Kilka gier niedostępnych na STEAM - gdzie kupić?

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 48 razy
Podziękowania: 40 razy

Cześć Wszystkim

Szukam kilku gier, których nie da się już kupić na STEAM. Może ktoś wie, gdzie zakupić, LEGALNE klucze do tychże gier?
Mogą to być wersje pudełkowe, z których wezmę sobie klucze.

- Metro Last Light Complete (nie Redux)
- Kingdoms of Amalur: Reckoning™
- Darksiders 2 (nie Remastered)
- Warcraft 3 z dodatkiem The Frozen Throne (To akurat jest na Battlenet)

Swoją drogą, szczęśliwego Nowego Roku :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Linki do wszystkich tych gier znajdziesz na GG.deals. Pudełek najlepiej szukać na Allegro. Ja tylko przypomnę, że Kingdoms of Amalur wydało EA więc wszystkie kody są na Origina, wersja steamowa była dostępna bezpośrednio w sklepie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Metro sprzedawali w empiku, w pomarańczowych pudełkach kolekcji klasyki. Ale czy dalej sprzedają to nie wiem
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Amalur w formie Steam gifta mignął mi ostatnio u któregoś z resellerów za $150.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 1 sty 2023, o 14:50 Cześć Wszystkim

Szukam kilku gier, których nie da się już kupić na STEAM. Może ktoś wie, gdzie zakupić, LEGALNE klucze do tychże gier?
Mogą to być wersje pudełkowe, z których wezmę sobie klucze.

- Metro Last Light Complete (nie Redux)
- Kingdoms of Amalur: Reckoning™
- Darksiders 2 (nie Remastered)
- Warcraft 3 z dodatkiem The Frozen Throne (To akurat jest na Battlenet)

Swoją drogą, szczęśliwego Nowego Roku :)
Pamiętaj, że nawet kupując oryginalnego Warcrafta 3 i aktywując go na Battle.necie, domyślnie stamtąd będzie ci się pobierać wersja Reforged, tylko z zablokowanym trybem nowej grafiki. Na Allegro sklepy sprzedają klucze do zestawu obu za 150 zł i to jest chyba najtańsza opcja, bo pudełka chodzą po 350 zł. Ale jak mówię, chcąc ominąć Reforged i tak będziesz musiał instalować gry z płyt.
Darksiders 2 kupisz nowe na Allegro, w wydaniu ekstra klasyki od CDP, w zestawie z jedynką. IMO to całkiem w porządku cena akurat, wychodzi ok. 22 zł za grę, a obie dostaniesz w tych delistowanych wersjach oryginalnych.
Metro Last Light Complete Edition jest niby dostępne w morelach za 45 zl w wydaniu PKK, ale z nimi nigdy nie wiadomo, czy nie anulują.
Kingdoms of Amalur na Steam nie kupisz w ludzkiej cenie, bo, jak przedmówcy mówili, ta gra w wydaniu pudełkowym miała kod Origin. Jest dostępny w Kinguinie za 20 zł, a jeśli keyshopy odpadają, no to w 3kropki jest za 32 zł.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 4):
Bury ZenekherkuliTheLastJediEdmundBA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Bury Zenek ja mam klucz do darksiders 2 tylko że niestety na gog bo dawali na Amazon gaming
Awatar użytkownika
Robin Hood

@serafek5

Solidna odpowiedź. Dzięki :)

Zaraz zamawiam z Morele to Metro.
https://www.morele.net/metro-last-light ... pc-781061/
44+9 zł wysyłka, ale może jakimś cudem wyślą sam kod.

Darksiders też, 1 dam siostrze, 2 dla siebie aktywuję. Chodzi Ci o tą ofertę?
https://allegro.pl/oferta/darksiders-1- ... 6767943726

Z tym Warcraft, będą tam jakieś mocne zmiany względem zwykłej wersji? Ciekawi mnie skąd mają te kody na WC3 + TFT na Allegro. Może dałoby radę samemu gdzieś to ogarnąć taniej.

