Pozwolę sobie wyjaśnić, choć to temat niezwykle złożony, niegodny krótkiego wpisu na forum.
Kolega opisał aspekt psychologiczny, to ja dorzucę jeden praktyczny. Dla tych co korzystają ze steamgifts był to duży minus, gdyż jak ktoś zrobił synca albo automat mu to zrobił, to steamgifts widział tę grę jako posiadaną i nie pozwlał wchodzić w giby z tą grą. A że przy okazji darmowego weekendu jest też promo, to czasem można było przegapić fajne giby.
Ale też teraz osoby nie będą wiedzieć o darmowych weekendach (jak np ja), ponieważ nie sprawdzam tego na stronie sklepu. Gdyż ponieważ wchodzę od razu do biblioteki gier. (Imperius ASK pisze: Pozwolę sobie wyjaśnić, choć to temat niezwykle złożony, niegodny krótkiego wpisu na forum.
Otóż w pierwszym przypadku, który zdaje się należeć już do przeszłości, gra pojawiała się w bibliotece użytkownika
(na czas określony, rzecz jasna) bez jego woli. Takie zjawisko mogło prowadzić (i zapewne w niektórych przypadkach prowadziło) do różnych stanów emocjonalnych użytkowników, w tym także skrajnych, takich jak gniew czy nawet nienawiść.
W drugim przypadku, z którym to mamy do czynienia obecnie, by gra pojawiła się w bibliotece (oczywiście także tylko na czas określony) konieczne jest podjęcie odpowiednich działań przez użytkownika, tzn. kliknięcie w "Zagraj" na karcie gry w sklepie.
W ten oto sposób wyklucza się negatywne zjawisko znane z poprzedniej metody. Niestety równocześnie mogą pojawić się głosy niezadowolenia ze strony leniwych graczy, pragnących skorzystać z darmowego weekendu, a nie mających dość siły by kliknąć we wspomniane "Zagraj".
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pamiętasz może ile czasu zajęło Ci przejście?Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/35465 ... eals_150_1 - polecam poczytać opinie innych - warto. Ja kupowałem jakiś czas temu za wyższa cenę za hajs z kart i nie narzekam, ciekawe doświadczenie.
Pierwsze przejście to godzina z hakiem, jeśli dobrze pamiętam, potem calakowanie jest znacznie szybsze, gdy przewijamy cutscenki i znamy rozwiązania zagadek.GhostHound pisze:Pamiętasz może ile czasu zajęło Ci przejście?Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/35465 ... eals_150_1 - polecam poczytać opinie innych - warto. Ja kupowałem jakiś czas temu za wyższa cenę za hajs z kart i nie narzekam, ciekawe doświadczenie.
A proszę cię bardzo, teraz już nigdy nikt nie dowie się o moim tajnym loginie, liście znajomych i groszach na portfelu Steam ;PNastępny, co chwali się loginem konta. Usuń to albo wyretuszuj zanim będzie płacz, a na przyszłość wskazane nie wrzucanie screenów z widocznym loginem i portfelem,