Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Revan pisze: Jak spam to niech chociaż będzie zabawny.
boję się, że Twoja prośba zostanie wysłuchana i jeszcze będziemy tego wszyscy żałować
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Cóż, zamilknę i nie będę pisał skoro wam to przeszkadza :) Jakbym dostał bana to przecież bym sobie przez vpn zrobił nowe konto, ale niech wam będzie. Swoją drogą nie tylko ja pisze *klikklak*, ale żeście się mnie uczepili widzę.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

kamil950 pisze:
Zer0 pisze:
PiccoloPL pisze: Pozatym na keyshopie nie będziesz miał pl. By mieć po polsku to bezpośrednio ze steama musisz kupić.
Przecież żeby mieć po polsku wystarczy podmienić kilka plików więc nie widzę wielkiego problemu (poradnik do spolszczenia z forum łowców). Ja wolę poczekać na -75%.
Już nie lepiej normalnie, legalnie po polsku mieć?
Bardziej chodzi tutaj o kwestię pieniężną: jednego stać żeby kupić na steamie wersję pl za 8,49 euro, a dla drugiego jest to za duże obciążenie finansowe i woli kupić taniej bez pl i się potem bawić w spolszczenia z neta.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Tales of Zestiria ma już swoją stronę na Steamie:
http://store.steampowered.com/app/351970/
Nie ma jeszcze ceny, ale zawsze do listy życzeń można sobie dodać ;)

Toukiden: Kiwami też taką ma, cena bazowa gry to 60 ojro:
http://store.steampowered.com/app/363130/
I 10% zniżki dla osób które chciałyby sobie sprawić pre-order.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Tokiden wydało TECMO KOEI. Możemy liczyć na gównianą optymalizację i 959750329475895782390485 bzdurnych DLC. This is why we can't have nice things.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Bardziej chodzi tutaj o kwestię pieniężną: jednego stać żeby kupić na steamie wersję pl za 8,49 euro, a dla drugiego jest to za duże obciążenie finansowe i woli kupić taniej bez pl i się potem bawić w spolszczenia z neta.
Nie chodzi o to czy mnie stać, ale nie widzę jakoś mega obciążenia finansowego w przypadku dobrej gry w wersji goty za ~35zł. Dal mnie limit to tak 40zł. Sam nigdy za grę nie dałem więcej jak 50zł bodajże. Jakbym miał kupować premierowo to bym zbankrutował. A poza tym lubię kupować legalnie, a keyshopy to różne akcje się zdarzały i pewnie większość rzeczy pochodzi z RU itp. Wszystkie gry jakie mam pochodzą z bundli, albo polskich sklepów, czy steam store. Nie każda gra jest w wersji pl na steam (w serii Gothic mnie krew zalewała bez polskiego dubbingu, dlatego trzebabyło ściągać spolszczenie).
Wiadomo oczywiście, że łowcy gier tacy jak niektórzy z was kombinują i kupują najtaniej jak się da. Np skyrim goty bodajże za 14zł z kinguin co jest zarąbistą ceną, czy watch dogs za 8zł.
Przepraszam za offtop.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/341820/ - wg steamgifts gra jest teraz za centa, w praktyce nie można kupić, szkoda :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

FotelSkrzypi pisze: Tales of Zestiria ma już swoją stronę na Steamie:
http://store.steampowered.com/app/351970/
Nie ma jeszcze ceny, ale zawsze do listy życzeń można sobie dodać ;)

Toukiden: Kiwami też taką ma, cena bazowa gry to 60 ojro:
http://store.steampowered.com/app/363130/
I 10% zniżki dla osób które chciałyby sobie sprawić pre-order.
Cudnie, ale w tym roku chyba więcej wydam na gry niż w ciągu ostatnich pięciu lat razem wziętych.
Dzięki za info, obie już dodane do listy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Abstrahując od wyprzedaży - Panowie i Panie, skrobnąłem sobie właśnie reckę Fallouta NV i chciałem ją dodać, ale nagle, bez ostrzeżenia, pojawiła się informacja, że muszę zagrać w grę przynajmniej 5 minut, by napisać do niej reckę (te 194 godziny na liczniku w kliencie jak widać nie wystarczają).

