja bibliotekę steam i wskaże mi gry z lokalną kooperacją? ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Miało nie być nowych obniżek w trakcie promocji? To dlaczego liczba "aktualnie przecenionych gier rośnie i obecnie wynosi już prawie 8950?
Jestem na 99% pewien, że takie Zombie jeszcze wczoraj nie było przecenione. Mam to na liście życzeń. Może ktoś potwierdzić, że dochodzą nowe promocje?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Z serii: głos wołającego na puszczy. Dzisiaj wzrosły obniżki na Asasyny. Unity za 19,99, Rogue za 14,99 euro.
Aż się spociłem... (.+jedna kropka dla RK)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

buck pisze: Miało nie być nowych obniżek w trakcie promocji? To dlaczego liczba "aktualnie przecenionych gier rośnie i obecnie wynosi już prawie 8950?
Jestem na 99% pewien, że takie Zombie jeszcze wczoraj nie było przecenione. Mam to na liście życzeń. Może ktoś potwierdzić, że dochodzą nowe promocje?
Dochodzą. Zdaje mi się, że pierwszego dnia np. AC: Black Flag kosztował drożej niż teraz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Ale ten mobilny token jest strasznie niewygodny przy kazdym zakupie trzeba wpisywac kod , a tu jeszcze w oknie wymiany pisze :
Od dnia 9 Gru każdy, kto straci przedmioty w trakcie wymiany, musi mieć włączony mobilny token uwierzytelniający Steam Guard, przynajmniej przez 7 dni. W przeciwnym razie w celu ochrony przed niezabezpieczonymi wymianami przedmioty mogą zostać zablokowane przez Steam na okres nawet 3 dni, co opóźni ich dostarczenie. Dowiedz się więcej
Programistom z velve to już na prawde w głowach się poje... a co z ludzimi z telefonami z Windows Phone.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Tristan pisze: Dochodzą. Zdaje mi się, że pierwszego dnia np. AC: Black Flag kosztował drożej niż teraz.
nie zdaje Ci się. Assassyny dzisiaj dostały drugie życie (obniżkowe). Ale że już wcześniej miały obniżki, zatem musiało dojść coś jeszcze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jak mieli ogłaszane promocje dzienne przynajmniej było wiadomo jak się coś zmieniało. A teraz ceny gier i tak się zmieniają o 19, ale steam o tym nigdzie nie informuje / nie wyróżnia tego.

Pewnie dla pracowników Valve to zmiana na plus :E Jak klienci są gorzej poinformowani. No i oznacza to, że nie można sobie odpuścić zimowej wyprzedaży po 1 dniu, bo interesująca nas gra jednak może pojawić się w niższej cenie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Black Flag na pewno kosztował drożej bo chciałem brać, jakieś jeszcze inne perełki?
ODPOWIEDZ