Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Ale ssd nie powinno :)
HDD tak.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Windows ma standardowo włączoną auto-defrag tylko bardzo delikatny. Ja też mam sporo gier zainstalowanych ale to na oddzielnym dysku specjalnie pod gry i nie widzę aby to działało wolniej.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

buri pisze: Windows ma standardowo włączoną auto-defrag tylko bardzo delikatny. Ja też mam sporo gier zainstalowanych ale to na oddzielnym dysku specjalnie pod gry i nie widzę aby to działało wolniej.
U mnie to samo osobny 3TB na gry, i na drugim dysku pare gier ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Poczekam aż skończy się promocja i gra wróci do pełnej ceny, to wtedy kupię.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Mój znajomy na dwa dyski po 3TB, narzekał ze mu komp muli. Gość niby ogarnięty a w biosie miał ustawiony tryb pracy dysków IDE zamiast AHCI :D
Awatar użytkownika
Zbanowany

mikrawiec pisze: Mój znajomy na dwa dyski po 3TB, narzekał ze mu komp muli. Gość niby ogarnięty a w biosie miał ustawiony tryb pracy dysków IDE zamiast AHCI :D
Ja mam ustawione SATA, AHCI nie dawałem bo testowałem i żadnej róznicy nie było....
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Ja mam ustawione SATA, AHCI nie dawałem bo testowałem i żadnej róznicy nie było....
No to trochę bez sensu nie korzystasz z NCQ dla dysków mechanicznych i bardzo znacznie ograniczasz IOPS dla SSD. Włącz jeśli możesz- to mulenie może być spowodowane m.in. trybem pracy pamięci masowej.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Skapiradlo pisze:
pelikulas pisze: Ja mam ustawione SATA, AHCI nie dawałem bo testowałem i żadnej róznicy nie było....
No to trochę bez sensu nie korzystasz z NCQ dla dysków mechanicznych i bardzo znacznie ograniczasz IOPS dla SSD. Włącz jeśli możesz- to mulenie może być spowodowane m.in. trybem pracy pamięci masowej.
Nie mam SSD. A zeby wlaczyć AHCI to trzeba chyba format robić, przynajmniej na dysku systemowym, bo jak był system stawiany na SATA, to po przełączeniu na AHCI nie wstaje. Ja probowałem na czystym systemie to ahci i wiem ze xp chyba mial problem z obslugą tego, a zadnych roznic nie zauwalym, w odczycie i zapisie, to wrociłem do SATA i od nowa windowsa wtedy postawilem...
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: HDD? Trzeba oj uwierz, po jakimś czasie. Wyjątkiem sa dyski ssd.
Jakis prog do tego ktory nie potrzebuje pierdyliarda wolnego miejsca zeby ruszyc duze pliki ?
Tez czytalem gdzies ze nowszych, wiekszych dyskow sie nie defragmentuje. U mnie efekt praktycznie zadny, wielu plikow nie chce nawet ruszyc przez brak miejsca. kilka progow juz wyprobowanych. Trzeba by tez kasowac wszystko z pominieciem kosza zeby od razu znikalo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

Opłaca się teraz sprzedawać karty czy poczekać i sprzedać przed wyprzedażą?
I czy jest jakiś program(?), który automatycznie wystawia karty, bo zebrało ich się ponad 100 i szczerze mówiąc nie chce mi się ich wystawiać pojedynczo. ;)
Awatar użytkownika
Zbanowany

Esmer pisze: Opłaca się teraz sprzedawać karty czy poczekać i sprzedać przed wyprzedażą?
I czy jest jakiś program(?), który automatycznie wystawia karty, bo zebrało ich się ponad 100 i szczerze mówiąc nie chce mi się ich wystawiać pojedynczo. ;)
to juz twoja decyzja... ja nie czekam i sprzedaje na bieżąco... 100 kart i ci sie nie chce? ja ponad 600 za 1 razem wystawialem pojedynczo jedna po drugiej ... są jakies steam inventory hepler czy cos, ale nigdy nie mialem okazji wyprobowac...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Tak, do sprzedaży (i ogólnego zarządzania ekwipunkiem) można używać:
Steam Inventory Helper (https://chrome.google.com/webstore/deta ... hmjl?hl=pl).
Bardzo pomocne i łatwe w użyciu narzędzie z opcją m.in. masowego wybierania przedmiotów do sprzedaży.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/297000/
Hirołsy 3 HD sięgnęły promocji -75% i takie pytanie, dla osób które interesują się tym potworkiem - jak z mapami po tylu miesiącach, z łatkami, modami?
Awatar użytkownika
Zbanowany

FotelSkrzypi pisze: http://store.steampowered.com/app/297000/
Hirołsy 3 HD sięgnęły promocji -75% i takie pytanie, dla osób które interesują się tym potworkiem - jak z mapami po tylu miesiącach, z łatkami, modami?
A do tego hirołsa nie pasują zwykłe mapy? Wiem ze mozna sobie hd wlaczyc i wyloczyc, czyli jesli damy stara mape a nazwy obiektów są takie same, to powinno tylko wczytac tekstury wyzszej rozdzielczosci. Nie próbowałem jeszcze sie z tym bawic, bo narazie robie kampanie w tym :D
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
FotelSkrzypi pisze: http://store.steampowered.com/app/297000/
A do tego hirołsa nie pasują zwykłe mapy? Wiem ze mozna sobie hd wlaczyc i wyloczyc, czyli jesli damy stara mape a nazwy obiektów są takie same, to powinno tylko wczytac tekstury wyzszej rozdzielczosci. Nie próbowałem jeszcze sie z tym bawic, bo narazie robie kampanie w tym :D
Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.
Jest mod który przerabia mapy z AB/SoD do tej edycji, jak i pojawił się nawet mod który dodaje RMG do edycji HD (nie testowałem tego, więc nie wiem jak to działa).
Link: Co do dodatków kompletna cisza (co mnie smuci), ale to może przez zbliżającą się premiere H7?
Awatar użytkownika
Zbanowany

Merque pisze:
FotelSkrzypi pisze: Z tego co pamiętam to Hemiq coś tam pisał, że te stare mapy działają, ale zastanawia mnie czy fanowska scena trochę się rozruszała od pojawienia się tej edycji HD, czy może ktoś tworzy specjalnie mapy pod taką edycję, jakieś mody itd. I co się stało, albo czy coś ruszyło, z przeniesieniem zawartości dodatków z Homm3 do tej edycji HD.
Jest mod który przerabia mapy z AB/SoD do tej edycji, jak i pojawił się nawet mod który dodaje RMG do edycji HD (nie testowałem tego, więc nie wiem jak to działa).
Link: Co do dodatków kompletna cisza (co mnie smuci), ale to może przez zbliżającą się premiere H7?
Co tojest RMG?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Random Map Generator?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Z tego co pamiętam są mody dodające zamki, bohaterów i potwory z siedliskami z dodatków, oczywiście w starej, nieodświeżonej grafice.
ODPOWIEDZ