Wiem, że chodzi o inne app id polskiej wersji Fallouta NV, ale w takim razie pytanko - da się jakoś dodać recenzję tej gry? Jakaś możliwość, musi być, bo widzę, że są recki pisane w języku polskim.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

A jaką masz wersję? Goła czy ultimate?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ultimate, ze wszystkimi dlc. Kupiona, o ile mnie pamięć nie myli, w Ubishopie kiedyś w promocji, podobnie jak Fallout 3.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ulti nie wyświetla się w bibliotece jako ulti tylko jako podstawka(sam kupując 2 lata temu przez chwilę myślałem, że zamiast UE dostałem tylko podstawkę :lol: ). Spróbuj napisać reckę na stronie podstawowego FNV http://store.steampowered.com/app/22380/
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Niestety - w obu przypadkach (tj. próbie wejścia na stronę w sklepie wersji Ultimate i podstawki) wygląda to tak, że kiedy wchodzę na stronę produktu, to mogę tylko kupić sobie kolejną kopię NV, Steam jakby nie widzi, że mam grę w bibliotece. Wiem, że jest to spowodowane innym id wersji RHCP i stąd moje pytanie - jak to obejść? Ostatecznie jednak widzę w recenzjach jakieś polskie, podobnie w przypadku Dishonored, więc coś musi się dać z tym zrobić ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

taniec_chochola pisze: Niestety - w obu przypadkach (tj. próbie wejścia na stronę w sklepie wersji Ultimate i podstawki) wygląda to tak, że kiedy wchodzę na stronę produktu, to mogę tylko kupić sobie kolejną kopię NV, Steam jakby nie widzi, że mam grę w bibliotece. Wiem, że jest to spowodowane innym id wersji RHCP i stąd moje pytanie - jak to obejść? Ostatecznie jednak widzę w recenzjach jakieś polskie, podobnie w przypadku Dishonored, więc coś musi się dać z tym zrobić ;)
U mnie sytuacja wygląda podobnie, sklep nie widzi mojej gry (pudełkowe wydanie kompletne Premium Games).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

taniec_chochola pisze: Niestety - w obu przypadkach (tj. próbie wejścia na stronę w sklepie wersji Ultimate i podstawki) wygląda to tak, że kiedy wchodzę na stronę produktu, to mogę tylko kupić sobie kolejną kopię NV, Steam jakby nie widzi, że mam grę w bibliotece. Wiem, że jest to spowodowane innym id wersji RHCP i stąd moje pytanie - jak to obejść? Ostatecznie jednak widzę w recenzjach jakieś polskie, podobnie w przypadku Dishonored, więc coś musi się dać z tym zrobić ;)
Zobacz czy tak ci zadziała: http://store.steampowered.com/recommend ... me/2028016
Jak nie, to trzeba poszukać odpowiedniego appid i podmienić w linku ;)
Pozostałe numery to: 22380, 22490, 22449, 206540
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Tak sobie przeglądałem GitHuba...
Wg. nieoficjalnych danych sprzed 40 minut, największy osiągnięty poziom do tej pory to 23439.
https://github.com/SteamDatabase/TowerA ... _09-15.csv
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

LPDawid pisze:
Zobacz czy tak ci zadziała: http://store.steampowered.com/recommend ... me/2028016
Jak nie, to trzeba poszukać odpowiedniego appid i podmienić w linku ;)
Pozostałe numery to: 22380, 22490, 22449, 206540
Jesteśmy chyba coraz bliżej rozwiązania, ale na razie - nie działa. Pierwszy link, który podrzuciłeś podaje mi ten sam komunikat - że muszę zagrać w grę przynajmniej 5 minut, itp. Inne app id, które podałeś albo przenoszą na ogólną stronę recenzji (czyli z takiego linku nie da się zrecenzować), albo przenoszą do podstawowego app id, czyli ogólnoświatowej wersji 22380. Kombinuję dalej, szukając innych app id w SteamDB ;) Dzięki za pomoc!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Avaray pisze: Tak sobie przeglądałem GitHuba...
Wg. nieoficjalnych danych sprzed 40 minut, największy osiągnięty poziom do tej pory to 23439.
https://github.com/SteamDatabase/TowerA ... _09-15.csv
1580 lvl! Jeszcze chwilka i będę w pierwszej setce ;) Chociaż nie, przecież to dane sprzed 40 min. :?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Może tak poza gra wakacyjnej wyprzedaży - oferta na Bioshocki (o której wspominałem wczoraj) jest interesująca, jednak zastanawiam się, czy Bio1 i Bio2 godnie się zestarzały, czy też może skończyły tak jak pierwszy Wiesiek?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Zer0 pisze: Może tak poza gra wakacyjnej wyprzedaży - oferta na Bioshocki (o której wspominałem wczoraj) jest interesująca, jednak zastanawiam się, czy Bio1 i Bio2 godnie się zestarzały, czy też może skończyły tak jak pierwszy Wiesiek?
Mi się tam wiesiek 1 po pathach nawet teraz podoba, wiec ciężko mi powiedzieć czy ciebie te Bioshocki nie przerażą grafiką. Tak czy inaczej 1 i 2 lepsze niż ostatnia 3 jakby co.
ODPOWIEDZ