G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Już kilka razy słyszałem że moja sprawa jest przekazana do odpowiedniego działu, ot co nic się nie dzieje, a w sumie i się dzieję. Wychodzi wszystko na jaw jak na prawdę ten serwis pracuje. Przy kupnie kluczy spoko, ale przy sprzedaży są wielkie problemy i już to od nie jednej osoby słyszałem.

Edit /17:23/:
Jak chcecie to potraficie, dzięki.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Dzisiaj z g2a i paypalem są jakieś problemy? Ponad godzinę temu dokonałem zamówienia, żadnego odzewu czy klucza brak.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel

Cogito pisze: Dzisiaj z g2a i paypalem są jakieś problemy? Ponad godzinę temu dokonałem zamówienia, żadnego odzewu czy klucza brak.
Witam,
nie odnotowaliśmy żadnych problemów z PayPalem. Jeżeli sytuacja się powtórzy, polecam kontakt z naszym supportem przez Live Chat na naszej stronie-nasi konsultanci mają wgląd w szczegóły dokonanych zamówień i pomogą rozwiać wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Łowca

Napisałem już do nich zgłoszenie pod maila cp.support.pl@paypal.com, jak zaproponował mi komunikat z błędem w czasie dokonywania transakcji. Pieniądze zostały pobrane a klucza nie ma. Na chwile obecną cisza, wysłane 19h temu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Witam, sprzedałem u was klucz do jednej z gier. Po czym zostaje mi zabrane -15 euro nie wiem z jakiej racji, w komunikacie sprzedaży mam wiadomość o rzekomo nieprawidłowym kluczu, który działał na 100%. Co śmieszniejsze wychodzi na to, że zapewne obecnie nie mam klucza który został użyty przez kupującego, nie mam pieniędzy za sprzedany przedmiot i -15 euro na waszym koncie. Support mnie olewa, wiadomość odpisana z automatu. Chciałbym się dowiedzieć czy tak traktujecie klientów i okradacie ich? Bez żadnej konsultacji zostało mi zabrane 15 euro, wychodzi na to, że obecnie jestem -30 euro za zabrane 15, za przedmiot za który powinienem dostać pieniądze + zapewne samą grę, która ktoś aktywował. Wspaniały serwis...
Awatar użytkownika
Przedstawiciel

sebo922 pisze: Witam, sprzedałem u was klucz do jednej z gier. Po czym zostaje mi zabrane -15 euro nie wiem z jakiej racji, w komunikacie sprzedaży mam wiadomość o rzekomo nieprawidłowym kluczu, który działał na 100%. Co śmieszniejsze wychodzi na to, że zapewne obecnie nie mam klucza który został użyty przez kupującego, nie mam pieniędzy za sprzedany przedmiot i -15 euro na waszym koncie. Support mnie olewa, wiadomość odpisana z automatu. Chciałbym się dowiedzieć czy tak traktujecie klientów i okradacie ich? Bez żadnej konsultacji zostało mi zabrane 15 euro, wychodzi na to, że obecnie jestem -30 euro za zabrane 15, za przedmiot za który powinienem dostać pieniądze + zapewne samą grę, która ktoś aktywował. Wspaniały serwis...
Witam, poproszę o adres email na którym zarejestrowane jest konto Marketplace (może być wysłany przez pm), skonsultuję to sytuację z działem odpowiedzialnym za usługę.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Ktoś się orientuje może, czy te bzdurne opłaty za wystawienie przedmiotu, sprzedaż przedmiotu itd., na G2A nadal funkcjonują?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

tak. 0.15€ za wystawienie. 0.15€ za zmiane ceny. 0.35€ + 8% za sprzedaż.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

Mam pytanie odnośnie przesyłania zarobionej kasy na paypal (oczywiście po tym całym "odleżeniu" przez tydzień) - ile to trwa i czy możliwy jest przelew w sobotę/niedzielę, czy i tak poczekam do poniedziałku?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie wiem za bardzo w którym dziale spytać, ale cena bardzo niska, ocb?

https://www.g2a.com/windows-8-professio ... lobal.html
delirein
Awatar użytkownika
delirein

Bo pisze tam "Available only from Marketplace users. " czyli ktoś inny sprzedaje ten klucz przez G2A, w tym wypadku jakiś rusek ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

caezar25 pisze: Mam pytanie odnośnie przesyłania zarobionej kasy na paypal (oczywiście po tym całym "odleżeniu" przez tydzień) - ile to trwa i czy możliwy jest przelew w sobotę/niedzielę, czy i tak poczekam do poniedziałku?
poczekasz do poniedziałku. Mi przewaznie trwa 2-3 dni,
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

delirein pisze: Bo pisze tam "Available only from Marketplace users. " czyli ktoś inny sprzedaje ten klucz przez G2A, w tym wypadku jakiś rusek ;)

Właśnie widzę że Ruscy i Ukraincy, mają też cenowo dużo taniej jak na steamie?
ten system ocen gwiazdkowy/liczbowy to pozytywne komentarze jak na allegro?
Jeśli tak to opcja świetna
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Uważałbym, bo na steamtrades sporo ruskich oferuje klucze z MSDNAA. Czyli akademickie. Wiec co z tego ze masz klucz, jak licencja gówno warta.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Kiedyś było tak, że aby licencja na win była ważna trzeba było mieć 2 rzeczy z trzech:
1) faktura
2) płytka
3) nalepka/instrukcja z licencją
Jak jest w dobie pobieralnych windowsów nie wiem, ale raczej bym taką opcję odradzał.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

reaper pisze: Nie wiem za bardzo w którym dziale spytać, ale cena bardzo niska, ocb?
https://www.g2a.com/windows-8-professio ... lobal.html
Była/Jest o tym dłuższa rozmowa na: http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 96#p114762, więc polecam tam zajrzeć i wszystko się wyjaśni 8-)
Awatar użytkownika
Łowca

keiran pisze: Jak jest w dobie pobieralnych windowsów nie wiem, ale raczej bym taką opcję odradzał.
W dobie pobieranych Windowsów to faktura od Microsoftu lub jego autoryzowanego partnera przychodzi na maila razem z kluczem produktu w opisie produktu - niezależnie, czy kupuje się samodzielnie, czy korzysta z programu partnerskiego (w tym Dreamsparka).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

mithdraug pisze:
keiran pisze: Jak jest w dobie pobieralnych windowsów nie wiem, ale raczej bym taką opcję odradzał.
W dobie pobieranych Windowsów to faktura od Microsoftu lub jego autoryzowanego partnera przychodzi na maila razem z kluczem produktu w opisie produktu - niezależnie, czy kupuje się samodzielnie, czy korzysta z programu partnerskiego (w tym Dreamsparka).
No, a koles z marketplace g2a chyba nie jest autoryzowanym partnerem MS, no nie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Rozmawiałem niedawno z osobą, która pracuje w G2A i dowiedziałem się, że nowy wygląd sklepu/marketu jest w drodze, ale dokładnie kiedy by miało się to pojawić to nie wiem.
ODPOWIEDZ