W jakim celu, poza wątpliwą satysfakcją?eldawido159 pisze: 19 lis 2021, o 16:46 Nie przesadzam, dostałem kiedyś informacje żeby takich ludzi również podsyłać, to tak zrobiłem.
Wrażenia z Bazaru
- Podziękował: 2090 razy
- Podziękowania: 443 razy
- Kontakt:
Wątpliwą satysfakcją? Wiele ludzi już pisało że traciło pieniądze przez nieaktywnych użytkowników. Nie dość że pomagam w czymkolwiek to jeszcze masz jakiś z tym problem?Skapiradlo pisze: 19 lis 2021, o 16:49W jakim celu, poza wątpliwą satysfakcją?eldawido159 pisze: 19 lis 2021, o 16:46 Nie przesadzam, dostałem kiedyś informacje żeby takich ludzi również podsyłać, to tak zrobiłem.
Zasugerowałem tylko wygaszenie ofert, a nie całkowite usunięcie kont bazarowiczów.
- Podziękował: 289 razy
- Podziękowania: 459 razy
- Kontakt:
Sam prosiłem o podsyłanie mi takich osób, ale akurat z trochę dłuższym okresem. W jakim celu? Akurat widzę ten bazar z trochę innej strony niż Wy i spora część problemów dot. właśnie tego, że ktoś kupił grę od osobnika, który się dawno nie logował no i ani gry, ani pieniędzy. Swego czasu też pisałem wiadomości do kilkudziesięciu nielogujących się od co najmniej pół roku i... na kilkadziesiąt powiadomień nie zareagował nikt, więc... Lepiej uchronić te kilka osób przed stratą gotówki niż trzymać osoby, które nie logują się od długiego czasu.
- Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post (w sumie 3):
- eldawido159 • TheLastJedi • Absorhen
- Kontakt:
Z limitem zapewne na razie nic nie będzie robione, ale wprowadzenie ikonek płatności może być w zasięgu (ale nie obiecuję, ja i czarowanie kodem to tak średnio). Coś jeszcze oprócz blika? Bo jak już mam proponować to raz, a konkretnie, a nie zawracać programiście tyłek co chwilęXanthi pisze: 19 lis 2021, o 16:30 Fajnie że ktoś w końcu zajmuje się bazarem, ale kiedy coś z poważniejszych rzeczy będzie robione? Tyle razy było pytanie o zwiększenie limitu wystawianych gier no i dodanie płatności blik![]()

- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
To akurat OK, email przypominający po powiedzmy 6-12 miesiącach i wygaszanie ofert jeśli ktoś nie potwierdzi. Ale nie propozycję by usuwać oferty przy 2 miesiącach braku logowania - nie każdy traktuje bazar jak handlarz - nie takie przecież były zamysły tworzenia bazaru, a wcześniej pchlego targu by robić z tego hurtownię.Seyonne pisze: 19 lis 2021, o 16:59 Sam prosiłem o podsyłanie mi takich osób, ale akurat z trochę dłuższym okresem. W jakim celu? Akurat widzę ten bazar z trochę innej strony niż Wy i spora część problemów dot. właśnie tego, że ktoś kupił grę od osobnika, który się dawno nie logował no i ani gry, ani pieniędzy. Swego czasu też pisałem wiadomości do kilkudziesięciu nielogujących się od co najmniej pół roku i... na kilkadziesiąt powiadomień nie zareagował nikt, więc... Lepiej uchronić te kilka osób przed stratą gotówki niż trzymać osoby, które nie logują się od długiego czasu.
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Po co to robić ręcznie?Seyonne pisze: 19 lis 2021, o 16:21 Tak, oferty nieaktywnych użytkowników będą czyszczone. Robię to po trochę każdego dnia, ale jest tego naprawdę sporo, więc trochę czasu z tym schodzi.
Nie jestem pewien, ale ktoś proponował, aby oferty sprzedaży gier znikały po jakimś czasie z bazaru. Tak jest na steamtrades. I Tobie zaoszczędzi czas w wyłuskiwaniu "śpiochów" i zwiększy ruch na stronie (reklamy) bo wymusi od usera aby co jakiś tam okres (tydzień? rok?) zalogował się na bazar, a także i co najważniejsze zabezpieczy innych userów - kupujących przed utratą pieniędzy.
Może taki kod byłby spoko?
1.
HARD ONE: jeżeli obecna data minus ostatnie logowanie usera jest większa niż (31/366 dni czy jakieś inny okres) jego wszystkie/aktywne oferty otrzymują parametr null (parametr należałoby dodać do bazy) i nie będą wyświetlać się. Zablokować bazę przed userami na minutę/godzinę i odpalić skrypt modyfikujący parametr co tydzień albo raz na miesiąc. jeżeli user zalogował się to wszystkie jego oferty z null (0) zmieniają się na true (1) oczywiście, jeżeli były null.
2.
EASY ONE: Ewentualnie zrobić ostrzeżenie na karcie gry, że dany user nie logował się od roku i nie zdziw się, że nie otrzymasz gry ani nie zostaną ci zwrócone pieniądze. Zanim prześlesz kase, skontaktuj się ze sprzedającym. Robisz to na własne ryzyko.
Właściwie to ja zawsze kontaktuję się ze sprzedającym, który dawno nie logował się na bazarze z pytaniem czy oferta aktualna no i przy okazji sprawdzam, czy żyje

