Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

nerka99 pisze:
On troluje, jak zwykle.
Troluje? Po prostu robi sobie jaja i to z klasą, to nawet pod trolling nie pochodzi ;) Za takie wątki uwielbiam forum steamgifts :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

wiem że dostałem za to bana ale jak zobaczyłem że tyle ludzi wrzuca to ja też wrzuciłem a na steamie przecież nie widać czy ty beta czy pełniak bo nie pisze a raczej ta beta przeradza się w full wersje po pewnym czasie lub już się zmieniła tak samo jak dota 2 więc ....

poza tym na 6-7 serwisów klucze ma jeszcze tylko jeden i to bardzo mało

P.S co do moich intencji to nie był one złe tylko chcę dobrze bo za niedługo okaże się że 80% gier to bundle i nie sądzę aby były tak samo wstawiane z chęcią jak teraz czy kilka miesięcy temu i będą same nowe gry lub inny szajs a na jedną grę będzie po 4k ludzi więc będą duże szanse a tak to , to ja już bym wstawił min. 10 gier . Przy czym mi się to nie opłaca kupować gier za 10-15 zł specjalnie aby wystawić na SG nie pracuję wiec nie szastam kasą za 3 gry mam naprawdę ciekawą grę typu bioshock a na SG , szanse mam że wygram ciekawą grę minimalne może jedną na pół roku chyba że byłby w dobrej grupie takiej z prawdziwego zdarzenia [ nie mówię że lowcy gier to słaba grupa ale jak na taką grupę to jest dużo gier ] tylko że nie ma w niej gier o wartości +30zl które były by warte uwagi :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

hugo pisze: Przy czym mi się to nie opłaca
sry, przestałem czytać w tym momencie, polecam odwiedzenie http://www.steamtrades.com/forum

... cholera mam déjà vu
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nerka99 pisze:
hugo pisze: Przy czym mi się to nie opłaca
sry, przestałem czytać w tym momencie, polecam odwiedzenie http://www.steamtrades.com/forum

... cholera mam déjà vu
nie wiem o co ci chodzi :) niby dla czego opłaca się wrzucanie gier bundlowych
Awatar użytkownika
Predator

Za to ja dokładnie wiem o co Ci chodzi.
Niby dlaczego ma się opłacać? Jak już mówiłem ludzie którzy chca oddawać gry by na tym zarobić lub chca by im sie to opłaciło powinni odwiedzić steamtrades. Naprawdę o WIELE lepiej na tym wyjdziecie. Nie ma absolutnie NIC złego w chęci zysku, mówię tylko, że w takim przypadku warto udać się na steamtrades, znam sporo osób które handlują i wychodza na dużego plusa, naprawdę polecam spróbować
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 13:18 przez nerka99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też nie rozumiem jaki sens ma dawanie gier bundlowych przy obecnych zasadach? Jeśli komuś zależy na CV to już lepiej kupic cos za dolara (Sniper, Rome itp), patrząc na grupy Łowców to trochę zwiększa nam szanse na ewentualną wygraną

edit: znam steamtrades, ale chyba większość osób ze SG też go zna skoro jakoś nie widać gier ze starych bundli?
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 13:28 przez DirtyMac, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator

Mac tobie też szczerze polecam steamtrades :)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

hugo pisze: w dobrej grupie takiej z prawdziwego zdarzenia
Takie grupy nazywa się grupami ST (SteamTrade) bo w takich grupach żeby coś wygrać to musisz wcześniej coś dać.
I jaki jest tego sens? Owszem możesz rzucić jakich chłam, ale w losowaniach nowych gier AAA i tak będzie zawsze po kilkanaście czy kilkadziesiąt osób więc szansa na to, że nic nie wygrasz i tak jest duża.
SG nie można traktować jako stronę gdzie wygrywa się gry, ale jako ciekawostkę.
Wymiany na samym ST to też tylko o kant (.) potłuc. Każdy tylko próbuje "wyrwać" jak najbardziej wartościową grę oferując w zamian jakiś chłam. Ostatnio np. widziałem ofertę Skyrima. Ludzie dawali po 5-7 dolarów i się oferent burzył, że gra jest więcej warto. Pewnie myślał, że znajdzie frajera, który nie słyszał o promocji w nordyckim keyshopie.
Albo proszę kolejny cwaniaczek ze Skyrimem:
Currently looking for: Mass Effect Collection and GTA Complete, so these 2 for Skyrim is a instant trade.
Nawet dostał w ofecrie Bioshock Infinite i odmówił.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 13:58 przez cFalcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nerka99 pisze: Za to ja dokładnie wiem o co Ci chodzi.
Niby dlaczego ma się opłacać? Jak już mówiłem ludzie którzy chca oddawać gry by na tym zarobić lub chca by im sie to opłaciło powinni odwiedzić steamtrades. Naprawdę o WIELE lepiej na tym wyjdziecie. Nie ma absolutnie NIC złego w chęci zysku, mówię tylko, że w takim przypadku warto udać się na steamtrades, znam sporo osób które handlują i wychodza na dużego plusa, naprawdę polecam spróbować
znam gametrades tylko że tam aby coś zyskać trzeba mieć dobre gry na wymianę i to rzadko się zdarzy że ktoś odda grę b.dobrą z dobrą , nikt mądry nie wymieni ci się skyrim , borderland czy inne fajne gry za szajs z bundli czy gry wart po kilkanaście zł np. saint row 2 czy inny szajs :) tam też trzeba zainwestować .... oczywiście szukając można znaleźć jak na polskie ceny gier w miarę dobre okazję ale każdy kto tam wystawia ofertę chcę zyskać na tym
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

