G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

Tam w komentarzach pod filmem to większy rak niż w jakichkolwiek dyskusjach politycznych nawet, normalnie niektórym chyba mózg coś zeżarło..

Co do sytuacji z filmiku i kwestii SPRZEDAŻY ma...?

Wangon7 godzin temu
Mnie na g2a nigdy jeszcze nie oscamowali a wydałem ok 150-200zł :p Współczuje ci :(

Master380chief7 godzin temu
Lol a chciałem kupić Gta 5 w wersji xbox one na G2A ale jak są takie problemy to chyba kupię lub wymianę się płytą

BartekBlow7 godzin temu
To nie kupuj gier :v Pirać to żadna chora platforma cię nie oktadnie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Mam pytanie, ile g2a bierze prowizji przy przelewie na paypala? bo mam trochę kluczy do skrzynek cs go i widze że sprzedają się tam za 9zł, kwestia ile by mi zabrało gdybym chciał przelac z g2a na paypal.
Awatar użytkownika
Predator

Takie coś mi dziś na maila przyszło xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam, jak można skontaktować się z kupującym na g2a? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

GameHunter pisze: Witam, jak można skontaktować się z kupującym na g2a? Pozdrawiam.
nie można
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

G2A - platforma sama ocenia produkty bez wiedzy kupujących
http://www.purepc.pl/inne/g2a_platforma ... kupujacych

:)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

buri pisze: G2A - platforma sama ocenia produkty bez wiedzy kupujących

No to teraz wiadomo, dlaczego sprzedający mają tyle pozytywów :trollface:

Rzucą masę dobrych kluczy z niską ceną, dorobią się setek pozytywów. A potem trochę kradzionych kluczy i można powtarzać proces od początku. I tak wyjdą na plus, bo G2A w żaden sposób nie panuje nad rzetelnością sprzedawców. Tak samo jak Allegro ma gdzieś sprzedaż kont do gier, bo na tym zarabiają.
Awatar użytkownika
Łowca

Witam Mam zamiar kupić jakąś grę na g2a. Jednak troszkę się obawiam czy to legalne i bezpieczne możecie mi doradzić ktoś kupował przez tą stronę? [ciach]

Poczytaj wątek od początku przed zadaniem pytania
//buri
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

@up - Moja opinia jest taka, że może warto by zabronić nowym wklejania linków.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
buri pisze: G2A - platforma sama ocenia produkty bez wiedzy kupujących

No to teraz wiadomo, dlaczego sprzedający mają tyle pozytywów :trollface:

Rzucą masę dobrych kluczy z niską ceną, dorobią się setek pozytywów. A potem trochę kradzionych kluczy i można powtarzać proces od początku. I tak wyjdą na plus, bo G2A w żaden sposób nie panuje nad rzetelnością sprzedawców. Tak samo jak Allegro ma gdzieś sprzedaż kont do gier, bo na tym zarabiają.
Czemu oczerniasz sprzedających na G2A? Nie masz pojęcia jak działa to od środka, więc proszę - nie pisz komentarzy na podstawie dziwnych domysłów i przypuszczeń na podstawie półprawd i naciąganych faktów.
Od około 2 miesięcy na G2A po 3 miesiącach od zakupu dodawana jest neutralna opinia od kupującego. Warto wiedzieć, że te neutralne nie wpływają na rating procentowy wyświetlany przy sprzedawcy na zakładce produktu. Dodatkowo kupujący otrzymuje maila informującego, że opinia (goła bez komentarza) została wystawiona, oraz że może ją w każdej chwili zmienić. Czemu ma to służyć? Spieszę z wyjaśnieniami - jeśli sprzedający jest złodziejem, który robi chargeback, lub do zakupu użyto kradzionej karty, to płatność najczęściej jest cofana po okresie około 2-3 miesięcy. G2A próbuje w ten sposób nakłonić ludzi do oceniania, bo aktualnie robi to raptem 10% osób niezależnie od tego czy są z zakupu zadowoleni, czy też nie.
Znowu g***o-burza ze strony TinyBuild... Wydawca, który zachowuje się jak celebryta, który chce żeby było o nim głośno, bo potem lepiej się sprzeda. Już przy ostatnich pseudo-inteligentnych wpisach od nich nieźle się uśmiałem, a teraz jest jeszcze zabawniej! :lol:
Co do sprzedawców i kupujących - nie masz pojęcia ile razy to kupujący próbowali mnie okraść. Ale czy to choć w najmniejszym stopniu upoważnia mnie do rzucania bluzgami i oszczerstwami? Otóż nie - mogę jedynie powiedzieć, że zdarzają się ludzie nieuczciwi i nic na to nie poradzimy, niezależnie od branży.
Wyobraź sobie, że takie osoby występują w takich samych proporcjach po obu stronach - jak świat światem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

