Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Hitokiri pisze: Random Map Generator?
Kojaze, po raz pierwszy widziałem to chyba w WOG...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Esmer pisze: Opłaca się teraz sprzedawać karty czy poczekać i sprzedać przed wyprzedażą?
I czy jest jakiś program(?), który automatycznie wystawia karty, bo zebrało ich się ponad 100 i szczerze mówiąc nie chce mi się ich wystawiać pojedynczo. ;)
Po ostatnie wyprzedaży i syfie jaki narobili ceny kart pospadały masakrycznie i spadają dalej nie zanosi się aby odzyskały swoja wartość .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
Hitokiri pisze: Random Map Generator?
Kojaze, po raz pierwszy widziałem to chyba w WOG...
Tak "Random Map Generator". Był już w "Armageddon's Blade".

@xenonisbad Dokładnie, dlatego liczę że znajdą wreszcie kod źródłowy dodatków i je wydadzą.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, o 13:47 przez Merque, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Merque pisze: Tak "Random Map Generator". Był już w "Armageddon's Blade".
Czyli dobrze pamiętałem, że nie było RMG w podstawce?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze:
Merque pisze: Tak "Random Map Generator". Był już w "Armageddon's Blade".
Czyli dobrze pamiętałem, że nie było RMG w podstawce?
W podstawce nie było generatora map.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

no właśnie chodziło mi o "biblioteka", i nie pokazało plus 1 z tym nowym rome, ale zobaczymy. Tego rome już nigdy nie usuną mi ? Bo to darmówka i nie mam zamiaru w nią grać.

Jak steam usuwa jakąś grę to ZAWSZE dostajemy informację o tym ?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Co to za różnica? Skończ ten spam o plus jeden, bo zaraz dostaniesz ostrzeżenie...
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kiedy wyprzedaż zimowa?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

w zime?
Awatar użytkownika
Predator

Ja specjalnie nic nie kupuję teraz, tylko na wyprzedaży, by dodatkowo karty poleciały.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: Ja specjalnie nic nie kupuję teraz, tylko na wyprzedaży, by dodatkowo karty poleciały.
LOL, tak "skąpy" to nawet ja nie jestem. Jeszcze rozumiem trzymanie setów na craft odznaki podczas wyprzedaży jeśli komuś nadal się nie znudziło po tym jak Valve zniszczyło opłacalność craftowania nawet tanich odznak podczas wyprzedaży przez brak bonusów - jeśli ktoś lubi magię cyferek przy levelach steam, bo w ten sposób zwraca się część wartości kart włożonych w odznakę, ale wstrzymywanie się z zakupami dla głupiej karty wartej ze 12 centów netto na początku, a z 5 w trakcie wyprzedaży przy wydaniu 104 na kartę, podczas gdy od kilku wyprzedaży drożej bywa cenami gier na dużych wyprzedażach niż podczas dziennych/weekendowych w trakcie roku. Na takie "oszczędności" to nawet ja bym nie wpadł :>
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pawelek91 pisze: Jak steam usuwa jakąś grę to ZAWSZE dostajemy informację o tym ?
ZAWSZE ? raczej nigdy
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
pawelek91 pisze: Ja specjalnie nic nie kupuję teraz, tylko na wyprzedaży, by dodatkowo karty poleciały.
LOL, tak "skąpy" to nawet ja nie jestem. Jeszcze rozumiem trzymanie setów na craft odznaki podczas wyprzedaży jeśli komuś nadal się nie znudziło po tym jak Valve zniszczyło opłacalność craftowania nawet tanich odznak podczas wyprzedaży przez brak bonusów - jeśli ktoś lubi magię cyferek przy levelach steam, bo w ten sposób zwraca się część wartości kart włożonych w odznakę, ale wstrzymywanie się z zakupami dla głupiej karty wartej ze 12 centów netto na początku, a z 5 w trakcie wyprzedaży przy wydaniu 104 na kartę, podczas gdy od kilku wyprzedaży drożej bywa cenami gier na dużych wyprzedażach niż podczas dziennych/weekendowych w trakcie roku. Na takie "oszczędności" to nawet ja bym nie wpadł :>
Nie zapominaj, że na wyprzedaży zdarzają się naprawdę dobre obniżki, sam z wieloma zakupami czekam na sejla.
Myślę, że argument w postaci kart wyprzedażowych jest debilny. Lepiej zaoszczędzić pieniążki na kupnie gry w dobrym promo, niż liczyć na mega zyski ze sprzedaży kart.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Kiedy wyprzedaż zimowa?
Zwykle startowała tuż przed Świętami i kończyła się po nowym roku. Wcześniej możemy liczyć chyba jeszcze na Halloween sale.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Pewnie jeszcze Autumn Sale pod koniec listopada.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Nie zapominaj, że na wyprzedaży zdarzają się naprawdę dobre obniżki, sam z wieloma zakupami czekam na sejla.
Myślę, że argument w postaci kart wyprzedażowych jest debilny. Lepiej zaoszczędzić pieniążki na kupnie gry w dobrym promo, niż liczyć na mega zyski ze sprzedaży kart.
Zgadza się. Absoultnie nie twierdzę że kupowanie podczas Winter/Summer Winter Sale jest nieopłacalne - ZAWSZE trafiają się perełki i sam najwięcej wydaję właśnie w tym czasie, ale opuszczanie DOBRYCH promocji w trakcie roku tylko by dostać kartę bonusową ...hmmm, jest tak sobie rozsądne IMHO.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Tym bardziej, że wyprzedaż to jedno, ale cotygodniowe promo na dane gry, potrafią być lepsze niż na właściwych Sale'ach.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
Jak już mówimy o zimowej wyprzedaży to zastanawiam się czy nie zrobią w tym roku czegoś żeby napędzić sprzedaż kart. Już teraz są gry, z których karty sprzedają się dziennie w liczbie 1-2 szt. Widać, że mniej ludzi jest już zainteresowanych wyrabianiem odznak przez co ceny kart na rynku idą w dół a o sensownej sprzedaży folii lepiej nie wspominać.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

