Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wystarczyłoby przestać dystrybuować pudełka z kuponami - wyprzedałyby się stare i po problemie. Ale na to trzeba czasu i uwzględnienia przy migracji pozostałych na rynku wersji pudełkowych. A tu się ich po prostu ot, tak pozbyli (a wystarczyło zintegrować nowe muve ze starą Kompanią używając jakiegoś przelicznika na srebro i synchronizację nowych wpisów w starej Kompanii z nowym muve oraz walnąć komunikat w starej Kompanii, że będzie działała jeszcze przez np. dwa lata po staremu, przyjmując kody z pudełek). To tak, jakbyś kupił bilet to kina i otrzymał kupon na darmowy popcorn. Idziesz do kina, a tam *zad* - "nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobisz". W normalnej sytuacji kupony byłby honorowane aż do ich naturalnego "wykończenia" (w przypadku muve pewnie po dwu/trzech latach nikt by już starej Kompanii nie używał).

Ale to już się offtopic zrobił. Pozostaje filozoficzne: "bo tutaj jest, jak jest, po prostu"...
Oby nowa Kompania działała lepiej niż stara. Czego wszystkim nam życzę :D
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Czy pudełkowy fallout 4 też posiada klucz steam??
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

simohayha pisze: Czy pudełkowy fallout 4 też posiada klucz steam??
A myślisz, że jest DRM-Free? :lol:
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

slawpe13 pisze: @remike: Problem nie jest taki prosty. Bardziej chodzi o odpowiedzialność biznesową: ktoś kupił grę w sklepie stacjonarnym i ma w środku kupon: "zarejestruj się tu i tu, a otrzymasz bonus". Wchodzi na stronę rejestracji, a tam info: "Do startu nowej wersji programu, rejestracja gier w Kompanii Graczy zostaje zawieszona!".
Nawet nie czytając regulaminu, jestem przekonany, że istnieje tam zapis "organizator rezerwuje sobie prawo do wstrzymania akcji promocyjnej w dowolnym momencie" (czy coś w ten deseń). Wydaje mi się, że problem istniałby gdyby na pudełku widniała reklama "KUP TERAZ I ZGARNIJ GWARANTOWANE NAGRODY". Wówczas zawieszenie akcji mogłoby skutkować fałszywą reklamą i celowym wprowadzaniem klienta w błąd (choć tu też pewnie małym drukiem byłoby jakieś zabezpieczenie). Sama ulotka w środku jest o kant (.) rozbić. ;)

Swoją drogą, w swoim poście nie piłem w ogóle do tej sytuacji. Wykpiwałem apelowanie o przyznanie Złota z nowej Kompani za zakupy z przeszłości w ramach popularnej socjalistycznej zasady "bo mi się należy".
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

1. W jaki sposób przeliczyć srebro na złoto i wykorzystać w zakupach, jaki jest przelicznik?
2. Czy za wysyłkę nagrody zakupionej za złoto / srebro trzeba płacić dodatkowo, jeśli kupuje się w tym samym czasie coś ze sklepu?
3. Przy próbie logowania z firefoxa, od wczorajszego popołudnia mam "problemy z komunikacją z serwerem error", natomiast ze świeżo zainstalowanego chroma problemu nie ma (tyle, że nie pamięta, żeby za każdym razem logować).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Zadania zalicza po jakimś czasie? Już kilka razy włączałem trailer Fallouta 4 a zadanie nadal niezaliczone.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