Ile czeka się na przelanie pieniędzy za sprzedaną grę? jest informacja,że do 14 dni roboczych, czyli jest możliwość , że już po dwóch, trzech dniach będę mógł sobie przelać pieniądze?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Breaking Bread pisze: Ile czeka się na przelanie pieniędzy za sprzedaną grę? jest informacja,że do 14 dni roboczych, czyli jest możliwość , że już po dwóch, trzech dniach będę mógł sobie przelać pieniądze?
Sprzedawcy z małą ilością sprzedaży czekają 14 dni, natomiast duzi sprzedawcy, którzy dołączyli do programu partnerskiego czekają 7 dni.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak u Was z zakupami bo ja walczę z processingiem od jakiegos czasu .
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Mam pytanie odnośnie portfela g2a, kupiłem ostatnio na allegro kartę 20 euro za 60zł, miałem kupon allegrowy 20zł więc zapłaciłem 40zł zł żeby dostać 20 euro. No i teraz mam na koncie te 20 euro i chciałbym coś kupić.
1. Jak kupić korzystając z portfela? Chciałbym skorzystać z tych darmowych 500 jenów i równocześnie zapłacić tymi 20 euro portfela (najlepiej mniej). Gdzie jest opcja żeby wybrać portfel g2a przy płatności + paypal? Ja tam widzę tylko "Kup teraz" i paypal.
2. Da się wybrać tak żeby było np 2 euro z portfela + te wymagane 1000 jenów płacone paypalem? Czy muszę konwertować swój portfel na jeny?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie kupisz używając jednocześnie portfela i kuponu z paypala. Przecież to logiczne...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ile czekaliście na zwrot kasy przy statusie zamkniętym ?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Gryphonheart pisze: Nie kupisz używając jednocześnie portfela i kuponu z paypala. Przecież to logiczne...
No nie do końca logiczne, bo czemu niby nie? A da się portfela + paypala bez kuponu?
Choćby nawet to gdzie opcja żeby kupić wyłącznie portfelem? Ja tam widzę tylko "Kup teraz" i paypal, no chyba że jak dam kup teraz to będzie wybór portfela, ale boje się że od razu mi pobierze pieniądze z portfela, a sprawdziłbym tylko jeszcze nie wiem co kupić
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

Przy próbie wypłaty pieniędzy na PP z konta G2A przy próbie zalogowania się na PP w celu uiszczenia 1 Euro w ramach weryfikacji próbując zapłacić wyskakuje mi błąd: "Transakcja nie powiodła się. Spróbuj innej metody płatności" Próbuję od 1 tygodnia i dalej to nie działa. Jestem ciekaw dlaczego został wprowadzony ten system do wypłacania skoro jak widać jest wadliwy. Kiedyś wystarczyło podać e-maila PayPal na które miały wpłynąć pieniądze i było po sprawie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Jak to jest
Mam w portfelu jakieś 1euro i nie mogę tego połączyć razem z płatnością np. z przelewem by zapłacić mniej za produkt ?
Awatar użytkownika
Łowca

Zablokowano mi konto na G2A i dostaję informację, że to z powodu podejrzanej aktywności :/
Nie mogę się zalogować, w tym czasie minął mi czas na moje reklamacje (dostawałem info na maila, żebym odpowiedział sprzedawcy, ale brak logowania = brak odpowiedzi). Więcej, na koncie mam wpłacone w portfelu ok. 1800pkt (180€). Napisałem do support i rozmawiałem z jakimś krajanem, ale nie umiał pomóc i wysłał pod rejected@g2a.com Czekam już prawie dwa tygodnie na odpowiedź i nic - zero kontaktu. To chyba nie jest zbyt poważne. Mam kartę euro którą powiązałem z ich portfelem (bonus to G2A Shield), pobrali kasę i wyskoczyła informacja o nieudanej transakcji, jednak kasa wyparowała :/ Całe szczęście, że przed zakupem doładowuje kartę i nikt się do niej nie dobierze, już nie mam do nich zaufania. Czy to normalne z ich supportem? Ile czeka się na odpowiedź?
ODPOWIEDZ