marcin997 pisze: Wprowadzić Newsleter -który wysła regularnie na e-mail nowosci dla wybranej kategorii
mnie np. interesuje tylko i wylacznie dzial darmowe:
http://lowcygier.pl/darmowe/
Planujecie takiej nowosci?
Pozwolę sobie odpowiedzieć za "Zarząd", najwyżej mnie poprawi.
Odpowiedź: Czy nie uważasz, że Ekipie zależy na tym żeby wchodzić na Łowców jak najczęściej, a nie tylko wtedy jak pojawi się jakaś gra za darmo? Tak wejdziesz raz dziennie sprawdzisz czy coś jest i najwyżej pójdziesz. Gdybyś dostawał swój newsletter to może nie wchodziłbyś wcale przez miesiąc albo raz na dwa tygodnie.
Kilka bardzo luźniejszych uwag dodatkowych:
1. Internetem rządzi kilka praw, ale podstawowym jest: "serwery nie opłacają się same". I to powinno w zasadzie wystarczyć za uzasadnienie tego co napisałem wyżej.
2. Mam nadzieję, że chłopaki z Valve zamkną nowotwór (opinia własna) pod tytułem Greenlight prędzej niż później. Obstawiam, że wtedy rozdawnictwo gier wróci do poziomu powiedzmy sprzed roku, czyli zdecydowanie niższego niż ma to miejsce teraz. Dlatego też newsletter z darmówkami nie powinien przejść (nie mówiąc o tym, że jestem przeciwnikiem ludzi, którzy chcą się w życiu tylko nachapać).
3. Kolejna sprawa jest taka, że liczba wiadomości ze względu na społeczność Łowców byłaby dość duża, a nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że wysyłanie maili to dla serwera dość kosztowna operacja jeśli przeprowadza się ją tysiącami.
Edit: @down, dzięki Panowie! Tak się rozhuśtałem ze swoim półofftopem, że zapomniałem o napisać o RSS