[poradnik] Transfer biblioteki z Bethesda do Steam

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

"Nie udało się połączyć kont. Spróbuj ponownie lub skontaktuj się z obsługą klienta w celu uzyskania pomocy"
Nie, nie ma na co czekać, bo w końcu migracja biblioteki zostanie zakończona i gry przepadną.

Piszę, bo nawet doszukanie się do pomocy która nie jest tekstem, a kontaktem z supportem Bethesdy może być problematyczny.
Jeśli nie możesz połączyć konta ze Steam tzn że już masz je połączone. Tak, wiem - "nie masz". A właśnie, że masz i prawdopodobnie nie jest ono nawet aktywne (ale jest i jest już połączone ze Steam, stąd problem - drugiego nie połączy).
Konto Bethesy mogło zostać utworzone gdy gracz:
Uczestniczył w modach lub klubie twórczości w Fallout 4 lub The Elder Scrolls V: Skyrim
Grał w Quake Champions przez Steam (mój przypadek)
Grał w The Elder Scrolls: Legends na dowolnej platformie.
Grał w The Elder Scrolls: Blades na iOS/Android lub Nintendo Switch

Czyli trzeba przypomnieć sobie jakiego maila podawaliśmy i na stronie

Kod: Zaznacz cały

https://help.bethesda.net/#en/answer/46111
szukamy swojego konta po emailu by dokończyć rejestrację poprzez link aktywacyjny. Po kliknięciu go podajemy dane nie olewając pytania bezpieczeństwa, które się przyda. Po zalogowaniu się na zapomnianym staro-nowym koncie w opcjach konta na zakładce połączone konta można rozłączyć swoje konto Steam potwierdzając czynność pytaniem bezpieczeństwa. Warto jednak sprawdzić zakładkę historia transakcji, czy nie mamy tam jednak jakichś gier.

Poniżej zamieszczam całą odpowiedź, która dostałem od supportu
Spoiler:pokaż
Ci użytkownicy podziękowali BlackHole za ten post (w sumie 7):
SeyonneTheLastJediQuoyquepioytyrnordvargreldawido159KaTsuMaRu
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy

Serdeczne dzięki za Twoją pomoc! Niestety kretyni z Bethesdy jak zwykle robią wszystko aby skomplikować ludziom życie. Oto jak sprawa ma się u mnie. Również grałem i gram zresztą nadal w Quake Champions na Steam. Konto zakładalem wiele lat temu, a nie znam hasła ani maila, bo logowanie w Quake Champions jest automatyczne. I teraz najciekawsze - na QC mam nick NordVargr. A na moim regularnym koncie Bethesdy nordvargr. I teraz jak chcę się czegoś dowiedzieć przez nick, to ten automat chce modyfikowac moje regularne konto! Próbowałem użyć wszystkich maili - a mam tylko trzy, w tym jedno do regularnego konta, i niestety tworzy mi nowe konto i nie puszcza mnie z nicka NordVargr - bo! nie jest unikalny dla Bethesda.net. Ostatnia możliwość, miałem kiedyś konto mailowe na o2 (tlen), ale się zepsuło (przestało odbierać maile) i je zlikwidowałem lata temu. Mojego UserID w Quake Champions nie ma możliwości zlokalizowania. Itd. A na koniec perełka, nawet jak wszystko się uda, bez supportu oczywiście nie da rady, więc jeśli z ich pomocą odłaczę steam od QC, co widząc jak to zagmatwane wcale nie jest pewne, i uda mi się transferować gry na Steam, stracę wszystkie dokonania w QC! Prawie 700 godzin gry, wszystkie postacie rozwinięte na max poza kilkoma ozdobnikami, prawie wszystkie bronie, wszystkie opowieści itd... Więc aby uniknąć tych kłopotów, prawdopodobnie będę musiał założyć drugie konto na steam - co grozi banem, bo multikonta są zakazane, specjalnie dla biblioteki Bethesdy. A mam tam Rage 2 - kupiony, nie z Epica, Quake 1,2,3, Doom Eternal DELUXE, Fallout 76, Wolfenstain New Blood, Control i kilka innych... No siądź i płacz człowieku...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Pytanko: Jak w ogóle dobrać się do supportu Bethesdy? Nie potrafię znaleźć linka, na tej ich stronie; wygląda to jakby się rękami i nogami bronili, by nie daj Bóg ktoś się do nich zgłosił.
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

vengrath pisze: 29 kwie 2022, o 21:05 Pytanko: Jak w ogóle dobrać się do supportu Bethesdy? Nie potrafię znaleźć linka, na tej ich stronie; wygląda to jakby się rękami i nogami bronili, by nie daj Bóg ktoś się do nich zgłosił.
Na stronie (np głównej): https://bethesda.net/pl/ w środku stopki jest link "Centrum pomocy":
https://help.bethesda.net/app/static/faq?lang=pl
ODPOWIEDZ