Twój pomysł na ŁowcyGier.pl

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Projekt na zaimplementowanie własnego pomysłu na stronie ŁowcyGier.pl! Zakłada nakreślenie pomysłu, który przypadnie do gustu administracji strony oraz pomoc w jego zrealizowaniu!

Czegoś brakuje ci na stronie? Masz pomysł na nową funcjonalność, która doda jakości naszej stronie? To jest wątek dla ciebie! 

Za udane zrealizowanie projektu użytkownik nagrodzony będzie 5 procami!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Osobiście uważam, że te wszystkie widgety, to wygląda dość chaotycznie, i ja byłbym za stworzeniem prostszej strony, bardziej przyjaznej dla użytkownika. To tylko moje zdanie, ale być może więcej osób  jest za tym.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Stronie można zarzucić sporo, ale chyba nie chaotyczność? Ja byłbym za odchudzeniem newsów, bo na ekranie mieszczą mi się ledwie 2, przez co jest sporo przewijania. Poza tym można by było w ten sposób nazbierać więcej kliknięć, jeśli wam na tym zależy ;). Słupek z tabelkami po prawej imo jest całkiem OK.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Być może chodzi tu właśnie o rozmiary!
Awatar użytkownika
Łowca

Moja sugestia jest taka, by zrobić stronie tzw. favicon. Co to jest favicon ? Już tłumaczę, to taka ikonka która pojawia się przy nazwie strony gdy ją dodamy do zakładek czy w pasku otwartych już stron. Ułatwia i umila korzystanie z przeglądania. Proponuję obraz procy lub literę "ł".
Ilustracja z moich zakładek:

Zrobić ją można bardzo łatwo ;)
http://www.blog.gdaq.pl/2009/02/co-to-jest-favicon/.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Sugestia jak najbardziej fajna, tyle że... my favicon już mamy! Jestem maniakiem jeżeli chodzi o szczególiki (co nie znaczy, że na wszystko mam wpływ, niestety) więc była to pierwsza rzecz którą chciałem zrobić.

Musi być jakiś powód, dla którego favicon się u ciebie nie wyświetla... Popatrzę na to później, może faktycznie jest jakiś problem. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Według mnie przydały by się dodatkowe kategorie wyszukiwania na głównej np.:
Tylko polskie > wszystkie polskie strony typu muve, gram.pl itd. gdzie płacimy w złotówkach.
Tylko zagraniczne > gmg, steam itd. czyli wszystkie w których musimy płacić w euro, funtach lub $.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Ktoś jeszcze jest za?
IMO taki podział jest raczej zbyteczny, ale może jest więcej takich osób, którym taki podział by się przydał, bo, np, płacą tylko w złotówkach?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

IMO obojętnie. Dobrze jest jak jest.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Na moje oko praktycznie większość ma karty płatnicze więc im nie robi różnicy w jakiej walucie płacą. Ja mam MasterCard i niezależnie od waluty zawsze przebieg transakcji wygląda tak samo. 
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Ktoś jeszcze jest za?
Na razie moim zdaniem jest to zbędne, ale jeśli na stronie zaczęłoby się pojawiać więcej newsów to jak najbardziej popieram takie rozwiązanie. Osobiście proponowałbym podział kategorii według najpopularniejszych portali, np. amazon.com, gog.com, greenmangaming.com, steam.com, muve.pl itp. wtedy łatwo można by przeglądać wszelakie okresowe promocje typu zimobranie, winter sale itd.
PS. Moim zdaniem przydałby się jakiś licznik odwiedzin lub osób zarejestrowanych.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

A ja wpadłem na fajny pomysł: Poradnik wyprzedażowy. Dział na forum, który by można było przenieść na stronę główną. Polegał by na tym, by napisać kilka opinii na temat gier, które często są na wyprzedażach, ale nie są tytułami głośnymi i mało kto wie co to za gra. Oczywiście oprócz tytułów wysoko budżetowych można by pominąć gry z bundli. A sam projekt od strony technicznej mógłby wyglądać tak: Na forum użytkownicy mogliby założyć nowy temat o danej grze, napisać kilka zdań co to jest i z czym to się je, dodać jakieś screeny. Inni użytkownicy mogliby również się wypowiedzieć na temat danej gry. Jeśli byłyby jakieś konkretne opinie o jakiejś grze, wtedy na stronie głównej w specjalnym dziale można by albo podać odnośnik do tematu na forum, albo redakcja kopiowała by co ciekawsze opinie o grze. Oczywiście dział ten nie ograniczałby się jedynie do dobrych gier. Opinie na temat crapu są równie wartościowe, by wiedzieć czego unikać i nie brać nawet za darmo.
Awatar użytkownika
VIP

