Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Jerry czekamy na zbundlowanych !!!!:D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Maikeru pisze:
Revan pisze: Pierwszy Humble Bundle od dawna, z którego nie mam żadnej gry. W końcu najciekawsze indyki ostatnich czasów. Brakuje tylko wciąż Don't Starve -> gry, którą wszyscy widzieli w HIBie dobre wieki temu. Ciekawe na jakie bonusy można liczyć, raczej stawiam jakieś powtórki jak to często bywa.
Jak BTA nie spadnie sensownie to zapewne poczekam na promocję z 5$ na Paypal i wezmę 3 próg z Prison Architectem.
a czy do HB działa ten kupon?
No nie powinien zadziałać. Wśród listy sklepów nie ma i nie było HB.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Przy 65$ wyskakuje tekst:
For purchases of $65 or above: prior to allocation of your purchase to developers, charity and Humble Bundle, a deduction will be made to cover the cost of physical merchandise, shipping & handling.

Jak to rozumieć?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Cło cłem (chociaż bardziej Vatem bym się przejmował). Gorzej jak trafisz na niekompetentnych celników. Pamiętam jak w wątku o edycjach kolekcjonerskich ktoś wkleił zdjęcia jak miał artbook poplamiony kawą a w środku były okruchy z jedzeniem.

Co do samych opłat to kiedyś za God of War Omega Edition, za którą płaciłem 160 zł (zamawiana z Meksyku) dostałem 220 zł dodatkowych opłat :gwizdany:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

warhameron pisze:
MadHunter pisze: Również zainteresował mnie próg 65$ ale głównie interesuje mnie kwestia cła. Orientuje się ktoś, czy nasi celnicy mogą mi dowalić nadprogramową dopłatę do paczki?
Mogą. Wszystko zależy "jako co" zostanie paczka nadana i czy będzie podana jej rzeczywista wartość. Teoretycznie paczka do wartości 150 e jest zwolniona z dodatkowych opłat, ale...

No właśnie, teoretycznie. Napiszę na support HB, może będą w stanie mi odpowiedzieć.
sergeron pisze: Cło cłem (chociaż bardziej Vatem bym się przejmował). Gorzej jak trafisz na niekompetentnych celników. Pamiętam jak w wątku o edycjach kolekcjonerskich ktoś wkleił zdjęcia jak miał artbook poplamiony kawą a w środku były okruchy z jedzeniem.

Co do samych opłat to kiedyś za God of War Omega Edition, za którą płaciłem 160 zł (zamawiana z Meksyku) dostałem 220 zł dodatkowych opłat :gwizdany:

No to nieciekawie. Czyli VAT też mi mogą doliczyć xD ?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

sergeron pisze: Cło cłem (chociaż bardziej Vatem bym się przejmował). Gorzej jak trafisz na niekompetentnych celników. Pamiętam jak w wątku o edycjach kolekcjonerskich ktoś wkleił zdjęcia jak miał artbook poplamiony kawą a w środku były okruchy z jedzeniem.
Tzn. celnicy rozpakowali?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

MadHunter pisze:
No właśnie, teoretycznie. Napiszę na support HB, może będą w stanie mi odpowiedzieć.
Daj znac, jak bedziesz cos wiedzial.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

PostScript pisze:
Tzn. celnicy rozpakowali?

Ano celnicy, ja mam taki niefart, że zawsze mi rozpakowują (chyba że sprawdzają wszystko, a nie tylko wyrywkowo). Nawet podkładkę pod mysz za 1$ mi rozpakowali :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

PostScript pisze: Przy 65$ wyskakuje tekst:
For purchases of $65 or above: prior to allocation of your purchase to developers, charity and Humble Bundle, a deduction will be made to cover the cost of physical merchandise, shipping & handling.

Jak to rozumieć?
Wszystko wliczone w cenę, ale cła i vatu z dzikiego kraju na bank nie uwzględniają (traktują nas jak kraj w EU, ale nasi celnicy działają w innej rzeczywistości taki matrix:państwo w państwie , który się nie śnił braciom Wachowskim) :macha:
PostScript pisze: Tzn. celnicy rozpakowali?
Celnik może rozpakować i nawet może zarekwirować wybraną sztukę lub partię towaru. Teoretycznie można walczyć o swoje, ale marne szanse. Mi co prawda to się nie przytrafiło, ale słyszałem parę "śmiesznych" historii w tym zakresie(zabawki dla 18 +).