kluhmen pisze: Zadania zalicza po jakimś czasie? Już kilka razy włączałem trailer Fallouta 4 a zadanie nadal niezaliczone.
gdzie w ogóle jest ten trailer? bo szukam po tych kartach fallout i nigdzie nie ma. Może być tak, że adblock mi go "ukrywa"?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Hubsi pisze:
kluhmen pisze: Zadania zalicza po jakimś czasie? Już kilka razy włączałem trailer Fallouta 4 a zadanie nadal niezaliczone.
gdzie w ogóle jest ten trailer? bo szukam po tych kartach fallout i nigdzie nie ma. Może być tak, że adblock mi go "ukrywa"?
Na głównej stronie, tam gdzie głowa "Vault Boya" możesz zobaczyć trailer. Na kartach produktu jest dośc ukryte :P Tam gdzie masz screeny z gry, przewijasz do góry.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Hambanga pisze: 3. Przy próbie logowania z firefoxa, od wczorajszego popołudnia mam "problemy z komunikacją z serwerem error", natomiast ze świeżo zainstalowanego chroma problemu nie ma (tyle, że nie pamięta, żeby za każdym razem logować).
Jak widzisz, coś jest nie tak z twoją przeglądarką:
Najpierw wyczyść historię w przeglądarce.
Menu (te 3 paski poziome) -> opcję -> prywatność ->wyczyść ostatnią historię. Okres czyszczenia -> wszystko i zaznacz każdy ptaszek.

Jeśli to nie pomoże to spróbuj przywrócić przeglądarkę do ustawień fabrycznych opis tutaj:
https://support.mozilla.org/pl/kb/przyw ... sa-latwe-r

tak już kompletnie offtopowo i trochę paranoicznie ale warto AdwCleanerem kompa sprawdzić na wszelki wypadek ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Do muve.pl:

Wczoraj przy zakupie przez payU był problem z zakupem (błąd nr 100) wczoraj i 3 dni temu na cdp.pl też. (i również 100).

Nie tylko ja miałem ten problem (paręnaście postów wyżej pisał o tym xippon http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 17#p216717 )
Może by warto się temu przyjrzeć i zwrócić uwagę payU ? (bo stawiam, żer to raczej jego problem skoro w 2 różnych sklepach jest ten sam błąd)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

buri pisze: Skoro macie konsole w ofercie to spróbujcie zdobyć info kiedy będzie dostępna wersja: Sony playstation 4 CUH-1216
Jeśli to nie stanowi problemu to też dodajcie info jaką wersję sprzedajecie - oznaczenie producenta Sony.
Przekazałem dalej. :)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

xippon pisze: Wersja F4 EK na PS4 zamówiona.
Czy złoto za grę, będzie dostępne po wysłaniu przesyłki, czy wczesniej - aby wydać je na nagrody / zniżkę?
Złoto - przyznamy przy realizacji zamówienia.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Greg pisze: inne pytanie. W jakiej cenie Fallout Anthology był na muve i czy będzie jeszcze dostępny? Nie miałem szansy żęby nawet cene zobaczyć :x
Była i się sprzedała na pniu.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

Czy paczka gier Civilization Beyond Earth/Ace Patrol Bundle/Borderlands GOTY (PC) PL DIGITAL za 64,90 jest w osobnych kluczach czy w jednym ??
Każdy tytułów osobnym kluczu. Ace Partol to 2 klucze, bo to 2 gry.
swenor pisze: 1) Podoba mi się, że startujemy od LVL0 (w końcu zero PD/XP to zerowy, a nie pierwszy poziom).
2) w profilu w pozycji "ulubione gatunki gier" brakuje skradanek
3) w profilu w pozcyji "posiadane platformy" jest Wii, ale nie ma WiiU, do tego jest "gołe" Nintendo, no i brakuje Xbox One
4) w profilu przy wybieranu ulubionych gatunków gier okienko wyboru jest za małe - mała przejrzystość
5) przy edycji konta gracza nie udało mi się wybrać koloru tła - w ogóle nie było takiego wyboru.

Rozumiem problemy wieku dziecięcego - ja tylko daję takie drobne info zwrotne.

