Starsze konsole PlayStation - temat ogólny

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 15 kwie 2023, o 10:44 Warto kupować PS Vita jeśli nie interesuje mnie wsteczna kompatybilność i nie mam zamiaru grać w tytuły, które ukazały się na PC? Większość interesujących mnie gier na PSP/PSX zaliczyłem na PSP i nie wiem czy biblioteka Vity jest na tyle bogata, aby zainteresować się tą konsolą :> Przejrzałem listę wysoko ocenianych gier i w 1/4 grałem już na PC, a spora część mnie nie interesuje... co sądzicie? Pytam, bo chyba ceny trochę spadły i da się upolować używaną konsolę w dobrym stanie za 400-500 zł.
Ja bym powiedział, że nie. Dla mnie Vita to kombajn - gram na niej w tytuły z PS1, PSP, Vity, a do tego portowane przez fanów z PC i Androida. Gigantyczną zaletą Vity jest to, że jest tu mnóstwo gier właśnie z większych konsol. Jeśli interesują cię wyłącznie eksy i nie będziesz grał w gry, które są na PC, to IMO raczej nie ma to sensu. Dosłownie do ogrania miałbyś z 10, 15 exów od Sony + jakieś obskurne gry japońskie, ale większość z nich też się pojawiła na PC. No i jeszcze pozostają remastery z PS2 i porty z PS3, takie jak seria God of War i Ratchet and Clank, ale pytanie czy cię to interesuje. Pozostaje też fakt, że bez przecen w PSN gry są cholernie drogie.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
kmpt
ODPOWIEDZ