Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 121 razy
- Kontakt:
No nie powinien zadziałać. Wśród listy sklepów nie ma i nie było HB.Maikeru pisze:a czy do HB działa ten kupon?Revan pisze: Pierwszy Humble Bundle od dawna, z którego nie mam żadnej gry. W końcu najciekawsze indyki ostatnich czasów. Brakuje tylko wciąż Don't Starvegry, którą wszyscy widzieli w HIBie dobre wieki temu. Ciekawe na jakie bonusy można liczyć, raczej stawiam jakieś powtórki jak to często bywa.
Jak BTA nie spadnie sensownie to zapewne poczekam na promocję z 5$ na Paypal i wezmę 3 próg z Prison Architectem.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Przy 65$ wyskakuje tekst:
For purchases of $65 or above: prior to allocation of your purchase to developers, charity and Humble Bundle, a deduction will be made to cover the cost of physical merchandise, shipping & handling.
Jak to rozumieć?
For purchases of $65 or above: prior to allocation of your purchase to developers, charity and Humble Bundle, a deduction will be made to cover the cost of physical merchandise, shipping & handling.
Jak to rozumieć?
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Cło cłem (chociaż bardziej Vatem bym się przejmował). Gorzej jak trafisz na niekompetentnych celników. Pamiętam jak w wątku o edycjach kolekcjonerskich ktoś wkleił zdjęcia jak miał artbook poplamiony kawą a w środku były okruchy z jedzeniem.
Co do samych opłat to kiedyś za God of War Omega Edition, za którą płaciłem 160 zł (zamawiana z Meksyku) dostałem 220 zł dodatkowych opłat
Co do samych opłat to kiedyś za God of War Omega Edition, za którą płaciłem 160 zł (zamawiana z Meksyku) dostałem 220 zł dodatkowych opłat

- Podziękował: 47 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
No właśnie, teoretycznie. Napiszę na support HB, może będą w stanie mi odpowiedzieć.
sergeron pisze: Cło cłem (chociaż bardziej Vatem bym się przejmował). Gorzej jak trafisz na niekompetentnych celników. Pamiętam jak w wątku o edycjach kolekcjonerskich ktoś wkleił zdjęcia jak miał artbook poplamiony kawą a w środku były okruchy z jedzeniem.
No to nieciekawie. Czyli VAT też mi mogą doliczyć xD ?
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Wszystko wliczone w cenę, ale cła i vatu z dzikiego kraju na bank nie uwzględniają (traktują nas jak kraj w EU, ale nasi celnicy działają w innej rzeczywistości taki matrix:państwo w państwie , który się nie śnił braciom Wachowskim)

Celnik może rozpakować i nawet może zarekwirować wybraną sztukę lub partię towaru. Teoretycznie można walczyć o swoje, ale marne szanse. Mi co prawda to się nie przytrafiło, ale słyszałem parę "śmiesznych" historii w tym zakresie(zabawki dla 18 +).
Znajomy ściągał najnowsze anime na dvd b itp i za każdym razem paczka rozpruta, folie zdarte, a płyty nosiły ślady użycia (odciski palców, ryski). Widać jakiś celnik też lubił anime

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Odpowiedź humbla w sprawie kuponów pp:
Humble Support Ninja (@humblesupport) napisał o 9:22 PM on wt., wrz 09, 2014:
@domen122 You will see it listed as part of the payment before you confirm at checkout if it is accepted
(https://twitter.com/humblesupport/statu ... 0308824064)
Humble Support Ninja (@humblesupport) napisał o 9:22 PM on wt., wrz 09, 2014:
@domen122 You will see it listed as part of the payment before you confirm at checkout if it is accepted
(https://twitter.com/humblesupport/statu ... 0308824064)
- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Indie Bundle 12 wygląda póki co bardzo przyzwoicie, w końcu ma dwie gry na które wiele osób (w tym ja) czekało aż pojawią się w bundlu. Gdyby do tego doszło Spelunky, Rogue Legacy, Don't Starve albo jeszcze jakiś inny indol, który jest wyczekiwany przez bundlowych łowców od miesięcy/lat, to nawet to wysokie BTA będzie można przełknąć
A takie tytuły akurat by idealnie pasowały do wymarzonego bundla... 

