Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Steam Discovery Update
http://store.steampowered.com/about/newstore
http://store.steampowered.com/about/newstore
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
No to mamy nowy steam.
Aktualizacja zapowiadana od miesięcy stała się faktem. Na razie zmieniał się sklep, ale zmiany mają pójść dalej.
Najważniejsza zmiana w sklepie, to nie pokazuje wszystkich nowości, a tylko popularne nowości. Większość strony głównej sklepu to propozycje, rekomendacje sklepu na podstawie historii twoich odwiedzin, tego w co grałeś, co kupujesz itp. No i pojawia się nowa arcyważna funkcja "Kustoszy Steam", bo to rekomendacje obserwowanych przez nas kustoszy będą dla Steama istotne gdy będzie obliczał i decydował jakie gry nam polecić, wyświetlić w sklepie, poinformować o premierach itp. Coś czuję, że swoją pozycję jako kuratorzy intensywnie będą budowali już od dziś popularni YouTuberzy.
A wszystko to przygotowuje nas również do likwidacji dziadowskiego greenlighta, i otwarcia sklepu na oścież. Nikogo nie będzie już bolało, że w sklepie jest kilkaset gier nowych tygodniowo, skoro ona nie pojawiają się na stronie głównej jeśli nie maja dobrej sprzedaży, a giną w odmęcie wyszukiwarki/katalogu produktów.
Aktualizacja zapowiadana od miesięcy stała się faktem. Na razie zmieniał się sklep, ale zmiany mają pójść dalej.
Najważniejsza zmiana w sklepie, to nie pokazuje wszystkich nowości, a tylko popularne nowości. Większość strony głównej sklepu to propozycje, rekomendacje sklepu na podstawie historii twoich odwiedzin, tego w co grałeś, co kupujesz itp. No i pojawia się nowa arcyważna funkcja "Kustoszy Steam", bo to rekomendacje obserwowanych przez nas kustoszy będą dla Steama istotne gdy będzie obliczał i decydował jakie gry nam polecić, wyświetlić w sklepie, poinformować o premierach itp. Coś czuję, że swoją pozycję jako kuratorzy intensywnie będą budowali już od dziś popularni YouTuberzy.
A wszystko to przygotowuje nas również do likwidacji dziadowskiego greenlighta, i otwarcia sklepu na oścież. Nikogo nie będzie już bolało, że w sklepie jest kilkaset gier nowych tygodniowo, skoro ona nie pojawiają się na stronie głównej jeśli nie maja dobrej sprzedaży, a giną w odmęcie wyszukiwarki/katalogu produktów.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Póki co funkcja "kustosz" wygląda po prostu fatalnie, bo większość grup, które powstały po aktualizacji to ludzie, którzy piszą recenzje w stylu: "good game", "bad game" etc. Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Mam złe przeczucie, że te gry nas potem będą prześladować w bundlach :/mac_z pisze: A wszystko to przygotowuje nas również do likwidacji dziadowskiego greenlighta, i otwarcia sklepu na oścież. Nikogo nie będzie już bolało, że w sklepie jest kilkaset gier nowych tygodniowo, skoro ona nie pojawiają się na stronie głównej jeśli nie maja dobrej sprzedaży, a giną w odmęcie wyszukiwarki/katalogu produktów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
e tam w bundlach, będzie pełno przecen typu -97% ja uważam, że konkurencja zawsze na propsie może to zmusi tych większych wydawców do innego podejścia do swoich klientów, co przyniesie czas zobaczymy.
- Podziękował: 728 razy
- Podziękowania: 231 razy
- Kontakt:
Mi też się nie podoba. Funkcja kustosza jest zbyteczna, nie potrzebuje aby mi ktoś mówił co jest fajne a co nie, jak będę chciał to sprawdzę na YT. Kupuje często gry niszowe (przez większość uważane za crap) i brakuje mi wykazu nowych tytułów. Poza tym bawią mnie rekomendowane tagi. Jako pierwsze mam fps, a z takowych to co najwyżej pograłem w Borderlands 2, nie mam żadnego csa, coda ani nic podobnego (poza bundlami).
A co do promocji i otwarcia sklepu na oścież jestem jak najbardziej za. Każdy powinien mieć prawo czy woli Skyrima, Dote czy pixelowe ludki ^^
A co do promocji i otwarcia sklepu na oścież jestem jak najbardziej za. Każdy powinien mieć prawo czy woli Skyrima, Dote czy pixelowe ludki ^^
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Świetne te rekomendowane tagi! 
Dla mnie "tryb wieloosobowy" (czasem zagram w CSGO i lamię niemożebnie), tower defense (podobał mi się chyba tylko Defender's Quest), anime (To The Moon się liczy? serio?). Z trafionych to tylko FPS i strzelanka, a wielu lepszych tagów brakuje...

