XXX
Thank you for your giveaway
Furrak
Hmm cieszyć się że ktoś napisał komentarz, czy irytować że w polskiej grupie rodakowi po angielsku dziękują - oto jest pytanie...
XXX
Mam taki dodatek do Chrome, który automatycznie pisze komentarze. Dziękuję
Furrak
To przykre...
XXX
retroth97
Dlaczego?
Furrak
Ty serio pytasz? Wiele osób poświęca swój czas aby zrobić giveawey, a Tobie się nie chce nawet komentarza napisać. Już lepiej wcale nie pisać niż korzystać ze skryptu. To jest tak jak z chodzeniem do kościoła co niedziele aby się pokazać i olewanie zasad wiary. nie jest to zabronione ale karygodne etycznie, jeżeli tego nie rozumiesz to ja jestem zbyt tępy aby Ci to wyjaśnić. Dla mnie to pozostaje poniżej minimalnego poziomu i tyle...
EDIT Chodzi o szacunek dla oddającego grę. Gdzieś na świecie jest człowiek który ma zbędną kopię gry, może ją sprzedać, wymienić, lub trzymać ale postanawia oddać za darmo nie mając z tego profitów komuś innemu, komuś kto w założeniu pragnie tej gry. Postanawia poświęcić grę i dodatkowo swój czas aby stworzyć givewaya i dać szanse komuś jej zdobycia. Nikt go nie będzie rozpoznawał na ulicy, nikt mu za to piwa nie postawi a jednak taki człowiek i tak postanawia coś takiego zrobić. Wiele osób nawet nie raczy podziękować, ich sprawa, mam nadzieje że los ich pokara odpowiednio. Dalej są ludzie tacy jak Ty, którzy przeszli granice hipokryzji w tej dziedzinie. Co przyszło Ci do głowy aby używać skryptu do podziękowań, wygoda, brak czasu, lenistwo, czy może pragnienie bycia lepszym od tych co nic nie robią? Widzisz jak ja bym myślałem tak jak Ty to bym nie rozdał ponad 250 gier i nie miał byś szansy na wygranie payday2 w tym losowaniu.
XXX
Sam zrobiłem parę giveaway'ów, więc wiem jak to jest. Nie poświęciłem na to nie wiadomo ile czasu, wystawienie gry trwa może ze 2 minuty. Szanuję Cię i jestem Ci wdzięczny za to co robisz, ale po prostu nie uważam wystawienia komentarza za coś tak ważnego. Sam raczej przelatuję wzrokiem komentarze pod swoimi giveaway'ami, bo większość to "Thanks!", czy coś w tym stylu. Tylko parę razy zdarzyło mi się na jakiś odpowiedzieć, ponieważ wykraczały poza ten schemat. Poza tym to często nawet zwycięzcy nie raczą podziękować za klucz. Co do tego dodatku to nazywa się "Easy SteamGifts" i znacznie ułatwia użycie portalu. Dopiero niedawno, przy okazji sprawdzania jego ustawień, natrafiłem na funkcję auto komentarzy i stwierdziłem: "Czemu nie?". Wcześniej nie pisałem w ogóle. W takim razie odpowiedzią na Twoje pytanie byłoby lenistwo. Tak, jestem leniwy. Ale w dużej mierze jest to też, jak już wspomniałem, względna obojętność na komentarze pod moimi losowaniami. Przepraszam, jeśli w jakikolwiek sposób Cię tym uraziłem.