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Don't Starve pewnie daliby do pierwszego tygodnia. Bonusy (w moim odczuciu) prezentują zwykle niższy poziom niż gry z pierwszego tygodnia. Do tego czasem zdarzają się tam "kotlety".
A co do samego bundla - pierwszy raz od dawna nic z niego nie miałem. Po przykrych doświadczeniach z paroma wcześniejszymi bundlami, od jakiegoś czasu konsekwentnie odpuszczam kupowanie indyków i wreszcie dało efekt
Do tego różnica między BTA i trzecim progiem jest taka, że dopłata za Prison Architect wygląda całkiem sensownie.

A co do samego bundla - pierwszy raz od dawna nic z niego nie miałem. Po przykrych doświadczeniach z paroma wcześniejszymi bundlami, od jakiegoś czasu konsekwentnie odpuszczam kupowanie indyków i wreszcie dało efekt

Do tego różnica między BTA i trzecim progiem jest taka, że dopłata za Prison Architect wygląda całkiem sensownie.
jest brat męski i brat żeński

- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Pytanie czy zamiana faceta w kobietę robi z ciebie kobietę?
Dont't Starve na pewno nie będzie. To jest gra na pierwszy tydzień na BTA, jeśli nie na zablokowane BTA 10$ znając HB (z dodatkiem). Szczerze mówiąc nie pogardziłbym Braidem, którego jeszcze nie kupiłem, Spelunky też chyba nie wydaje się takie niemożliwe, chociaż pewnie znowu wrzucą Gianę.

Dont't Starve na pewno nie będzie. To jest gra na pierwszy tydzień na BTA, jeśli nie na zablokowane BTA 10$ znając HB (z dodatkiem). Szczerze mówiąc nie pogardziłbym Braidem, którego jeszcze nie kupiłem, Spelunky też chyba nie wydaje się takie niemożliwe, chociaż pewnie znowu wrzucą Gianę.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Póki co, wstrzymuję się z dopłatą do BTA, a w drugim tygodniu pewnie dopłacę. A jeśli dopłacę, to pewnie od razu do 3. progu.
Pierwszy próg to oczywistość, do tego nic z niego nie mam.
Z drugiego podobnie, ale przy 3 grach wychodzi ok. $2 za sztukę (zależnie od BTA jakie kto tam ma). Gone Home był na steamie za 2.99 (nie mówiąc o tym, za ile był dla Rosjan), więc cena dość porównywalna. Papers, Please był za 2.69 (i taniej na wschodzie), więc i tu cena jest w podobnym rzędzie wielkości. Luftrausers nie pociąga mnie aż tak bardzo, choć pozory mogą mylić. Oferta jest zatem niezła, ale porównywalne ceny były już osiągalne. Plusem są jednak wersje DRM free i soundtracki.
Myślę, że i tak bonusy mnie przekonają, ale może w międzyczasie trafi się coś bardziej kuszącego?
Pierwszy próg to oczywistość, do tego nic z niego nie mam.
Z drugiego podobnie, ale przy 3 grach wychodzi ok. $2 za sztukę (zależnie od BTA jakie kto tam ma). Gone Home był na steamie za 2.99 (nie mówiąc o tym, za ile był dla Rosjan), więc cena dość porównywalna. Papers, Please był za 2.69 (i taniej na wschodzie), więc i tu cena jest w podobnym rzędzie wielkości. Luftrausers nie pociąga mnie aż tak bardzo, choć pozory mogą mylić. Oferta jest zatem niezła, ale porównywalne ceny były już osiągalne. Plusem są jednak wersje DRM free i soundtracki.
Myślę, że i tak bonusy mnie przekonają, ale może w międzyczasie trafi się coś bardziej kuszącego?
- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Z tymi bonusami to obstawiam dość standardowy wariant, czyli 1-2 "odgrzewańców" i jedna sztuka czegoś niezbundlowanego, aczkolwiek raczej na poziomie niższym niż gry z pakietu startowego (IMO nie ma co liczyć na Spelunky czy Rogue Legacy, o Don't Starve nie mówiąc).
Niezbyt logiczne pytanie, że tak delikatnie powiem. Nie może być jednocześnie zmiany i jej nie być. To nie kot Schrödingera.
A co do bundla, to 2 gry miałem na liście życzeń, tylko hammerwatcha ograłem, zresztą bardzo dobrze wspominam tą grę.
Jeśli ktoś polował na PA którego najniższa dotychczasowa cena była porównywalna do 10$ to ma kilka *zaplumplum* gier gratis. Z tego punktu widzenia świetna paczka.