Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Pytanko.

Jest jakiś sposób na sprzedawanie kart? To znaczy żeby nie sprzedawać wszystkich pojedynczo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

angelofdemon pisze: Pytanko.

Jest jakiś sposób na sprzedawanie kart? To znaczy żeby nie sprzedawać wszystkich pojedynczo.
Musisz doinstalować program do chroma, steam inventory helper czy coś takiego.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Dzięki wielkie PiccoloPL.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Witam!Mam pytanie,czy ktoś orientuje się jakbym swoje konto STEAM uruchomił w innym kraju np. w Nrwegii.Czy wsyztskie gry normalnie da dałoby się normalnie pobrać i zagrać?Jak to jest z przeniesieniem konta?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: Witam!Mam pytanie,czy ktoś orientuje się jakbym swoje konto STEAM uruchomił w innym kraju np. w Nrwegii.Czy wsyztskie gry normalnie da dałoby się normalnie pobrać i zagrać?Jak to jest z przeniesieniem konta?

Ja jak sie przenioslem do uk to moglem we wszystkie ktore mialem na steam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: Witam!Mam pytanie,czy ktoś orientuje się jakbym swoje konto STEAM uruchomił w innym kraju np. w Nrwegii.Czy wsyztskie gry normalnie da dałoby się normalnie pobrać i zagrać?Jak to jest z przeniesieniem konta?
To zależy, czy zdarzyło Ci się kupić jakaś grę z lockiem tylko na Polskę, tudzież z blokadą wykluczającą Norwegię. Teoretycznie możesz pisać w tej sprawie do supportu, ale z własnego doświadczenia wiem, że to i tak nic nie da, bo Volvo wymaga zbyt wiele dokumentacji, aby potwierdzić swoje nowe miejsce pobytu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Nie bedzie zadnych problemow z grami i z kontem bedziesz nadal mugl kupywac z polskiej karty chyba ze chcesz zmienic walute to musialbys napisac do pomocy , no steam moze wtedy zazadac jakiejs weryfikacji ze to ty zmieniles miejsce zamieszkania a nie sprzedales komus konto ale to tylko wtedy jak bedziesz chcial zmienic walute.
Kraj
Wykryliśmy automatycznie twój aktualny kraj jako XXXXXXXXXX Jeśli ta informacja nie jest prawdziwa, prosimy o kontakt z pomocą techniczną Steam.

Skontaktuj się z pomocą techniczną Steam
Jeśli nie jesteś w stanie wybrać swojego obecnego kraju przebywania
Dowiedz się więcej o zmianie kraju i waluty w sklepie
https://support.steampowered.com/kb_art ... 6&l=polish
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: Danteveli#6257
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Zależy od kraju. Podczas pobytu w Japonii i Korei nie mogłem odpalić większości gierek których dystrybucja to robota Cenegi. Produkcje te miały locka i były (chyba) tylko na Polskę. Z kolei kilka gier zakupionych tam nie odpala się u nas w kraju. Ogólnie są to jednak pojedyncze przypadki ( tak z 7 gier na 1000).
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dzięki za informacje,zastanawiam się nad emigracją i tak sobie pomyślałem co z moim kontem.A chodzi mi np. o takie gry jak Dishionored,CoDy i inne co wychodzą na Polski region.Waluta jest ta sama więc to nie problem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Raczej problem jeśli gra ma region locka jak np. Dead Island
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Trochę to nie fair ,bo niby konto swoje prywatne,gry kupione i problem jak jesteś za granicą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ktoś na SG zrobił test i sprawdził, czy może odzyskać gry usunięte za pomocą wprowadzonej niedawno funkcji. Wynik jest taki, że nie każdą grę się da przywrócić.

Link.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Gry można usuwać z biblioteki. Dla mnie nieużyteczna opcja, idę w ilość, nie jakość ;)
A co z rzeczami w ekwipunku, a konkretnie z tą": "Level 2 Present" z gry DOTA2?
Ktokolwiek wie czy da się TO w jakiś sposób wywalić?
Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Gry można usuwać z biblioteki. Dla mnie nieużyteczna opcja, idę w ilość, nie jakość ;)
Z góry dziękuję.
Jeśli to ta skrzynka co się dostaje przedmiot za wbicie lvla to wystarczy że otworzysz, następnej nie dostaniesz bo wycofali się z tego pomysłu
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Gry można usuwać z biblioteki. Dla mnie nieużyteczna opcja, idę w ilość, nie jakość ;)
Z góry dziękuję.
możesz to oddać dla jakiegoś trash bota
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

mariohyper pisze: Trochę to nie fair ,bo niby konto swoje prywatne,gry kupione i problem jak jesteś za granicą.
Kto za granicą gra w gry? Jak sie jedzie za granice to albo na imprezowanie albo do roboty i nie ma czasu na granie :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 97 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
mariohyper pisze: Trochę to nie fair ,bo niby konto swoje prywatne,gry kupione i problem jak jesteś za granicą.
Kto za granicą gra w gry? Jak sie jedzie za granice to albo na imprezowanie albo do roboty i nie ma czasu na granie :P
Nie zawsze i mój znajomy jest tego przykładem , bo wyprowadził się do Irlandii - więc nie zawsze za imprezą czy pracą się jedzie.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Hyyh czy jak pojadę do pracy zagranice,to tylko mam pracować 24/7?Zero relaksu?Zresztą tam można też zostać na stałe i co wtedy?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy

JAROMIR [PL] pisze:
pelikulas pisze:
Nie zawsze i mój znajomy jest tego przykładem , bo wyprowadził się do Irlandii - więc nie zawsze za imprezą czy pracą się jedzie.
To pracować wraca do Polski, a tam tylko mieszka?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Może ma tyle kasy ,że woli wydawać ją w Irlandii oraz żyć sobie w świętym spokoju z dala od tego cyrku w Polsce.
ODPOWIEDZ