Kazujaman pisze: A ja tam popieram akcje Ubi. Dla mnie sklepy "legalnego" źródła mogłyby przestać istnieć. Brawo Uplay!

To miało być ironiczne? Bo można odebrać różnie. Jeśli nie to Ubi właśnie zaciera ręce i na taką postawę nabywców liczy.
Co prawda nigdy nie kupowałem gier w keyshopach ani od ruskich, ale mimo wszystko sposób w jaki Ubi przeprowadziło tą czystkę jest oburzający i koniec końców obróci się przeciwko Ubi. Zwłaszcza jeśli potwierdzą się głosy, że w amoku blokowania kluczy Ubi wycofało gry również nabywcom z Muve, cdp itp
Ciekawe czy w następnym kroku nie znikną z kont po paru latach bardzo popularne u łowców pamętne klucze z australijskiej akcji dezodorantowej z 2012 r., potem z równie popularnego zakupi 8in1 wiosną 2013 itp wg zasady - jak coś nam się nie podoba to banujemy, a graczami sobie nie zawracamy głowy, bo ubi już nie raz pokazało przy zabezpieczeniach antypirackich szkodzących normalnie kupującym gry, bo nie piratom, wydawaniem skrajnie niedopracowanych gier ścigając się na cykl wydawniczyt z Activision przez copy-paste itp.
W sumie to ja też jestem poniekąd zadowolony z rozwoju sytuacji. Na przyszłość nie będzie mnie kusiło by kupić jakąkolwiek grę pod Uplay. Najpierw od czasów AC III odbiłem się od licznych DLC i kiepskich SP, potem od WD i AC:U przez to że zostały wydane w takim stanie, w jakim zostały a teraz jeszcze to. Genialna zagrywka Ubi. Konkurencja na pewno ją doceni, bo gracze nie przestaną kupować gier. Po prostu przestaną kupować gry wydawane przez Ubi$oft.