Kojaze, po raz pierwszy widziałem to chyba w WOG...
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Po ostatnie wyprzedaży i syfie jaki narobili ceny kart pospadały masakrycznie i spadają dalej nie zanosi się aby odzyskały swoja wartość .
- Podziękował: 104 razy
- Podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Tak "Random Map Generator". Był już w "Armageddon's Blade".
@xenonisbad Dokładnie, dlatego liczę że znajdą wreszcie kod źródłowy dodatków i je wydadzą.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, o 13:47 przez Merque, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie chodziło mi o "biblioteka", i nie pokazało plus 1 z tym nowym rome, ale zobaczymy. Tego rome już nigdy nie usuną mi ? Bo to darmówka i nie mam zamiaru w nią grać.
Jak steam usuwa jakąś grę to ZAWSZE dostajemy informację o tym ?
Jak steam usuwa jakąś grę to ZAWSZE dostajemy informację o tym ?
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
LOL, tak "skąpy" to nawet ja nie jestem. Jeszcze rozumiem trzymanie setów na craft odznaki podczas wyprzedaży jeśli komuś nadal się nie znudziło po tym jak Valve zniszczyło opłacalność craftowania nawet tanich odznak podczas wyprzedaży przez brak bonusów - jeśli ktoś lubi magię cyferek przy levelach steam, bo w ten sposób zwraca się część wartości kart włożonych w odznakę, ale wstrzymywanie się z zakupami dla głupiej karty wartej ze 12 centów netto na początku, a z 5 w trakcie wyprzedaży przy wydaniu 104 na kartę, podczas gdy od kilku wyprzedaży drożej bywa cenami gier na dużych wyprzedażach niż podczas dziennych/weekendowych w trakcie roku. Na takie "oszczędności" to nawet ja bym nie wpadł :>
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Nie zapominaj, że na wyprzedaży zdarzają się naprawdę dobre obniżki, sam z wieloma zakupami czekam na sejla.Skapiradlo pisze:LOL, tak "skąpy" to nawet ja nie jestem. Jeszcze rozumiem trzymanie setów na craft odznaki podczas wyprzedaży jeśli komuś nadal się nie znudziło po tym jak Valve zniszczyło opłacalność craftowania nawet tanich odznak podczas wyprzedaży przez brak bonusów - jeśli ktoś lubi magię cyferek przy levelach steam, bo w ten sposób zwraca się część wartości kart włożonych w odznakę, ale wstrzymywanie się z zakupami dla głupiej karty wartej ze 12 centów netto na początku, a z 5 w trakcie wyprzedaży przy wydaniu 104 na kartę, podczas gdy od kilku wyprzedaży drożej bywa cenami gier na dużych wyprzedażach niż podczas dziennych/weekendowych w trakcie roku. Na takie "oszczędności" to nawet ja bym nie wpadł :>
Myślę, że argument w postaci kart wyprzedażowych jest debilny. Lepiej zaoszczędzić pieniążki na kupnie gry w dobrym promo, niż liczyć na mega zyski ze sprzedaży kart.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Zgadza się. Absoultnie nie twierdzę że kupowanie podczas Winter/Summer Winter Sale jest nieopłacalne - ZAWSZE trafiają się perełki i sam najwięcej wydaję właśnie w tym czasie, ale opuszczanie DOBRYCH promocji w trakcie roku tylko by dostać kartę bonusową ...hmmm, jest tak sobie rozsądne IMHO.
Tym bardziej, że wyprzedaż to jedno, ale cotygodniowe promo na dane gry, potrafią być lepsze niż na właściwych Sale'ach.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
Jak już mówimy o zimowej wyprzedaży to zastanawiam się czy nie zrobią w tym roku czegoś żeby napędzić sprzedaż kart. Już teraz są gry, z których karty sprzedają się dziennie w liczbie 1-2 szt. Widać, że mniej ludzi jest już zainteresowanych wyrabianiem odznak przez co ceny kart na rynku idą w dół a o sensownej sprzedaży folii lepiej nie wspominać.
Jak już mówimy o zimowej wyprzedaży to zastanawiam się czy nie zrobią w tym roku czegoś żeby napędzić sprzedaż kart. Już teraz są gry, z których karty sprzedają się dziennie w liczbie 1-2 szt. Widać, że mniej ludzi jest już zainteresowanych wyrabianiem odznak przez co ceny kart na rynku idą w dół a o sensownej sprzedaży folii lepiej nie wspominać.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby znowu wprowadzili jakieś rankingi za crafcenie odznak.nigihayami pisze: I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
To załatwiło by problem tanich kart

- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Mogliby wprowadzic podczas winter za craftowanie odznak np gemy or węgle ( 100 za zwykła, 1000 za foil) Do tego aukcję z grami (jak na poprzedniej zimowej) + sklepik z różnymi bzdurami za gemy/węgle (skiny do gier valve, tła profilu, emoty itp) +zabawa z rozbijaniem kart/emot itp (na gemy) z szansą na grę (95% szitóww na liście po 20 centów) taki jędnoręki bandyta, ala ten z Borderlandsów. Przy takich lub podobnych atrakcjach ludzie, wykupywaliby karty/tła i emoty. Ceny pewnie podskozyłyby o 100% jak nie więcej. Ale na bank nic takiego nie będzieMcSnake pisze:Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby znowu wprowadzili jakieś rankingi za crafcenie odznak.nigihayami pisze: I do tego jeszcze żeby poleciała karta z zakupów podczas wyprzedaży trzeba wydać, ile, 10$?
To załatwiło by problem tanich kart

Co do kupowania gier, tylko na wypż bo wpadnie karta po wydaniu 10$- imo głupota. Ceny gier na wypż często są wyższe niż przy innych okazjach (masa wydawców podnosi ceny, by dać wyższy upust, ale i tak cena jest gorsza).
Lev up konta osobiście robię tylko przy okazji dużych wypż dla bonusowej karty. 12-20 centów szału nie ma, ale przy 80-120 odznakach to już parę groszy jest. Do tego boosterki uzbierane od poprzedniej wypż i na kilka/kilkanaście gier za friko jest.