Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

DreamerDream pisze: Tak się zastanawiam. Są jakieś boty czy skrypty które automatycznie ci wchodzą na dany giveaway? Bo zauważyłem dwie dziwne rzeczy.
1. Ludzie nie umieją lub nie czytają opisów. Jest ich mała liczba ale bez przesady, że nawet nie czytają opisów gdy jest to jedno krótkie zdanie np. nie pisz dziękuje to i tak się pojawiają ludzie którzy to piszą.
2. Gdy jest to region restricted (tylko dla osób z Polski) to piszą po angielsku podziękowania nawet jeśli w opisie jest napisane aby tego nie robić

Dlatego mnie to zastanawia, czy są jakieś tego typu sposoby, bo nie wierzę, że są aż tacy.... "geniusze" którzy nie umieją czytać, czy nawet rozróżniać, czy to jest region restricted czy nie.

Oczywiście że są takie skrypty. Można w nich ustawić jakie gry Cię interesują, jaki komentarz ma zostać wystawiony itp. Jedni uważają że należy się choćby odrobina szacunku tym co się dzielą grą i nie używają skryptów, a inni uważają że to nie ma nic wspólnego, albo że to bez różnicy.

A tutaj w spojlerze taka mała moja rozmowa z jednym z użytkowników na ten temat. Skopiowałem ją tylko z komentarzy pod giveawaya.
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy mi się wydaje, czy chyba podkręcili ilość dostawanych punktów?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nie, było dużo bundli gdzie za 2 - 3$ ludzie mogą sobie nabić sporo CV. Więc i punkty się szybko nabijają.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Oho, podziekowaniowy onanizm.
Coraz czesciej, na szczescie, ludzie pisza zeby nie spamowac komentami. I juz raczej wiekszosc nie czuje sie ''pokrzywdzona'' brakiem thx. Bo albo robisz cos bezinteresownie albo tylko udajesz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Nie, było dużo bundli gdzie za 2 - 3$ ludzie mogą sobie nabić sporo CV. Więc i punkty się szybko nabijają.
przecie do bundlówek idzie 25% contri. Czy admini nie nadążają oznaczac gry jako bundle? :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie chodzi o to.

Idzie 15%, ale lepiej zapłacić $2 i mieć 15% z 60 - 70$, niż wydać $2 i mieć 15% z $40. Takie szybkie nabijanie punktów powtarza się co jakiś czas, a potem jest posucha :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Wygrałem The Cosmos Is Mine. Po aktywacji pojawiła się informacja, że jest to wersja beta ' for beta testing ONLY " Udało mi się skontaktować z twórcą giba i twierdzi On, że innej po prostu nie ma..
Nawet po zakupie w sklepie Steama. Ma rację ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A jak otworzysz kartę w sklepie steam to masz napisane, że tytuł posiadasz?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: A jak otworzysz kartę w sklepie steam to masz napisane, że tytuł posiadasz?
Tak, teraz sprawdziłem ;) Więc jest ok ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jeśli by to było tylko jakieś beta do dostania za lajka itp to raczej info w którymś dziale na forum by było, więc wydaje mi się, że jest ok.
Ci użytkownicy podziękowali PiccoloPL za ten post:
noj89
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

czy komuś spadł poziom na Steamgift, mi spadł z 6 na 5 level.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Zone14 pisze: czy komuś spadł poziom na Steamgift, mi spadł z 6 na 5 level.
sprawdz sobie za ktorego gibka masz np "0" zero

http://54.93.81.159/

Mi w weekend spadlo np za Alien Rage dawało 0 $ do cv i zlecialem z 5 lev na 4 lev za to. Oczywiscie nerw i zlosc a po weekendzie naprawili i znów wskoczyłem na 5. Wiec to przejsciowe. Chyba ze jakas gra ktora kiedys dawales pierwszy raz spadla do bundla to moze byc za nią 15% wartosci teraz i dlatego spadek.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ochodzkiryszard pisze:
Spoiler:pokaż
XCOM: Enemy Unknown + The Bureau: XCOM Declassified spadło do "zera"
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ostatnio to częsty błąd po stronie Steam, który nie zwraca po API poprawnych cen. Z drugiej strony osoby, które oddały Deponię mają za nią na koncie 100p. Błąd naprawi się sam za dzień / kilka dni.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Dokladnie, potwierdzam co pisze nasza MASKOTEK.

