HDD tak.
No to trochę bez sensu nie korzystasz z NCQ dla dysków mechanicznych i bardzo znacznie ograniczasz IOPS dla SSD. Włącz jeśli możesz- to mulenie może być spowodowane m.in. trybem pracy pamięci masowej.
Nie mam SSD. A zeby wlaczyć AHCI to trzeba chyba format robić, przynajmniej na dysku systemowym, bo jak był system stawiany na SATA, to po przełączeniu na AHCI nie wstaje. Ja probowałem na czystym systemie to ahci i wiem ze xp chyba mial problem z obslugą tego, a zadnych roznic nie zauwalym, w odczycie i zapisie, to wrociłem do SATA i od nowa windowsa wtedy postawilem...
Jakis prog do tego ktory nie potrzebuje pierdyliarda wolnego miejsca zeby ruszyc duze pliki ?
to juz twoja decyzja... ja nie czekam i sprzedaje na bieżąco... 100 kart i ci sie nie chce? ja ponad 600 za 1 razem wystawialem pojedynczo jedna po drugiej ... są jakies steam inventory hepler czy cos, ale nigdy nie mialem okazji wyprobowac...
A do tego hirołsa nie pasują zwykłe mapy? Wiem ze mozna sobie hd wlaczyc i wyloczyc, czyli jesli damy stara mape a nazwy obiektów są takie same, to powinno tylko wczytac tekstury wyzszej rozdzielczosci. Nie próbowałem jeszcze sie z tym bawic, bo narazie robie kampanie w tymFotelSkrzypi pisze: http://store.steampowered.com/app/297000/
Hirołsy 3 HD sięgnęły promocji -75% i takie pytanie, dla osób które interesują się tym potworkiem - jak z mapami po tylu miesiącach, z łatkami, modami?
Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.pelikulas pisze:A do tego hirołsa nie pasują zwykłe mapy? Wiem ze mozna sobie hd wlaczyc i wyloczyc, czyli jesli damy stara mape a nazwy obiektów są takie same, to powinno tylko wczytac tekstury wyzszej rozdzielczosci. Nie próbowałem jeszcze sie z tym bawic, bo narazie robie kampanie w tymFotelSkrzypi pisze: http://store.steampowered.com/app/297000/
Hirołsy 3 HD sięgnęły promocji -75% i takie pytanie, dla osób które interesują się tym potworkiem - jak z mapami po tylu miesiącach, z łatkami, modami?
Jest mod który przerabia mapy z AB/SoD do tej edycji, jak i pojawił się nawet mod który dodaje RMG do edycji HD (nie testowałem tego, więc nie wiem jak to działa).FotelSkrzypi pisze: Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.
Co tojest RMG?Merque pisze:Jest mod który przerabia mapy z AB/SoD do tej edycji, jak i pojawił się nawet mod który dodaje RMG do edycji HD (nie testowałem tego, więc nie wiem jak to działa).FotelSkrzypi pisze: Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.
Link:Co do dodatków kompletna cisza (co mnie smuci), ale to może przez zbliżającą się premiere H7?Spoiler:pokaż