- Ci użytkownicy podziękowali Kuwejt za ten post (w sumie 2):
- Hitokiri • TheLastJedi
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 114 razy
- Kontakt:
I to jest sensowna propozycja. Jeśli ktoś się nie logował na bazar od miesiąca - to powinno mu przełączyć wszystkie oferty na nieaktualne. A na maila wysłać spis by wiedział co w razie czego odkręcić. Plus powiadomienie z tydzień przed nim to nastąpi.
- Discord: #2540
- Podziękował: 125 razy
- Podziękowania: 1273 razy
- Kontakt:
Zwiększenie limitu to akurat najważniejsza i najbardziej wyczekiwana opcjaSeyonne pisze: 19 lis 2021, o 17:03Z limitem zapewne na razie nic nie będzie robione, ale wprowadzenie ikonek płatności może być w zasięgu (ale nie obiecuję, ja i czarowanie kodem to tak średnio). Coś jeszcze oprócz blika? Bo jak już mam proponować to raz, a konkretnie, a nie zawracać programiście tyłek co chwilęXanthi pisze: 19 lis 2021, o 16:30 Fajnie że ktoś w końcu zajmuje się bazarem, ale kiedy coś z poważniejszych rzeczy będzie robione? Tyle razy było pytanie o zwiększenie limitu wystawianych gier no i dodanie płatności blik![]()
![]()

- Podziękował: 2090 razy
- Podziękowania: 443 razy
- Kontakt:
Może jak już blika dodajemy to może jeszcze ikonkę Revoluta.Seyonne pisze: 19 lis 2021, o 17:03Z limitem zapewne na razie nic nie będzie robione, ale wprowadzenie ikonek płatności może być w zasięgu (ale nie obiecuję, ja i czarowanie kodem to tak średnio). Coś jeszcze oprócz blika? Bo jak już mam proponować to raz, a konkretnie, a nie zawracać programiście tyłek co chwilęXanthi pisze: 19 lis 2021, o 16:30 Fajnie że ktoś w końcu zajmuje się bazarem, ale kiedy coś z poważniejszych rzeczy będzie robione? Tyle razy było pytanie o zwiększenie limitu wystawianych gier no i dodanie płatności blik![]()
![]()
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Seyonne pisze: 19 lis 2021, o 17:03Z limitem zapewne na razie nic nie będzie robione, ale wprowadzenie ikonek płatności może być w zasięgu (ale nie obiecuję, ja i czarowanie kodem to tak średnio). Coś jeszcze oprócz blika? Bo jak już mam proponować to raz, a konkretnie, a nie zawracać programiście tyłek co chwilęXanthi pisze: 19 lis 2021, o 16:30 Fajnie że ktoś w końcu zajmuje się bazarem, ale kiedy coś z poważniejszych rzeczy będzie robione? Tyle razy było pytanie o zwiększenie limitu wystawianych gier no i dodanie płatności blik![]()
![]()
TheLastJedi pisze: 17 lis 2021, o 08:48 Od razu proponuję dodać metody płatności: Revolut/Przelew BLIK na fon/Zen
- Kontakt:
Uprzejmie proszę o zgłaszanie transakcji mi transakcji/użytkowników poprzez system dostępny na bazarze, a nie wysyłanie maili. To znacznie ułatwi sprawę. By zgłosić problem, wystarczy kliknąć przycisk z flagą. Zazwyczaj wtedy ruszę to w przeciągu 24h, a jak wysyłacie mi wiadomości na prywatną skrzynkę mailową, to zdarza mi się, że mi to umyka, tak jak dzisiaj zauwuażyłem mail z poniedziałku
Z góry dzięki!