PS - Sklep jest przejrzysty i łatwo się po nim poruszać.
Dzięki za feedback. Co do punktu 5. - jak zdobędziesz wyższy poziom konta, to będziesz mógł wybrać więcej kolorów.
PostScript pisze: Gdzie mozna sprawdzic, kiedy uplywa waznosc posiadanego zlota? Bo przedstawiciel Muve napisal tu kiedys, ze zloto bedzie mialo swoj okres waznosci i potem niewydane znika. Ze srebrem bedzie tak samo?
Złoto jest ważne przez rok od momentu zdobycia. Srebro ma termin ważności do końca roku.
viscaelbarca pisze: Witam, jak kupiłem dwie rzeczy (rome 2 kolekcjonerkę i podkładkę ) to kiedy dodadzą mi się punkty złota ( opłacone od razu było ).
W momencie realizacji zamówienia.
McSnake pisze: @MUVE.PL
Na koncie użytkownika w zakładce "Twoje Produkty Elektroniczne" przy zakupie tego zestawu dodają się 4 takie same pozycje z logiem tej paczki. Każda z nich odnosi się do tego samego pop-up'a z listą kluczy. Niestety na tym pop-up'ie klucze nie są opisane! W mailu poprawna lista z opisami.
OK, zobaczymy, co uda się zrobić.
simohayha pisze: Czy pudełkowy fallout 4 też posiada klucz steam??
Tak. Steam.
Hambanga pisze: 1. W jaki sposób przeliczyć srebro na złoto i wykorzystać w zakupach, jaki jest przelicznik?
2. Czy za wysyłkę nagrody zakupionej za złoto / srebro trzeba płacić dodatkowo, jeśli kupuje się w tym samym czasie coś ze sklepu?
3. Przy próbie logowania z firefoxa, od wczorajszego popołudnia mam "problemy z komunikacją z serwerem error", natomiast ze świeżo zainstalowanego chroma problemu nie ma (tyle, że nie pamięta, żeby za każdym razem logować).
1. Przelicznik srebra na złoto będzie pod koniec roku, po zakończeniu migracji chętnych z KG do Kompanii. (Czas na migrację jest do końca września).
2. Przesyłkę nagród można dodać do zamówienia. Po prostu dodajesz do koszyka razem.
3. WIemy, sprawdzamy.
Trzeba CAŁY trailer obejrzeć. Powinno zaliczyć.
Xaxa pisze: Wczoraj przy zakupie przez payU był problem z zakupem (błąd nr 100) wczoraj i 3 dni temu na cdp.pl też. (i również 100).

Nie tylko ja miałem ten problem (paręnaście postów wyżej pisał o tym xippon http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 17#p216717 )
Może by warto się temu przyjrzeć i zwrócić uwagę payU ? (bo stawiam, żer to raczej jego problem skoro w 2 różnych sklepach jest ten sam błąd)
OK, dzięki za pomoc.

Co do samej dyskusji Kompania a Kompania Graczy. Bardzo cenny feedback - dzięki. Nie będę wkładał kija w mrowisko, ale wydaje mi się, że o wszystkim dość przejrzyście KG informowała.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Kontakt:

Obrazek

Taki pasek mi wyskakuje jak zjadę w dół strony, a później dojeżdżam do góry. Tylko w pracy, w domu też mam firefox, i nie mam takiego problemu, może to coś z rozdzielczością?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Zaktualizownie/wyłączenie adblocka nie pomoże? Bo widzę, że masz załączony.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Zaktualizownie/wyłączenie adblocka nie pomoże? Bo widzę, że masz załączony.
Nie pomogło :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

F12 i namierz element strony, który to robi :).
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Shalespine pisze: Obrazek

Taki pasek mi wyskakuje jak zjadę w dół strony, a później dojeżdżam do góry. Tylko w pracy, w domu też mam firefox, i nie mam takiego problemu, może to coś z rozdzielczością?
Snapchatem pls to wrzuć to od razu zadziałąmy (to żółte po lewej stronie strony).
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Kontakt:

Czy w ofercie sklepu pojawi się PES 2016 w wersji PC?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Szkoda, że do myszek Rocat Kone Pure Military Naval nie ma podkładki sense (jest tylko camo i desert).
ODPOWIEDZ