Widzę właśnie że moje giby Deponi skoczyly i dają zamiast 3$ to 23,33$ za kazdy :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Mieliście już taką sytuacje aby ktoś po otrzymaniu gifta stwierdził, że klucz który zakupiło się u autoryzowanego sprzedawcy był duplikatem? Bo jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że chce ten ktoś sobie wyłudzić drugi klucz. Screena od niego otrzymałem (z lekkim opóźnieniem, bo net niby szwankował mu), ale równie dobrze mógł próbować wklepać inny kod, który łatwo na forach steamgifta znaleźć. Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Do supportu sprzedawcy napisałem na temat tego klucza, ale czy otrzymam kolejny to nie wiem. Wyjdzie zapewne na to iż będę musiał kupić drugi klucz albo wziąć na siebie Not Received, co jest pierwszym krokiem do bana.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Co to za autoryzowany sprzedawca ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Nuuvem, nigdy u nich nie miałem problemów (nie licząc bawienia się z Holą) i jakby chodziło o Kinguin czy G2A to bym się nie zdziwił.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

I jak się sprawa potoczyła? Nie słyszałem aby na Nuuvem był taki problem wcześniej, więc spora szansa że koleś oszukuje.
Ja miałem podobną sytuację i dogadałem się z człowiekiem który wygrał aby dał mi kilka dni na załatwienie sprawy ze sklepem i po prawie 2 tyg przekazałem grę i poszło.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Ned666 pisze: Mieliście już taką sytuacje aby ktoś po otrzymaniu gifta stwierdził, że klucz który zakupiło się u autoryzowanego sprzedawcy był duplikatem? Bo jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że chce ten ktoś sobie wyłudzić drugi klucz. Screena od niego otrzymałem (z lekkim opóźnieniem, bo net niby szwankował mu), ale równie dobrze mógł próbować wklepać inny kod, który łatwo na forach steamgifta znaleźć. Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Do supportu sprzedawcy napisałem na temat tego klucza, ale czy otrzymam kolejny to nie wiem. Wyjdzie zapewne na to iż będę musiał kupić drugi klucz albo wziąć na siebie Not Received, co jest pierwszym krokiem do bana.
Mnie się raz zdarzyło, ale od drugiej strony. Dostałem duplikat. Po kontakcie wystawiający napisał, że sprawdzał go przed wystawieniem na SG dodając do konta i dostał komunikat, że już posiada produkt. Niby nie powinno zużyć klucza w ten sposób, a jednak. Podobno miał załatwić inny klucz. Czekałem ponad miesiąc, nawet napisałem do wystawiającego że gra ma aktualnie parodniową obniżkę 50% w Steam Store. W sumie dla Amerykanina te 3,99$ to nie powinien być majątek, ale sam napisał by odhaczyć jako nie otrzymany. Gdyby to było coś popularnego sam bym odkupił za grosze by nie robić mu problemu. Niestety to gra która była tylko 1 raz w bundlu i to mało popularnym, przez co nie było jej ani na pchlim targu, ani w resztówkach na groupbuys, a na steamtrades chcieli za nią ilość kluczy większą, niż wartość gry w Steam Store na wyprzedaży. No trudno - dałem jako nie otrzymany by samemu nie dostać ostrzeżenia za nie aktywowanie klucza. Wystawiający ma się dobrze, nie widziałem żadnych zawieszeń, nawet czasowych. Widzę że od tego czasu wystawił sporo nowych gibów, łacznie ponad 150 i z tego co widzę wszystkie OK. Najwyraźniej uczciwy gość - po prostu wypadek przy pracy. Zdarza się i jeśli nie zbierze się tego dużo najwyraźniej nie ma jakiś przykrych konsekwencji @SG.
ODPOWIEDZ