Znajomy ściągał najnowsze anime na dvd b itp i za każdym razem paczka rozpruta, folie zdarte, a płyty nosiły ślady użycia (odciski palców, ryski). Widać jakiś celnik też lubił anime :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Odpowiedź humbla w sprawie kuponów pp:
Humble Support Ninja (@humblesupport) napisał o 9:22 PM on wt., wrz 09, 2014:
@domen122 You will see it listed as part of the payment before you confirm at checkout if it is accepted
(https://twitter.com/humblesupport/statu ... 0308824064)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

Nie sprecyzował w pytaniu, że chodzi o tą konkretną promocję. No i jest dopisane "o ile jest akceptowane".
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

warhameron pisze: matrix:państwo w państwie , który się nie śnił braciom Wachowskim
Jakim braciom? ;)

Edit: jeden z braci zamienił się w siostrę :)
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Indie Bundle 12 wygląda póki co bardzo przyzwoicie, w końcu ma dwie gry na które wiele osób (w tym ja) czekało aż pojawią się w bundlu. Gdyby do tego doszło Spelunky, Rogue Legacy, Don't Starve albo jeszcze jakiś inny indol, który jest wyczekiwany przez bundlowych łowców od miesięcy/lat, to nawet to wysokie BTA będzie można przełknąć :tak: A takie tytuły akurat by idealnie pasowały do wymarzonego bundla... ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Na Don't Starve raczej nie ma co liczyć, bo niedługo ma być ten multiplayer do niego dodany, a wtedy cena bazowa ma wzrosnąć o 5 czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Don't Starve pewnie daliby do pierwszego tygodnia. Bonusy (w moim odczuciu) prezentują zwykle niższy poziom niż gry z pierwszego tygodnia. Do tego czasem zdarzają się tam "kotlety".

A co do samego bundla - pierwszy raz od dawna nic z niego nie miałem. Po przykrych doświadczeniach z paroma wcześniejszymi bundlami, od jakiegoś czasu konsekwentnie odpuszczam kupowanie indyków i wreszcie dało efekt :D

Do tego różnica między BTA i trzecim progiem jest taka, że dopłata za Prison Architect wygląda całkiem sensownie.
Leigam pisze: Jakim braciom? ;)

Edit: jeden z braci zamienił się w siostrę :)
jest brat męski i brat żeński ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Pytanie czy zamiana faceta w kobietę robi z ciebie kobietę? :D

Dont't Starve na pewno nie będzie. To jest gra na pierwszy tydzień na BTA, jeśli nie na zablokowane BTA 10$ znając HB (z dodatkiem). Szczerze mówiąc nie pogardziłbym Braidem, którego jeszcze nie kupiłem, Spelunky też chyba nie wydaje się takie niemożliwe, chociaż pewnie znowu wrzucą Gianę.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Póki co, wstrzymuję się z dopłatą do BTA, a w drugim tygodniu pewnie dopłacę. A jeśli dopłacę, to pewnie od razu do 3. progu.

Pierwszy próg to oczywistość, do tego nic z niego nie mam.
Z drugiego podobnie, ale przy 3 grach wychodzi ok. $2 za sztukę (zależnie od BTA jakie kto tam ma). Gone Home był na steamie za 2.99 (nie mówiąc o tym, za ile był dla Rosjan), więc cena dość porównywalna. Papers, Please był za 2.69 (i taniej na wschodzie), więc i tu cena jest w podobnym rzędzie wielkości. Luftrausers nie pociąga mnie aż tak bardzo, choć pozory mogą mylić. Oferta jest zatem niezła, ale porównywalne ceny były już osiągalne. Plusem są jednak wersje DRM free i soundtracki.
Myślę, że i tak bonusy mnie przekonają, ale może w międzyczasie trafi się coś bardziej kuszącego?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Z tymi bonusami to obstawiam dość standardowy wariant, czyli 1-2 "odgrzewańców" i jedna sztuka czegoś niezbundlowanego, aczkolwiek raczej na poziomie niższym niż gry z pakietu startowego (IMO nie ma co liczyć na Spelunky czy Rogue Legacy, o Don't Starve nie mówiąc).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

smugglersun pisze: Pytanie czy zamiana faceta w kobietę robi z ciebie kobietę? :D
Niezbyt logiczne pytanie, że tak delikatnie powiem. Nie może być jednocześnie zmiany i jej nie być. To nie kot Schrödingera.

A co do bundla, to 2 gry miałem na liście życzeń, tylko hammerwatcha ograłem, zresztą bardzo dobrze wspominam tą grę.
Jeśli ktoś polował na PA którego najniższa dotychczasowa cena była porównywalna do 10$ to ma kilka *zaplumplum* gier gratis. Z tego punktu widzenia świetna paczka.
Ci użytkownicy podziękowali Leigam za ten post:
g-t
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

P.S. Kupon z paypala działa :D
ODPOWIEDZ