Dla mnie "tryb wieloosobowy" (czasem zagram w CSGO i lamię niemożebnie), tower defense (podobał mi się chyba tylko Defender's Quest), anime (To The Moon się liczy? serio?). Z trafionych to tylko FPS i strzelanka, a wielu lepszych tagów brakuje...
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Tagi niech już będą :
ale gry które mam w "Przeglądaj kolejkę" to jakaś paranoja, 99% to MMO i free2play, zamiast dopasować mi coś ciekawego np. pod tagi albo gry które posiadam i podobne tytuły to leci na popularność
Kod: Zaznacz cały
fps
Tryb wieloosobowy
Strzelanka
Team-Based
Competitive
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Tagi rekomendowane:
Tower Defense -trafili w dziesiątkę
Point and Click - poza tarczą
Tryb dla jednego gracza - 10, nie lubię multi
Platformowe - 3 (chyba, że zalicza się Prince of Persia
Noir -Nie mam pojęcia, filmy z tego gatunku lubię, ale w gry, oprócz Max Payne i Gunpoint nie grałem, i ocedniałbym like na 6.
Tower Defense -trafili w dziesiątkę
Point and Click - poza tarczą
Tryb dla jednego gracza - 10, nie lubię multi
Platformowe - 3 (chyba, że zalicza się Prince of Persia

Noir -Nie mam pojęcia, filmy z tego gatunku lubię, ale w gry, oprócz Max Payne i Gunpoint nie grałem, i ocedniałbym like na 6.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2014, o 09:18 przez tigritron, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Moje tagi:
Indie
Action
Strategy
Casual
Zombie
Zatm nie liczy chyba ilości rozegranych godzin a bardziej to co się kupiło. Nadal nie wiem po co te zmiany. Widocznie Steram idzie w stronę budowania social-media ala graczowy Facebook. Nie fajnie, Co do tych kustoszy to idiotyczne, choć zobaczę jeszcze bo jest TotalBiscuit.
Indie
Action
Strategy
Casual
Zombie
Zatm nie liczy chyba ilości rozegranych godzin a bardziej to co się kupiło. Nadal nie wiem po co te zmiany. Widocznie Steram idzie w stronę budowania social-media ala graczowy Facebook. Nie fajnie, Co do tych kustoszy to idiotyczne, choć zobaczę jeszcze bo jest TotalBiscuit.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2014, o 09:17 przez MDA, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Ja w "tagi rekomendowane dla ciebie" i w Wybrane dla Ciebie
"tagi wybrane dla ciebie" mam zupełnie inne tagi:D Te drugie są bardziej trafione.
(poza tym widzę niekonsekwencję w pisaniu "ciebie":D).

(poza tym widzę niekonsekwencję w pisaniu "ciebie":D).
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Dla mnie sklep kończy się na słowach:
"© 2014 Valve Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie znaki handlowe są własnością ich prawnych właścicieli w Stanach Zjednoczonych i innych krajach.
Ceny zawierają podatek VAT (jeśli ma zastosowanie)."
Nie bardzo interesuje mnie to co oni mi polecają
Ale ogólnie zmiana na plus, przynajmniej górna część jest dla mnie bardziej przejrzysta. No i wprowadzili kolor niebieski (żeby dopasować pewnie sklep do trybu Big Picture?) więc jak najbardziej na plus
"© 2014 Valve Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie znaki handlowe są własnością ich prawnych właścicieli w Stanach Zjednoczonych i innych krajach.
Ceny zawierają podatek VAT (jeśli ma zastosowanie)."
Nie bardzo interesuje mnie to co oni mi polecają

Ale ogólnie zmiana na plus, przynajmniej górna część jest dla mnie bardziej przejrzysta. No i wprowadzili kolor niebieski (żeby dopasować pewnie sklep do trybu Big Picture?) więc jak najbardziej na plus