Z góry dzięki!
- Załączniki
-
- zgłoszenie.JPG (23.65 KiB) Przejrzano 4655 razy
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 64 razy
- Kontakt:
Mam Pytanie, Jeden Bazarowicz zarezerwował gre, fajnie, No ale ma kilka negatywów, że ogólnie zawraca gitarę, nie płaci, nie odzywa się. Większość komentarzy to pozytywy, więc mogę chwile poczekać. Pytaniem jest ile czasu mam czekać, aby nie wywalił mi negatywa , że anulowałem transakcje, 4 Dni to chyba dobry czas?
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Myślę, że w razie wystawienia negatywa za anulowanie, jeśli ktoś nie wpłaci w 24h, administracja bazaru powinna negatywy usuwać. Bazar nie jest sklepem. To dobrowolny targ wymiany. Jak ktoś się rozmyśli to może anulować. Tak samo, jak z różnych przyczyn, ktoś utracił klucz czy komuś podarował, jeśli zwróci wpłacone pieniądze to wg mnie nie ma problemu. Wszyscy muszą to zrozumieć, że bazar polega na dobrowolności i konsensusie. Może warto doprecyzować zasady.woda85 pisze: 21 gru 2021, o 14:01 Mam Pytanie, Jeden Bazarowicz zarezerwował gre, fajnie, No ale ma kilka negatywów, że ogólnie zawraca gitarę, nie płaci, nie odzywa się. Większość komentarzy to pozytywy, więc mogę chwile poczekać. Pytaniem jest ile czasu mam czekać, aby nie wywalił mi negatywa , że anulowałem transakcje, 4 Dni to chyba dobry czas?
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 64 razy
- Kontakt:
Zgadzam się z Tobą, nie miałbym nic ap ropo drugiej strony, jeśli by się rozmyśliła. Po prostu napisze , że czekam do Piątku, inaczej rozumiem to jako rezygnacje i tyle.MDA pisze: 21 gru 2021, o 14:37Myślę, że w razie wystawienia negatywa za anulowanie, jeśli ktoś nie wpłaci w 24h, administracja bazaru powinna negatywy usuwać. Bazar nie jest sklepem. To dobrowolny targ wymiany. Jak ktoś się rozmyśli to może anulować. Tak samo, jak z różnych przyczyn, ktoś utracił klucz czy komuś podarował, jeśli zwróci wpłacone pieniądze to wg mnie nie ma problemu. Wszyscy muszą to zrozumieć, że bazar polega na dobrowolności i konsensusie. Może warto doprecyzować zasady.woda85 pisze: 21 gru 2021, o 14:01 Mam Pytanie, Jeden Bazarowicz zarezerwował gre, fajnie, No ale ma kilka negatywów, że ogólnie zawraca gitarę, nie płaci, nie odzywa się. Większość komentarzy to pozytywy, więc mogę chwile poczekać. Pytaniem jest ile czasu mam czekać, aby nie wywalił mi negatywa , że anulowałem transakcje, 4 Dni to chyba dobry czas?
- Kontakt:
W razie czego zgłosisz mi ten odwetowy. Co jak co, ale powyżej 48h to już trochę przeginka, zwłaszcza, że jak mówisz, osoba ta jest w tej kwestii recydywistąwoda85 pisze: 21 gru 2021, o 14:01 Mam Pytanie, Jeden Bazarowicz zarezerwował gre, fajnie, No ale ma kilka negatywów, że ogólnie zawraca gitarę, nie płaci, nie odzywa się. Większość komentarzy to pozytywy, więc mogę chwile poczekać. Pytaniem jest ile czasu mam czekać, aby nie wywalił mi negatywa , że anulowałem transakcje, 4 Dni to chyba dobry czas?

- Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post (w sumie 3):
- woda85 • Maikeru • eldawido159