Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Numer można zmienić, usunąć itp. w Ustawieniach Steama -> Wyświetl szczegóły konta (prawy górny róg) -> Zarządzaj swoim numerem telefonu.
Awatar użytkownika
Predator

A to fajnie :)
Dzięki, nie zauważyłem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Darmowy Payday 2 przez 10 dni na steam
http://store.steampowered.com/app/218620/
do tego obniżka 75% na zakup gry i DLC (75%-76%)

W promocji również PAYDAY™ The Heist i DLC w obniżce 90%
http://store.steampowered.com/app/24240/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy

Zirgen pisze: Darmowy Payday 2 przez 10 dni na steam
To chyba pierwszy darmowy weekend gdy steam nie dodaje nam automatycznie tych gier do konta.

Nareszcie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

marc pisze:
To chyba pierwszy darmowy weekend gdy steam nie dodaje nam automatycznie tych gier do konta.

Nareszcie.
a co to za rożnica?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Armin pisze:
marc pisze:

Nareszcie.
a co to za rożnica?
Pozwolę sobie wyjaśnić, choć to temat niezwykle złożony, niegodny krótkiego wpisu na forum.
Otóż w pierwszym przypadku, który zdaje się należeć już do przeszłości, gra pojawiała się w bibliotece użytkownika
(na czas określony, rzecz jasna) bez jego woli. Takie zjawisko mogło prowadzić (i zapewne w niektórych przypadkach prowadziło) do różnych stanów emocjonalnych użytkowników, w tym także skrajnych, takich jak gniew czy nawet nienawiść.
W drugim przypadku, z którym to mamy do czynienia obecnie, by gra pojawiła się w bibliotece (oczywiście także tylko na czas określony) konieczne jest podjęcie odpowiednich działań przez użytkownika, tzn. kliknięcie w "Zagraj" na karcie gry w sklepie.
W ten oto sposób wyklucza się negatywne zjawisko znane z poprzedniej metody. Niestety równocześnie mogą pojawić się głosy niezadowolenia ze strony leniwych graczy, pragnących skorzystać z darmowego weekendu, a nie mających dość siły by kliknąć we wspomniane "Zagraj".
Mam nadzieję, że pomogłem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Armin pisze:
marc pisze:

Nareszcie.
a co to za rożnica?
Kolega opisał aspekt psychologiczny, to ja dorzucę jeden praktyczny. Dla tych co korzystają ze steamgifts był to duży minus, gdyż jak ktoś zrobił synca albo automat mu to zrobił, to steamgifts widział tę grę jako posiadaną i nie pozwlał wchodzić w giby z tą grą. A że przy okazji darmowego weekendu jest też promo, to czasem można było przegapić fajne giby.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Imperius ASK pisze: Pozwolę sobie wyjaśnić, choć to temat niezwykle złożony, niegodny krótkiego wpisu na forum.
Otóż w pierwszym przypadku, który zdaje się należeć już do przeszłości, gra pojawiała się w bibliotece użytkownika
(na czas określony, rzecz jasna) bez jego woli. Takie zjawisko mogło prowadzić (i zapewne w niektórych przypadkach prowadziło) do różnych stanów emocjonalnych użytkowników, w tym także skrajnych, takich jak gniew czy nawet nienawiść.
W drugim przypadku, z którym to mamy do czynienia obecnie, by gra pojawiła się w bibliotece (oczywiście także tylko na czas określony) konieczne jest podjęcie odpowiednich działań przez użytkownika, tzn. kliknięcie w "Zagraj" na karcie gry w sklepie.
W ten oto sposób wyklucza się negatywne zjawisko znane z poprzedniej metody. Niestety równocześnie mogą pojawić się głosy niezadowolenia ze strony leniwych graczy, pragnących skorzystać z darmowego weekendu, a nie mających dość siły by kliknąć we wspomniane "Zagraj".
Mam nadzieję, że pomogłem.
Ale też teraz osoby nie będą wiedzieć o darmowych weekendach (jak np ja), ponieważ nie sprawdzam tego na stronie sklepu. Gdyż ponieważ wchodzę od razu do biblioteki gier. ( :E )