cFalcon pisze:
hugo pisze: w dobrej grupie takiej z prawdziwego zdarzenia
Takie grupy nazywa się grupami ST (SteamTrade) bo w takich grupach żeby coś wygrać to musisz wcześniej coś dać.
I jaki jest tego sens? Owszem możesz rzucić jakich chłam, ale w losowaniach nowych gier AAA i tak będzie zawsze po kilkanaście czy kilkadziesiąt osób więc szansa na to, że nic nie wygrasz i tak jest duża.
SG nie można traktować jako stronę gdzie wygrywa się gry, ale jako ciekawostkę.
Wymiany na samym ST to też tylko o kant (.) potłuc. Każdy tylko próbuje "wyrwać" jak najbardziej wartościową grę oferując w zamian jakiś chłam. Ostatnio np. widziałem ofertę Skyrima. Ludzie dawali po 5-7 dolarów i się oferent burzył, że gra jest więcej warto. Pewnie myślał, że znajdzie frajera, który nie słyszał o promocji w nordyckim keyshopie.
te grupy ST można obejść łatwo kupujesz bundla i masz na 4 miesięcy gry chyba że grupa nie akceptuje bundli to wtedy kupujesz grę najtańszą jak jest na allegro nie bundlową i wrzucasz a w takich grupach zdarzają się gry warte nawet po 50 zł a dużo w miesiącu jest warte ponad 30zł ale w miarę szybko mogą cie z takiej grupy usunąć w polsce pewnie jest takich grup z 5-10 no i jak ktoś ogarnia to wejdzie do wszystkich kupi 3 bundle i ma zapas na 3 miesiące wydając poniżej 5$ a może wygrać gry w te 3 miesiące o wartości nawet 200zł a to drogą nie chodzi

P.S skyrim nie jest warty 5-7$ jakbym widział taką ofertę to bym kupił z 2 kluczyki więc miał rację że się oburzył
Awatar użytkownika
Predator

zzzZZZzzzZZZ widzę, że nie zajarzyłeś sensu mojej wypowiedzi.
SG to nie jest strona która służy do wygrywania gier, SG to strona która służy do oddania zbędnych gier (lub jak ktoś jest bogaty/miły kupienia gry specjalnie po to by sprawić komuś radość), wygrywanie gier jest dodatkiem, niezwykle miłym, przyjemnym i uszczęśliwiającym acz tylko dodatkiem. Jeśli komuś dzielenie się nie sprawia przyjemności to najzwyczajniej w świecie to nie jest strona dla niego. Pytacie jaki jest sens oddawać bundle skoro nie rośnie CV? A ja się pytam a kogo obchodzi co rośnie, tak długo jak dzielenie się grami sprawia wam radochę... jeśli nie sprawia, to przestancie udawać i przerzućcie się na full leech mode, nie oddawajcie nic i skończcie zachowywać się jak pokrzywdzeni.
hugo pisze: P.S skyrim nie jest warty 5-7$ jakbym widział taką ofertę to bym kupił z 2 kluczyki więc miał rację że się oburzył
no patrz, ja swojego kupiłem koło listopada za jakieś 8 dolców, bo osoba która go sprzedawała oddała mi go po kosztach bo chciała sprawić mi radochę, bo wiedziała, że chętnie pogram
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

