Gry aktywujące się na Uplay

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jerry pisze:
PiccoloPL pisze:
Jerry pisze: Nic z tego newsa nie wynika, bo nie są podane sklepy, w których dokonane były zakupy. :nie:
Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."
Mógł od razu napisać, że tyczy się jedynie kluczy spoza oficjalnej dystrybucji bo pośrednik jest dość szerokim pojęciem.
Bardziej notka prasowa niż artykuł, ale widocznie musiał jakiś limit znaków wyrobić.
Nadal nie ma żadnych konkretów i dlatego ten wpis jest bezużyteczny.
Jak się teraz nie dorzuci trollface to nikt sarkazmu chyba nie załapie.
Zgadzam się z tobą tekst powstał w 3 minuty bo wypada napisać coś do internetu mimo zerowej wartości informacyjnej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jak dla mnie sprawa jest podobna, jak przy Sniper Elite 3.

Tam wydawca powiedział, że klucze im skradziono, więc nielegalne kopie po prostu usunięto. A tutaj pewnie ludzie nakupowali kluczy na Kinguinie, G2A itp, które były pozyskane za pomocą kradzionych kart kredytowych lub po zakupie właściciel karty dokonał chargeback.

Jak kupię grę na Uplay, sprzedam na G2A i potem okaże się, że płaciłam kradzioną kartą to nabywca "legalnej" kopii po zakupie otrzyma ode mnie potwierdzenie, że gra była zakupiona legalnie u wydawcy.

Problem dotyczy tylko platform biorących udział w pośrednictwie sprzedaży kluczy / giftów. Nie oficjalnych sklepów jak GMG, Amazon, Nuveem, Muve itp.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Wklej link do newsa dopiero jak będzie w nim oficjalne stanowisko Ubisoftu bo jak na razie we wszystkich jest to samo. Chyba, że chcesz pokazać, że wszędzie o tym piszą...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Poprostu chodzi o to że własnie UBI siedzi cicho a powinno wyjaśnić cała sytuacje.Nie którzy pisza że usuneło im gry zakupoine na muve,ale nie wiem czy to prawdziwa informacja.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 0
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Cóż, w przypadku kluczy z G2A i Kinguin trzeba rozgraniczyć je na te sprzedawane bezpośrednio przez keyshop, a te sprzedawane przez użytkowników. Komuś z Łowców usunęli jakąś grę i może ktoś potwierdzić, że kupił bezpośrednio w danym keyshopie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

mariohyper pisze: Poprostu chodzi o to że własnie UBI siedzi cicho a powinno wyjaśnić cała sytuacje.Nie którzy pisza że usuneło im gry zakupoine na muve,ale nie wiem czy to prawdziwa informacja.
Bo jak zawsze trzeba stworzyć taką informację dla prasy by nikt się nie poczuł dotknięty (czyli mega lanie wody).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

W sumie Ubi wymyśliło dobry sposób na biznes - płatny okres testowy :trollface: Kupujesz grę, grasz 2 dni i koniec czasu. To samo zrobił Origin, tylko za darmo :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

smugglersun pisze: W sumie Ubi wymyśliło dobry sposób na biznes - płatny okres testowy :trollface: Kupujesz grę, grasz 2 dni i koniec czasu. To samo zrobił Origin, tylko za darmo :trollface:
Za darmo to wrzuca co jakiś czas konkretne tytuły. A masz prawo do zwrotu forsy za grę do 24h bodajże od momentu pobierania (nie chce mi się sprawdzać) jak ci nie odpowiada.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

mariohyper pisze: Poprostu chodzi o to że własnie UBI siedzi cicho a powinno wyjaśnić cała sytuacje.
A co mają wyjaśniać, że przy uprawianiu hazardu można stracić zamiast zyskać?

I zanim ktoś będzie bzdury odpisywać w stylu "kupiłem oryginał": jeśli kupowanie gier od jakiegoś "pięknego Mariana" czy innego handlarza "Mirka" (i nie, kupując na Kinguinie/G2A nie kupujecie od sklepu, tylko od pięknych Marianów różnej maści), których to źródło pochodzenia nie jest wam znane nie jest hazardem, to nie wiem co jest. Jest ryzyko, jest zabawa niektórzy mówili. No to teraz ryzykantom się zabawa skończyła a ci rozsądni którzy woleli być bezpieczni bawią się dalej tylko z mniejsza ilością gier bo płacili drożej i brali gry z "oficjalnie zatwierdzonego źródła".
:trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

A ja tam popieram akcje Ubi. Dla mnie sklepy "legalnego" źródła mogłyby przestać istnieć. Brawo Uplay! :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Cytat z forum UBI - " Hello everyone,

