Gry aktywujące się na Uplay

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

http://lowcygier.pl/jak-dodac-gry-do-uplay/

Prosimy o pomoc w aktualizacji bazy danych. Jeżeli widzisz jakąś grę, której nie ma na liście, bądź też pojawiła się nowość działająca pod Uplay, prosimy o dodanie informacji w tym wątku. ;)
Wątek może również posłużyć jako dyskusja o sposobie aktywacji na Uplay oraz o własnych doświadczeniach z klientem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

wątek aktywacji przez id był ostatnio na forum pclab - sam nawet podawałem te kody (link do podstrony z moim wpisem):
http://forum.pclab.pl/topic/157395-Tanie-granie/page__st__12840
o wiele prostszym sposobem jest dodanie argumentu -upc_uplay_id do zwykłego skrótu uplay (warto o tym wspomnieć) albo stworzenie pliku wykonywalnego cmd na stałe np.

@echo offstart "" "C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\Uplay.exe" -upc_uplay_id 22exit 

Mogę dodać jeszcze że póki co gry Anno 2070 i Tintin można dodać do konta i pobrać bez posiadania klucza Jest on jednak wymagany do samego odpalenia :)
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Kledan - jeżeli faktycznie ty to pierwszy napisałeś, to gratulacje i wielkie dzięki. Jednak ta informacja rozeszła się dość szybko po internecie, nawet nie wiedziałem, że pisaliście o tym na pclab! Zresztą zauważ, że format w liście jest zupełnie inny niż u was! ;)
Sposób ze skrótem dopiszę do poradnika, tak samo jak fakt, że nie aktywują się gry nie-uplayowe z natury. Domyślam się, że owe gry są na liście, ale działają tylko jeżeli były zakupione na Ubishopie (np. Rayman Origins, World in Conflict czy Far Cry 2).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Chciałem tylko zasygnalizować że wątek był też na pclab, gdyby ktoś potrzebował :) Nie, że mam jakieś pretensje - fajnie, że został stworzony poradnik bo na forach ciężko odszukać takie wątki.
Porównałem listę z poradnika z moją. Jeszcze są pozycje:

52 Party example
78 Trials evolution gold
89 Anno 1404
90 World in conflict
94 Splinter cell chaos theory
100 Far cry 3
109 splintel cell
111 prince of persia sands of time
112 call of juarez bound in blood
113 prince of persia the two thrones
116 ac3 the hidden secret pack

Po id 116 nic nie mogłem znaleźć - sprawdziłem 117-126,150,160,190,200,330. Zastanawiam się czy gdzieś w dalszej numeracji (np 4-cyfrowej) też są przypisane gry... 
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

204 Ghost Recon Future Soldier - Raven Strike DLC
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

mam problem z grami z dzisiejszej "promocji", od 3h nie przypisało mi ich do konta, mam te klucze na mailu, w jaki sposób mogę je dodać? nie pokazuje mi ich na stronie w "my games" :/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Pobrałeś klienta uplay i spróbowałeś się zalogować na niego?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nie mam uplaya jako tako, mam uplaya zainstalowanego przez steam do odpalenia assasina 2, to nie jest pełnoprawny klient?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

nie mam uplaya jako tako, mam uplaya zainstalowanego przez steam do odpalenia assasina 2, to nie jest pełnoprawny klient?
Wiesz ja pierwszy raz z tego korzystam. Nie wiem czy tam jest inny klient ja bym pobrał ich oficjalny i się zalogował i zobaczył czy tam jest.

Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pobrałem, zaintalowałem, dodało gry do konta, ale nie ma tam tamtego assasina :D czyli na jednym koncie mam gry odpalane przez różne klienty odzielnie (assasin odpalany z klienta od steama) i reszta odpalana przez klient od uplaya
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Jezelli steam podał Ci numer seryjny AC to powinienen dac się popiąc pod Uplay
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Powiem wam, że mam podobnie z CoH Cartel. Grę da się włączyć tylko przez steam, nie udało mi się jej podłączyć do uplay, ale do konta gra jest przypisana, bo mogę te nagrody odbierać itp. Tak więc wychodzi na to, że jeśli gra jest ze steama, to bez jego pośrednictwa nie da się grać.
A jak to jest np. z Far Cry 3? Da się pograć w steamową wersję bez steam?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Ja nie mogę aktywować FC3 ze Steama na Uplayu, może coś źle robię, nie wiem :)
Mogę odpalić tylko przez Steam i wtedy załącza się Uplay
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

A Beyond Good & Evil da się przypisać jakoś?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

A Beyond Good & Evil da się przypisać jakoś?
Ludzie pisali w komentarzach, że nie i masz 30 dni na pobranie, więc lepiej sobie zrób kopię.

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Ja mam problem z opisanym sposobem na ręczną aktywację gry, wyskakuje mi komunikat System nie może odnaleźć określonej ścieżki uplay.exe mam na innym dysku niż C:, ale wpisuje poprawnie nazwę katalogu.
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Tak też zrobiłem, dzięki :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Udało mi się podpiąć World in Conflict z dzisiejszej promocji! Sposób średnio legalny ale jest: zdarłem iso Complete Edition z torrenta, zainstalowałem na klucz który otrzymałem mailem, uruchomiłem uplay z wiersza poleceń z liczbą 90 i po wpisaniu kodu gra się dodała. Można teraz wyinstalować, usunąć iso i na legalu ściągnąć przez uplay ^^BTW. U mnie zadziałało, nie jestem pewien czy jest tak ze wszystkimi kluczami.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Ja mam problem z opisanym sposobem na ręczną aktywację gry, wyskakuje mi komunikat System nie może odnaleźć określonej ścieżki uplay.exe mam na innym dysku niż C:, ale wpisuje poprawnie nazwę katalogu.
Zmodyfikuj skrót do  uplaya

Awatar użytkownika
Łowca

Potwierdzam, WiC podpina się do uplay przez id 90. Zauważyłem coś dziwnego: na początku nie chciało "zaskoczyć", odpalał się tylko uplay. Spróbowałem odpalić inne id (85,4) i gdy wskoczyły te gry, to potem WiC podpięło się bez problemu. Dziwne.

Pytanko: jaki id ma Far Cry 2 ze steam?
ODPOWIEDZ