Hmm, kompletnie nie widzę szans na realizację czegoś takiego. Jeśli masz wenę, możesz sam napisać taki poradnik, a nóż widelec będzie fajny i wyląduje na głównej ;) ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jeśli o poradnikach mowa, to chyba przydałoby się jakie FAQ dotyczące zakupów na amazonie, sprawdzania DRMów w grach, aktywacji gier w uPlay i tym podobnych spraw. Można by coś takiego podwiesić na forum i pewnie wiele osób nowych w świecie elektronicznej dystrybucji by na tym skorzystało.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Jeśli o poradnikach mowa, to chyba przydałoby się jakie FAQ dotyczące zakupów na amazonie, sprawdzania DRMów w grach, aktywacji gier w uPlay i tym podobnych spraw. Można by coś takiego podwiesić na forum i pewnie wiele osób nowych w świecie elektronicznej dystrybucji by na tym skorzystało.
Jest w tworzeniu. Redakcja przygotowuje odpowiednią sekcję FAQ i dzisiaj możecie spodziewać się nowego działu na stronie! :)
Awatar użytkownika
VIP

Wiedz, że coś się dzieje ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dość ciekawy mógłby być poradnik dotyczący uruchamiania gier przez steam - o co chodzi - powiedzmy, że mamy jedno konto steam a używamy go na dwóch komputerach.
Jednym wyjściem jest oczywiście granie offline ale czasami można uruchomić grę niezależnie od steam ponieważ gra ma oddzielny plik exe - przykłady:

Batman Arkham Asylum GOTYD:\Steam\steamapps\common\batman arkham asylum goty\Binaries\BmLauncher.exe
Galactic Civilizations II - Ultimate EditionD:\Steam\steamapps\common\Galactic Civilizations II - Ultimate Edition\GC2Launch.exe
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Dość ciekawy mógłby być poradnik dotyczący uruchamiania gier przez steam – o co chodzi – powiedzmy, że mamy jedno konto steam a używamy go na dwóch komputerach. Jednym wyjściem jest oczywiście granie offline ale czasami można uruchomić grę niezależnie od steam ponieważ gra ma oddzielny plik exe – przykłady: Batman Arkham Asylum GOTYD:\Steam\steamapps\common\batman arkham asylum goty\Binaries\BmLauncher.exe Galactic Civilizations II – Ultimate EditionD:\Steam\steamapps\common\Galactic Civilizations II – Ultimate Edition\GC2Launch.exe
Kledan, zaintrygowałeś mnie. Masz może listę gier, które w ten sposób da się uruchomić, albo wiesz jak to sprawdzić?
No i w takim razie rozumiem, że gry te nie wymagają zalogowania i można je odpalić bez łączenia ze steamem?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tak, te gry nie wymagają odpalenia steam startując z ich pliku exe.
Nie mam listy. Trzeba by robić testy wchodząc zwyczajnie w folder konkretnej gry w steamapps, odpalając exe i sprawdzając efekt :)
Podane gry posiadam na swoim koncie i akurat przy nich to zauważyłem. Jeśli tworzy się skróty przez klienta steam generują się oczywiście skróty z linkiem do steam a nie do pliku exe np. steam://rungameid/...
Batman AA wymaga windows live btw
Tak na szybko sprawdzam co działa...
Botanicula (nie pokazuje saveów ze steam)D:\Steam\steamapps\common\botanicula\Botanicula.exe
Bishock 2 (wymaga windows live)D:\Steam\steamapps\common\bioshock 2\SP\Builds\Binaries\Bioshock2Launcher.exeD:\Steam\steamapps\common\bioshock 2\MP\Builds\Binaries\Bioshock2Launcher.exe
LoneSuvivor (savy ze steam się odpaliły ale nie będzie rzecz jasna synchronizacji ze steam cloud)D:\Steam\steamapps\common\lone survivor\LoneSurvivor\LoneSurvivor.exe
Nie działa bez steamKillingFloorAlan Wake ANPlants vs ZombiesPortal 2Spec Ops: The LineTorchlight 

Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Pomyliłem się odnośnie Botaniculi - tak jak LoneSuvivour - gra się uruchamia bez steam i savy ze steam się odpalają
ODPOWIEDZ