We have had reports from a number of users who have let us know that game keys they purchased through an unofficial retailer have been banned. We're looking into the matter, and any information you can give us will help us identify what happened faster. As such, can you please tell me what retailer you bought your games that have been banned from? "

http://forums.ubi.com/showthread.php/10 ... ated/page3

Nadal uważam, że to był atak i Ubi nie ma z tym nic wspólnego :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Kazujaman pisze: A ja tam popieram akcje Ubi. Dla mnie sklepy "legalnego" źródła mogłyby przestać istnieć. Brawo Uplay! :trollface:
To miało być ironiczne? Bo można odebrać różnie. Jeśli nie to Ubi właśnie zaciera ręce i na taką postawę nabywców liczy.
Co prawda nigdy nie kupowałem gier w keyshopach ani od ruskich, ale mimo wszystko sposób w jaki Ubi przeprowadziło tą czystkę jest oburzający i koniec końców obróci się przeciwko Ubi. Zwłaszcza jeśli potwierdzą się głosy, że w amoku blokowania kluczy Ubi wycofało gry również nabywcom z Muve, cdp itp
Ciekawe czy w następnym kroku nie znikną z kont po paru latach bardzo popularne u łowców pamętne klucze z australijskiej akcji dezodorantowej z 2012 r., potem z równie popularnego zakupi 8in1 wiosną 2013 itp wg zasady - jak coś nam się nie podoba to banujemy, a graczami sobie nie zawracamy głowy, bo ubi już nie raz pokazało przy zabezpieczeniach antypirackich szkodzących normalnie kupującym gry, bo nie piratom, wydawaniem skrajnie niedopracowanych gier ścigając się na cykl wydawniczyt z Activision przez copy-paste itp.

W sumie to ja też jestem poniekąd zadowolony z rozwoju sytuacji. Na przyszłość nie będzie mnie kusiło by kupić jakąkolwiek grę pod Uplay. Najpierw od czasów AC III odbiłem się od licznych DLC i kiepskich SP, potem od WD i AC:U przez to że zostały wydane w takim stanie, w jakim zostały a teraz jeszcze to. Genialna zagrywka Ubi. Konkurencja na pewno ją doceni, bo gracze nie przestaną kupować gier. Po prostu przestaną kupować gry wydawane przez Ubi$oft.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@ australijskiej akcji dezodorantowej z 2012 r., potem z równie popularnego zakupi 8in1 wiosną 2013 itp

a co nieuczciwe by było gdyby te gry znikły ? skoro nieuczciwie zdobyte ?

jak na razie więcej siania paniki jak faktów i dowodów, bo że ktoś sobie napisze ze coś miał lub kupił mało warte jest zwłaszcza w dobie trollolo, a że ubi nigdy nie wiedziało co się u nich dzieje to bym się nie zdziwił jeśli jakiś pracownik praktykant coś kliknął gdzie nie cza i bałaganu narobił :d
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Hej

Ja potwierdzam że zakupiony Far Cry 4 Gold Edition przy Weekly Sale G2A zniknął mi z listy, przy próbie ponownej aktywacji dostaję komunikat że klucz jest zbanowany. Napisałem do G2A, kazali mi napisać najpierw do suportu UBI żeby opisali mi przyczynę takiego stanu rzeczy a następnie zgłosić do nich z tym wyjaśnieniem oraz screenem komunikatu o zbanowaniu klucza z klienta Uplay. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą ale myślę że jest szansa że odzyskam pieniądze. Nie mniej pretensje mam do siebie nie do UBI że dałem się podpuścić tanią ofertą. Tyle z moje strony.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Heh, ciekawa sytuacja. Po akcji Ubi zwróciłem się do Kinguin.pl o zwrot kasy za jedyną grę, którą tam kupiłem - wczoraj pieniążki wróciły na moje konto w sklepie. Przelać ich na paypal nie mogę, kupować na Kinguin również już więcej nie zamierzam - chyba, że znajdę jakąś grę bez drm. Ogólnie, to zadziałali szybko i sprawnie, tylko co z tego ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Beka, kiedyś te wszystkie kinguiny i inne keyszopy, jak to przystało na handlarzy ruskimi kluczami, nie pojawiały się na głównej ŁG, ale sypnęli grami na giwełeje dla remiga, to już jest spoko :E No i oczywiście artykuł "jakie to ubi jest złe, a keyshopy super" :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ale ja nie wiem o co zdziwka, jak kupowali np pudla z portugalii i na pudle byl napis jaki jest np u nas na wiekszosci gier tzn. typu not to sale in UK, a aktywacja byla UK to co sie dziwicie ? Niezgodne z licencja i tyle ... keyshopy zle bo nie poinformowaly o tym stad doopa. Ja kilka gier kupilem tak dla znajomych siedzacych w UK ale prosilem ich zawsze o login i pass aby aktywowac u nas zeby nie bylo jaj
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Kolejny post z forum UBI:

"We regularly deactivate keys that were fraudulently obtained and resold. In this case, we are currently investigating the origin of the fraud, and will update customers as soon as we have more information to share. In the meantime, customers should contact the vendor from whom they purchased the key."
ODPOWIEDZ