Kingdoms of Amalur, cóż, nie pomyślałem, że ta gra była domyślnie na Origin i teraz nie będzie się jej dało kupić na STEAM. Chyba odpuszczę z tą pozycją, bo za grę tak jak pisał @RoyKeane, 150USD nie mam zamiaru płacić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 1 sty 2023, o 18:19 Darksiders też, 1 dam siostrze, 2 dla siebie aktywuję. Chodzi Ci o tą ofertę?
Nie zdziw się jak będzie jeden kod na wszystko. Bywały kiedyś takie kwiatki, zwłaszcza, że pierwsze Darksiders miało swego czasu region locka na Polskę. Ogólnie szukanie tylko "legalnych" źródeł (co to w sumie znaczy? ktoś to pudełko co chcesz nabyć na Allegro teoretycznie też mógł kupić kradzioną kartą, tylko zakup w prawilnych sklepach daje gwarancję. Kiedyś w naszym kraju było głośno o tym jak na miesiąc przed premierą Resident Evil 6 w jakimś lokalnym stacjonarnym sklepiku pojawiły się oryginalne pudełka z niemieckiej dystrybucji co ponoć "wypadły z tira") w odniesieniu do gier wycofanych z oficjalnej dystrybucji (czyli w tym wypadku właśnie praktycznie wszystkich prawilnych sprzedawców) strasznie zawęża ci pole do popisu i przez to podnosi cenę. To już nie te czasy, że keyshop to było kupowanie kota w worku, a nawet jeśli to ryzyko jest czasem tego warte. Warcraft III nawet z "ubezpieczeniem" jest ponad dwukrotnie tańszy niż na Allegro w pudełku.
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post:
Bury Zenek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 1 sty 2023, o 17:39 Pamiętaj, że nawet kupując oryginalnego Warcrafta 3 i aktywując go na Battle.necie, domyślnie stamtąd będzie ci się pobierać wersja Reforged, tylko z zablokowanym trybem nowej grafiki. Na Allegro sklepy sprzedają klucze do zestawu obu za 150 zł i to jest chyba najtańsza opcja, bo pudełka chodzą po 350 zł. Ale jak mówię, chcąc ominąć Reforged i tak będziesz musiał instalować gry z płyt.
Jest jakiś sposób by sprawdzić te klucze bez aktywowania gry na Battlenecie? Pytam mając W3 + FT wydanie PL (w środku 2 płyty i 2 osobne klucze) na 99,9% nigdy tego nie aktywowałem na Battlenecie, bo już wcześniej miałem na koncie aktywowany klucz z wersji pudełkowej EN. Ale to jest tak stara gra i już bez folii że zawsze zostaje te 0,1% szans na pomroczność jasną.
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

Bury Zenek pisze: 1 sty 2023, o 18:19 Darksiders też, 1 dam siostrze, 2 dla siebie aktywuję. Chodzi Ci o tą ofertę?
Nie zamawiaj Darksiders, przypadkiem mam ten zestaw z kolekcji klasyki, w pudełku jest jeden kod steam, który aktywuje trzy gry: Darksiders (star wersja), Darksiders Warmasterd i Darksiders 2 - Deathinitive, nie dostaniej starej dwójki
Ci użytkownicy podziękowali elherejo za ten post (w sumie 2):
Bury ZenekTheLastJedi
Awatar użytkownika
Robin Hood

@Angrenbor
No, to najwyżej aktywuje mi obie gry, trudno. O te legalne źródła chodziło mi właśnie, że nie chcę z keyshopów czy z Allegro kluczyków. Mam od wielu lat obraz, że jak kupię na Allegro, to gość ma ten kluczyk zapewne z jakieś strony z Rosji, a nie chciałbym kupować gry, która była przeznaczona na rynek np rosyjski.
Jak widzę, że gra jest w pudełku "Extra Klasyka" to jest to raczej pewniak, że gra skierowana na nasz rynek.

Nie pomyślałbym nawet, że kluczykownie stały się bardziej "legitne". Jeśli tak, to dobrze. O tego Warcrafta z ubezpieczeniem to chodzi właśnie o grę z keyshopa czy z Allegro?

Na Gamivo za 60zł
https://www.gamivo.com/product/warcraft ... rrency=PLN
W opisie jest klucz na platformę Battlenet, więc oferta git, w tej cenie, za starą wersję gry IMHO. Pewnie języka polskiego tam nie uświadczę? Tylko angielski jest do wyboru w opcji przy kupnie.

@Skapiradlo
Rozumiem o co Ci chodzi :)
Ktoś sprzedaje używany zestaw, który defacto można aktywować na Battlenet i o tym nie wie, tak?

@elherejo
Ok, teraz zauważyłem post, także muszę pomyśleć nad innym źródłem. Mam nadzieję, że z Metro nie będzie przypadku, że nagle będzie chciało aktywować kod do wersji Redux, którą już mam.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja do dzisiaj mam klucz i nierozpakowane pudełko pomarańczowej klasyki z Dark Souls: Prepare to Die Edition XD
Ten temat sprawił że zacząłem przypominać sobie ze smutkiem gry których na Steamie już nie ma, i jedyny po niej ślad pozostaje w bibliotece - np. War of the Roses [*]
Awatar użytkownika
Robin Hood

Troszkę poszukałem w sieci i dopytałem

Darksiders 2, taki byłby okej?
https://muve.pl/sklep/digital/akcja/dar ... steam,6095

Widzę, że wersja ze wszystkimi DLC kosztuje 139zł

Co do Metro z PPK, dostałem odpowiedź od Cenega, więc wychodzi na to, że wpadnie mi wersja zwykła. Nic, zaryzykuję i zamówię.