niedługo to dziennie będzie raptem 20-40 gier a nie jak do tej pory ponad 100
Rok temu, dokładnie 7 maja, kiedy nie było jeszcze systemu contribution wartość gier wystawionych w publicznych giveawayach wyniosła 661$ (i jest to w miarę reprezentatywna wartość dla ówczesnej średniej). Kim byli Ci, którzy wystawiali, co nimi kierowało? Nie mam pojęcia. Wszak z dzisiejszej perspektywy jawią się, jako banda frajerów rozdająca za darmo gry :lol:
jeśli oddajesz z dobrego serca to w pewnym momencie puszczą ci nerwy bo zobaczysz, że inni też wydają pieniądze, ale mają z tego wymierną korzyść
Pozwoliłem sobie wyróżnić clou problemu.
Ktoś kto postrzega rozdawanie gier w giveawayach przez pryzmat "wydawania pieniędzy", sam nie powinien raczej niczego rozdawać, bo jako inwestycja nie ma to żadnego sensu i jest wiele innych możliwości uzyskania lepszego % zwrotu.
(@cFalcon - ta uwaga nie jest skierowana bezpośrednio do Ciebie, posłużyłem się Twoimi słowami tylko dla zobrazowania pewnego,niewłaściwego imo, podejścia)
SG to nie jest strona która służy do wygrywania gier, SG to strona która służy do oddania zbędnych gier
Niektórzy niestety nie potrafią/nie chcą tego zrozumieć i potem dobudowują całe pokręcone ideologie, jak to im źle, bo SG jest takie niesprawiedliwe :evil:
Revan pisze:
nerka99 pisze:
On troluje, jak zwykle.
Troluje? Po prostu robi sobie jaja i to z klasą, to nawet pod trolling nie pochodzi ;) Za takie wątki uwielbiam forum steamgifts :)
Przecież to jest giveaway pewnego znanego RTS-a :P Nie mówcie, że nie zauważyliście :lol:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

nerka99 pisze: SG to nie jest strona która służy do wygrywania gier, SG to strona która służy do oddania zbędnych gier (lub jak ktoś jest bogaty/miły kupienia gry specjalnie po to by sprawić komuś radość), wygrywanie gier jest dodatkiem, niezwykle miłym, przyjemnym i uszczęśliwiającym acz tylko dodatkiem. Jeśli komuś dzielenie się nie sprawia przyjemności to najzwyczajniej w świecie to nie jest strona dla niego.
To.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

to miałeś na prawdę dużo szczęścia że kupiłeś za 8$ ja też bym tak chciał nawet i za 10$
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

nerka99 pisze: zzzZZZzzzZZZ widzę, że nie zajarzyłeś sensu mojej wypowiedzi.
SG to nie jest strona która służy do wygrywania gier, SG to strona która służy do oddania zbędnych gier (lub jak ktoś jest bogaty/miły kupienia gry specjalnie po to by sprawić komuś radość), wygrywanie gier jest dodatkiem, niezwykle miłym, przyjemnym i uszczęśliwiającym acz tylko dodatkiem. Jeśli komuś dzielenie się nie sprawia przyjemności to najzwyczajniej w świecie to nie jest strona dla niego. Pytacie jaki jest sens oddawać bundle skoro nie rośnie CV? A ja się pytam a kogo obchodzi co rośnie, tak długo jak dzielenie się grami sprawia wam radochę... jeśli nie sprawia, to przestancie udawać i przerzućcie się na full leech mode, nie oddawajcie nic i skończcie zachowywać się jak pokrzywdzeni.
Toż przecież cały czas o tym mówię i nie raz już pisałem, że ja mam gdzieś kto wygrywa to co ja daję bo i tak jest to dla mnie zbędne.
Powstał jednak taki problem, że ci którzy oddają (bo chcą) ale oddają gry z bundli są traktowani jako osoby drugiej kategorii bo dla wielu oddają "śmieci" lub gry, które każdy ma.
Sam mówisz fajnie jest wygrać - owszem fajnie, tylko że tak naprawdę od kiedy pojawiła się pogoń za kontrybucją ludzie nie dzielą się już tymi fajnymi (moim zdaniem) grami które były kiedyś w bundlach.
Przykładowo ja bym wolał wydać punkty na 6 losowań Revenge of the Titans niż takiego Bioshocka Infinity. Czy ktoś teraz oddaje Revenge of the Titans? Nie. Nie robią już tego bo wolą oddać gry które dają kontrybucję.
Vector pisze: Ktoś kto postrzega rozdawanie gier w giveawayach przez pryzmat "wydawania pieniędzy", sam nie powinien raczej niczego rozdawać, bo jako inwestycja nie ma to żadnego sensu i jest wiele innych możliwości uzyskania lepszego % zwrotu.
(@cFalcon - ta uwaga nie jest skierowana bezpośrednio do Ciebie, posłużyłem się Twoimi słowami tylko dla zobrazowania pewnego,niewłaściwego imo, podejścia)
Tu nie chodzi o to, że ja traktuję SG jako inwestycję (już o tym wspominałem, że przy średniej ilości 6-10 tysięcy osób na losowanie szanse na wygraną są minimalne), ale chodzi mi o to, że skoro w obu przypadkach ktoś wydaje pieniądze a tylko w jednym jest nagradzany (kontrybucją) to jednak nie jest to fair. A gdy weźmiemy pod uwagę to, że ktoś ma pretensję o to, że ktoś farmił takim CM, ale nie widzi problemu w tym, że inny farmił Rome czy moim ulubionym Train Simulatorem to to już jest zwykła obłuda. Mi akurat nie przeszkadza, że ktoś na SG farmi bo .... za darmo mu tych gier, które oddał nikt nie dał, dodatkowo ktoś na pewno się ucieszył bo przecież wygrał. Więc w czym problem? A no w tym, że na SG są ludzie, którzy uważają że "Tobie" nie przysługuje abyś mógł wygrać jego grę. O co tutaj chodzi? Oddajesz czy nie? Skoro samo SG umożliwia "segregację" użytkowników dzięki grupom (ja praktycznie tylko już takie robię losowania) i losowaniom prywatnym to co to za problem tworzyć wyłącznie takie GA zamiast "segregować" ludzi na lepszych (bo bogatszych) i gorszych za pomocą kontrybucji.
Awatar użytkownika
Predator

