MSKOTOR pisze:
No to teraz wiadomo, dlaczego sprzedający mają tyle pozytywów
Rzucą masę dobrych kluczy z niską ceną, dorobią się setek pozytywów. A potem trochę kradzionych kluczy i można powtarzać proces od początku. I tak wyjdą na plus, bo G2A w żaden sposób nie panuje nad rzetelnością sprzedawców. Tak samo jak Allegro ma gdzieś sprzedaż kont do gier, bo na tym zarabiają.
Czemu oczerniasz sprzedających na G2A? Nie masz pojęcia jak działa to od środka, więc proszę - nie pisz komentarzy na podstawie dziwnych domysłów i przypuszczeń na podstawie półprawd i naciąganych faktów.
Od około 2 miesięcy na G2A po 3 miesiącach od zakupu dodawana jest neutralna opinia od kupującego. Warto wiedzieć, że te neutralne nie wpływają na rating procentowy wyświetlany przy sprzedawcy na zakładce produktu. Dodatkowo kupujący otrzymuje maila informującego, że opinia (goła bez komentarza) została wystawiona, oraz że może ją w każdej chwili zmienić. Czemu ma to służyć? Spieszę z wyjaśnieniami - jeśli sprzedający jest złodziejem, który robi chargeback, lub do zakupu użyto kradzionej karty, to płatność najczęściej jest cofana po okresie około 2-3 miesięcy. G2A próbuje w ten sposób nakłonić ludzi do oceniania, bo aktualnie robi to raptem 10% osób niezależnie od tego czy są z zakupu zadowoleni, czy też nie.
Znowu g***o-burza ze strony TinyBuild... Wydawca, który zachowuje się jak celebryta, który chce żeby było o nim głośno, bo potem lepiej się sprzeda. Już przy ostatnich pseudo-inteligentnych wpisach od nich nieźle się uśmiałem, a teraz jest jeszcze zabawniej!
Co do sprzedawców i kupujących - nie masz pojęcia ile razy to kupujący próbowali mnie okraść. Ale czy to choć w najmniejszym stopniu upoważnia mnie do rzucania bluzgami i oszczerstwami? Otóż nie - mogę jedynie powiedzieć, że zdarzają się ludzie nieuczciwi i nic na to nie poradzimy, niezależnie od branży.
Wyobraź sobie, że takie osoby występują w takich samych proporcjach po obu stronach - jak świat światem.