nigihayami pisze: I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
Jak już mówimy o zimowej wyprzedaży to zastanawiam się czy nie zrobią w tym roku czegoś żeby napędzić sprzedaż kart. Już teraz są gry, z których karty sprzedają się dziennie w liczbie 1-2 szt. Widać, że mniej ludzi jest już zainteresowanych wyrabianiem odznak przez co ceny kart na rynku idą w dół a o sensownej sprzedaży folii lepiej nie wspominać.
Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby znowu wprowadzili jakieś rankingi za crafcenie odznak.
To załatwiło by problem tanich kart :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

McSnake pisze:
nigihayami pisze: I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby znowu wprowadzili jakieś rankingi za crafcenie odznak.
To załatwiło by problem tanich kart :)
Mogliby wprowadzic podczas winter za craftowanie odznak np gemy or węgle ( 100 za zwykła, 1000 za foil) Do tego aukcję z grami (jak na poprzedniej zimowej) + sklepik z różnymi bzdurami za gemy/węgle (skiny do gier valve, tła profilu, emoty itp) +zabawa z rozbijaniem kart/emot itp (na gemy) z szansą na grę (95% szitóww na liście po 20 centów) taki jędnoręki bandyta, ala ten z Borderlandsów. Przy takich lub podobnych atrakcjach ludzie, wykupywaliby karty/tła i emoty. Ceny pewnie podskozyłyby o 100% jak nie więcej. Ale na bank nic takiego nie będzie :P

Co do kupowania gier, tylko na wypż bo wpadnie karta po wydaniu 10$- imo głupota. Ceny gier na wypż często są wyższe niż przy innych okazjach (masa wydawców podnosi ceny, by dać wyższy upust, ale i tak cena jest gorsza).

Lev up konta osobiście robię tylko przy okazji dużych wypż dla bonusowej karty. 12-20 centów szału nie ma, ale przy 80-120 odznakach to już parę groszy jest. Do tego boosterki uzbierane od poprzedniej wypż i na kilka/kilkanaście gier za friko jest.
ODPOWIEDZ