Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

nie przejmuj się, jeszcze nie staniały, nie musisz się spieszyć :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Dzisiaj osiągnąłem 200 sprzedanych przedmiotów na rynku. Czy przy wypełnianiu tej ankiety muszę podawać wszystkie prawdziwe dane?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Tak
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

No to mamy nowy steam.

Aktualizacja zapowiadana od miesięcy stała się faktem. Na razie zmieniał się sklep, ale zmiany mają pójść dalej.

Najważniejsza zmiana w sklepie, to nie pokazuje wszystkich nowości, a tylko popularne nowości. Większość strony głównej sklepu to propozycje, rekomendacje sklepu na podstawie historii twoich odwiedzin, tego w co grałeś, co kupujesz itp. No i pojawia się nowa arcyważna funkcja "Kustoszy Steam", bo to rekomendacje obserwowanych przez nas kustoszy będą dla Steama istotne gdy będzie obliczał i decydował jakie gry nam polecić, wyświetlić w sklepie, poinformować o premierach itp. Coś czuję, że swoją pozycję jako kuratorzy intensywnie będą budowali już od dziś popularni YouTuberzy.

A wszystko to przygotowuje nas również do likwidacji dziadowskiego greenlighta, i otwarcia sklepu na oścież. Nikogo nie będzie już bolało, że w sklepie jest kilkaset gier nowych tygodniowo, skoro ona nie pojawiają się na stronie głównej jeśli nie maja dobrej sprzedaży, a giną w odmęcie wyszukiwarki/katalogu produktów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Póki co funkcja "kustosz" wygląda po prostu fatalnie, bo większość grup, które powstały po aktualizacji to ludzie, którzy piszą recenzje w stylu: "good game", "bad game" etc. Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Niezły ten nowy styl :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

mac_z pisze: A wszystko to przygotowuje nas również do likwidacji dziadowskiego greenlighta, i otwarcia sklepu na oścież. Nikogo nie będzie już bolało, że w sklepie jest kilkaset gier nowych tygodniowo, skoro ona nie pojawiają się na stronie głównej jeśli nie maja dobrej sprzedaży, a giną w odmęcie wyszukiwarki/katalogu produktów.
Mam złe przeczucie, że te gry nas potem będą prześladować w bundlach :/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

e tam w bundlach, będzie pełno przecen typu -97% ja uważam, że konkurencja zawsze na propsie może to zmusi tych większych wydawców do innego podejścia do swoich klientów, co przyniesie czas zobaczymy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie podoba mi się ten update :( Volvo powinno dać wybór to lub stary wygląd :(
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Mi też się nie podoba. Funkcja kustosza jest zbyteczna, nie potrzebuje aby mi ktoś mówił co jest fajne a co nie, jak będę chciał to sprawdzę na YT. Kupuje często gry niszowe (przez większość uważane za crap) i brakuje mi wykazu nowych tytułów. Poza tym bawią mnie rekomendowane tagi. Jako pierwsze mam fps, a z takowych to co najwyżej pograłem w Borderlands 2, nie mam żadnego csa, coda ani nic podobnego (poza bundlami).
A co do promocji i otwarcia sklepu na oścież jestem jak najbardziej za. Każdy powinien mieć prawo czy woli Skyrima, Dote czy pixelowe ludki ^^
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Świetne te rekomendowane tagi! :lol:
Dla mnie "tryb wieloosobowy" (czasem zagram w CSGO i lamię niemożebnie), tower defense (podobał mi się chyba tylko Defender's Quest), anime (To The Moon się liczy? serio?). Z trafionych to tylko FPS i strzelanka, a wielu lepszych tagów brakuje...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Ja się swoich tagów nie wstydzę :E
Tagi rekomendowane dla ciebie
Kooperacja
fps
Tryb wieloosobowy
Turn-Based Strategy
Detektyw
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Tagi niech już będą :

Kod: Zaznacz cały

fps
Tryb wieloosobowy
Strzelanka
Team-Based
Competitive
ale gry które mam w "Przeglądaj kolejkę" to jakaś paranoja, 99% to MMO i free2play, zamiast dopasować mi coś ciekawego np. pod tagi albo gry które posiadam i podobne tytuły to leci na popularność
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nie podoba mi się! I nie będę śledził żadnych "kustoszy". Co to w ogóle za pomysł?!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Tagi rekomendowane:
Tower Defense -trafili w dziesiątkę
Point and Click - poza tarczą
Tryb dla jednego gracza - 10, nie lubię multi
Platformowe - 3 (chyba, że zalicza się Prince of Persia :)
Noir -Nie mam pojęcia, filmy z tego gatunku lubię, ale w gry, oprócz Max Payne i Gunpoint nie grałem, i ocedniałbym like na 6.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2014, o 09:18 przez tigritron, łącznie zmieniany 1 raz.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Moje tagi:
Indie
Action
Strategy
Casual
Zombie

Zatm nie liczy chyba ilości rozegranych godzin a bardziej to co się kupiło. Nadal nie wiem po co te zmiany. Widocznie Steram idzie w stronę budowania social-media ala graczowy Facebook. Nie fajnie, Co do tych kustoszy to idiotyczne, choć zobaczę jeszcze bo jest TotalBiscuit.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2014, o 09:17 przez MDA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

śledzenie kustoszy pozostawmy detektywom ;-)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ja w "tagi rekomendowane dla ciebie" i w Wybrane dla Ciebie -> "tagi wybrane dla ciebie" mam zupełnie inne tagi:D Te drugie są bardziej trafione.
(poza tym widzę niekonsekwencję w pisaniu "ciebie":D).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dla mnie sklep kończy się na słowach:

"© 2014 Valve Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie znaki handlowe są własnością ich prawnych właścicieli w Stanach Zjednoczonych i innych krajach.
Ceny zawierają podatek VAT (jeśli ma zastosowanie)."

Nie bardzo interesuje mnie to co oni mi polecają :D

Ale ogólnie zmiana na plus, przynajmniej górna część jest dla mnie bardziej przejrzysta. No i wprowadzili kolor niebieski (żeby dopasować pewnie sklep do trybu Big Picture?) więc jak najbardziej na plus :D
ODPOWIEDZ