cFalcon pisze: Czy ktoś teraz oddaje Revenge of the Titans? Nie. Nie robią już tego bo wolą oddać gry które dają kontrybucję.
A nie wpadłeś na to, że nikt nie rozdaje, bo najzwyczajniej w świecie oddali już wszystkie zbędne klucze z bundla z tą grą?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

http://www.steamgifts.com/forum/Qnngz/t ... steamgifts - koleś jest supsensed, czy oni nie mają za grosz poczucia humoru? :| Przecież czytając ten wątek nie da się nie uśmiechnąć :|
Już mi to steamgifts coraz bardziej podpada, pal licho te szalone maszyny, ale po cholerę robią problemy kolesiowi, który oddał ~150 gier na ~2k $ i sobie jaja robi zwyczajnie :|
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

nerka99 pisze:
cFalcon pisze: Czy ktoś teraz oddaje Revenge of the Titans? Nie. Nie robią już tego bo wolą oddać gry które dają kontrybucję.
A nie wpadłeś na to, że nikt nie rozdaje, bo najzwyczajniej w świecie oddali już wszystkie zbędne klucze z bundla z tą grą?
no ale o tym jest cały problem.
oddali klucze z bundla i nie ma sensu kupować w normalnej cenie skoro gra ma *

/edyta
jakas rada na to, ze wedlug sg war of the roses czy forge sa dalej na mojej liscie gier chociaz war fo the roses testowalem z miesiac albo wiecej temu?
Awatar użytkownika
Predator

Revan pisze: http://www.steamgifts.com/forum/Qnngz/t ... steamgifts - koleś jest supsensed, czy oni nie mają za grosz poczucia humoru? :| Przecież czytając ten wątek nie da się nie uśmiechnąć :|
Już mi to steamgifts coraz bardziej podpada, pal licho te szalone maszyny, ale po cholerę robią problemy kolesiowi, który oddał ~150 gier na ~2k $ i sobie jaja robi zwyczajnie :|
Człowieku to elbows:P
On już nie jest suspended i wątpie by był dłużej jak 10 minut, jaja sobie z nim wspólnie robili:P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

nerka99 pisze: A nie wpadłeś na to, że nikt nie rozdaje, bo najzwyczajniej w świecie oddali już wszystkie zbędne klucze z bundla z tą grą?
W tym momencie się załamałem.
wieh pisze: no ale o tym jest cały problem.
oddali klucze z bundla i nie ma sensu kupować w normalnej cenie skoro gra ma *
A teraz wiara w ludzi mi wróciła.
jakas rada na to, ze wedlug sg war of the roses czy forge sa dalej na mojej liscie gier chociaz war fo the roses testowalem z miesiac albo wiecej temu?
Dwa tygodnie po darmowym weekendzie należy zrobić sync i gra powinna zniknąć z konta.
ODPOWIEDZ