Niby dla mnie minus, ale jak rozwiąże to problem z darmowymi weekendami na SG to przyzwyczaję się do sprawdzania czy jest jakaś gra za darmo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Tak jak pisałem - złożony temat ;)
MSKOTOR pisze: Ale też teraz osoby nie będą wiedzieć o darmowych weekendach ...
Steam po włączeniu czasami wyświetla okno z ważnymi informacjami, takimi jak darmowe weekendy, promocje, premiery itp. Oczywiście pod warunkiem, że opcja ta jest włączona.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Też wyłączyłam :E Jak mnie interesuje promocja, to wejdę z linku na łowcach, gdzie jest wszystko ładnie uporządkowane alfabetycznie :tak:

A zamieszczone w tym wyskakującym boxie promocje i tak mnie nie zazwyczaj nie interesują.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Pozostała jeszcze jedna kwestia - przekazywanie gift'ów. Jeśli kupiło się komuś grę w czasie obowiązującego darmowego weekendu, nie można jej było przekazać bezpośrednio przez Steam, bo gra była widoczna na koncie. Trzeba było się bawić w przekazywanie przez e-mail. Teraz będzie prościej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/35465 ... eals_150_1 - polecam poczytać opinie innych - warto. Ja kupowałem jakiś czas temu za wyższa cenę za hajs z kart i nie narzekam, ciekawe doświadczenie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/35465 ... eals_150_1 - polecam poczytać opinie innych - warto. Ja kupowałem jakiś czas temu za wyższa cenę za hajs z kart i nie narzekam, ciekawe doświadczenie.
Pamiętasz może ile czasu zajęło Ci przejście?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

GhostHound pisze:
Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/35465 ... eals_150_1 - polecam poczytać opinie innych - warto. Ja kupowałem jakiś czas temu za wyższa cenę za hajs z kart i nie narzekam, ciekawe doświadczenie.
Pamiętasz może ile czasu zajęło Ci przejście?
Pierwsze przejście to godzina z hakiem, jeśli dobrze pamiętam, potem calakowanie jest znacznie szybsze, gdy przewijamy cutscenki i znamy rozwiązania zagadek.
I tak warto, to taki interaktywny film, z prostymi, logicznymi zagadkami i klimatem tajemnicy połączonej z zaszczuciem/walką o życie ala Piła.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

uwaga na obniżki ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ludzie, jaka promocja! Szybko bierzcie bo wykupio!
http://zapodaj.net/fef1e3c72224c.jpg.html

;)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, o 01:04 przez SKODR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

FatPL pisze: uwaga na obniżki ;)

Obrazek
Masz błąd u siebie, nie wyświetliła Ci się 1 gierka albo steam ją dopiero teraz dodał.

Tak btw, to są DLC do tej gry? Czy steam liczy to jako +1 do gier?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

szyszon pisze:
FatPL pisze: uwaga na obniżki ;)

Obrazek
Masz błąd u siebie, nie wyświetliła Ci się 1 gierka albo steam ją dopiero teraz dodał.

Tak btw, to są DLC do tej gry? Czy steam liczy to jako +1 do gier?

kupiłem pol roku temu i kazde to osobna pozycja
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

SKODR pisze: Ludzie, jaka promocja! Szybko bierzcie bo wykupio!
[...]
;)
Następny, co chwali się loginem konta. Usuń to albo wyretuszuj zanim będzie płacz, a na przyszłość wskazane nie wrzucanie screenów z widocznym loginem i portfelem,
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Następny, co chwali się loginem konta. Usuń to albo wyretuszuj zanim będzie płacz, a na przyszłość wskazane nie wrzucanie screenów z widocznym loginem i portfelem,
A proszę cię bardzo, teraz już nigdy nikt nie dowie się o moim tajnym loginie, liście znajomych i groszach na portfelu Steam ;P
ODPOWIEDZ