Od jakiegoś czasu szukam dobrego PSP ale opinie są bardzo różne.
Zna się tu ktoś na tym, mógłby mi polecić jaki model kupić?
No chyba że jest lepsza opcja niż psp o której nie wiem

No, najlepsza opcja to jest PS Vita, bo odpala wszystkie gry z PSP (i oczywiście Vity), a fani ciągle robią na nią porty gier z Androida. Wyszła już większość gier Rockstara - GTA 3, VC, SA, Bully, Max Payne, do tego np. Final Fantasy III i IV, Fahrenheit, a ostatnio dostaliśmy porty Tomb Raidera 1 i 2, które wyglądają znacznie lepiej niż dotychczas dostępne wersje z PS1. "Bóg" sceny homebrew tworzy teraz jeszcze porty KOTORa i Jedi Acadamy, a niedawno wrzucał też gameplay z wczesnej wersji Dooma 3. To ciągle żywa maszynka, mimo że Sony dość wcześnie ją porzuciło.Tyczkalive pisze: 20 sie 2022, o 13:48 Cześć
Od jakiegoś czasu szukam dobrego PSP ale opinie są bardzo różne.
Zna się tu ktoś na tym, mógłby mi polecić jaki model kupić?
No chyba że jest lepsza opcja niż psp o której nie wiem![]()
Jeśli powstrzymuje cię cena samej konsoli, to lepiej się w to nie pchaj bo z grami jest jeszcze gorzej. W każdym razie z pudełkowymi i eksami Nintendo. Te gry na promocjach nie schodzą niżej niż 160 zł, a używane wahają się od 120 do 200 zł. Co prawda większość z nich jest fantastyczna, ale jak się nie lubi odsprzedawać gier to trzeba mieć naprawdę gruby portfel. Ja na moim Switchu ograłem może z 5 eksów, no i kilka mam współdzielone z konta kolegi. Na eShopie są promocje głównie na gry innych wydawców - jeśli jara cię granie w gry multiplatformowe sprzed kilku lat na ekranie tableta, no to jest bajka. Doom, Doom Eternal, BioShock, Borderlands, Final Fantasy, Resident Evil, Metro, Wiedźmin 3, Wolfenstein, Dark Souls - te gry i inne są do kupienia regularnie w przystępnych cenach, i porty zazwyczaj są solidne. Ja tylko powiem tak - mając większość tych multiplatform ograne, i żydząc okropnie na eksy, mój Switch niestety bardzo dużo leży nieużywany.Tyczkalive pisze: 30 sie 2022, o 10:18 Sorki ze się tak długo nie odzywałem w tym temacie..
Grubo się zastanawiam czy jednak nie kupić nintendo switch.. Mam coś takie jak psp czyli przenośna konsole a na dodatek mogę ją podpiac do telewizora.
Tylko jedyne co mnie powstrzymuje to cena.
3ds to obecnie ~400zł psp (widzę, ze poszło kosmicznie w górę jeszcze nie tak dawno 100złkmpt pisze: 20 sie 2022, o 14:38 Podobno PSP 3004 ze względu na wyświetlacz. Możesz jeszcze rozważyć zakup Nintendo DS/2DS/3DS, to podobny koszt.