Dziękujemy za kontakt. Pragniemy poinformować, że dodana zostanie oryginalna wersja gry Metro Last Light. Według informacji od wydawcy wydanie Redux powinno zostać przypisane do konta tych Użytkowników, którzy posiadali już grę Metro Last Light na Steam w dniu debiutu wydania Redux.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Darksiders II Deathinitive Edition na steam 25zł a nieoficjalna dystr na kinguin z 14zł z opłatami.
W sumie to polecam GG.deals :) https://gg.deals/game/darksiders-ii-dea ... e-edition/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 2 sty 2023, o 11:13 Troszkę poszukałem w sieci i dopytałem

Darksiders 2, taki byłby okej?
https://muve.pl/sklep/digital/akcja/dar ... steam,6095

Widzę, że wersja ze wszystkimi DLC kosztuje 139zł

Co do Metro z PPK, dostałem odpowiedź od Cenega, więc wychodzi na to, że wpadnie mi wersja zwykła. Nic, zaryzykuję i zamówię.

Dziękujemy za kontakt. Pragniemy poinformować, że dodana zostanie oryginalna wersja gry Metro Last Light. Według informacji od wydawcy wydanie Redux powinno zostać przypisane do konta tych Użytkowników, którzy posiadali już grę Metro Last Light na Steam w dniu debiutu wydania Redux.
Komentarze na dole sugerują, że ten klucz doda ci do biblioteki oryginał i Deathinitive.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
Bury Zenek
Awatar użytkownika
Robin Hood

@serafek5
Czytałem je, ale i tak miałem cień wątpliwości :)

Kupiłem i aktywowało podstawową grę. Na DLC mi nie zależało, bo wszystkie osiągnięcia mogę wbić bez nich, a same dodatki przejdę w wersji ulepszonej.

Aktywowało jako Darksiders 2 Retail wraz z DLC "Crucible Pass". Dodaję notkę, bo może ktoś tego będzie szukał w sieci, a innych tematów nie znalazłem.

Co do reszty, to czekam aż dziewczyna co sprzedaje Metro LL z PPK sprawdzi zużyty klucz, co jej wyskoczy za powiadomienie. U mnie po wpisaniu zużytych kluczy na stronie STEAM (mam też dodatkowe wtyczki w Chrome), pokazuje jaką grę chcieliśmy aktywować, nawet jak ją już mamy. Wtedy będę pewny, czy brać z PPK czy inną wersję.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 2 sty 2023, o 15:06 U mnie po wpisaniu zużytych kluczy na stronie STEAM (mam też dodatkowe wtyczki w Chrome), pokazuje jaką grę chcieliśmy aktywować, nawet jak ją już mamy.
Zainteresowałeś mnie tymi wtyczkami do chrome.
Możesz wymienić wtyczki, z jakich korzystasz?
Dziękuję.

Wiem, że na stimie, po wpisaniu w okno aktywowania gier klucza, który już był wykorzystany, a posiadasz tę grę w swojej bibliotece, okienko dodawania gry do stima poinformuje Cię, że już tę grę masz. W kolejnym kroku pojawi się okno instalatora tej gry z tytułem i ewentualnie z dodatkami do tej gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Kuwejt pisze: 2 sty 2023, o 16:12
Bury Zenek pisze: 2 sty 2023, o 15:06 U mnie po wpisaniu zużytych kluczy na stronie STEAM (mam też dodatkowe wtyczki w Chrome), pokazuje jaką grę chcieliśmy aktywować, nawet jak ją już mamy.
Zainteresowałeś mnie tymi wtyczkami do chrome.
Możesz wymienić wtyczki, z jakich korzystasz?
Dziękuję.

Wiem, że na stimie, po wpisaniu w okno aktywowania gier klucza, który już był wykorzystany, a posiadasz tę grę w swojej bibliotece, okienko dodawania gry do stima poinformuje Cię, że już tę grę masz. W kolejnym kroku pojawi się okno instalatora tej gry z tytułem i ewentualnie z dodatkami do tej gry.
Nie wiem, która to wtyczka
- Steam Inventory Helper
- Augmented Steam

Obrazek
Teraz wpisałem trochę SAMYCH kluczy w przeglądarkę, i dostałem komunikat, że wszystko mam oraz jakie to są gry. U siostry wpisałem klucz, który ja aktywowałem u siebie, a ona nie ma tej gry, to wyskoczył komunikat, że ktoś wcześniej aktywował ten klucz i pokazało jaka to gra.
Ci użytkownicy podziękowali Bury Zenek za ten post:
jobjoxPL
Awatar użytkownika
Robin Hood

Zamówiłem to Metro z Morele. Na OLX gdy zapytałem o stary klucz to ludzie chcieli za niego kasę, a jakaś babka za folię chciała 70zł plus wysyłka, mimo, że na Morele jest za 44 :)
Dam znać co się aktywowało.

Co do reszty gier to szukam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 3 sty 2023, o 15:38 Zamówiłem to Metro z Morele. Na OLX gdy zapytałem o stary klucz to ludzie chcieli za niego kasę, a jakaś babka za folię chciała 70zł plus wysyłka, mimo, że na Morele jest za 44 :)
Dam znać co się aktywowało.

Co do reszty gier to szukam.
Ludzie na OLX chcą za pudełka z wykorzystanymi kluczami po 20-30 zł, także nic dziwnego że za te klucze też sobie wołają ;) Powodzenia w dalszym szukaniu,
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
Bury Zenek
ODPOWIEDZ