Xbox Game Pass - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 3 lis 2021, o 10:56 Edit: dobra robię reinstal systemu, trudno
Ale po co? Taki urok Win10 i gier z GP. Zostaw, nic nie ruszaj, za jakiś czas samo zniknie i problem z głowy.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Niriles pisze: 3 lis 2021, o 17:09
pioytyr pisze: 3 lis 2021, o 10:56 Edit: dobra robię reinstal systemu, trudno
Ale po co? Taki urok Win10 i gier z GP. Zostaw, nic nie ruszaj, za jakiś czas samo zniknie i problem z głowy.
W pewnym momencie miałem 300GB zajętego miejsca widmo, bo popsułem coś w WindowsApps i sypało errorami jak chciałem usunąć dane foldery. Nie chciałem robić formata, więc usuwałem z poziomu Linkusa z pena xD Tam nic się samo nie naprawi, ewentualnie przez chwilę będzie działać dobrze po aktualizacji systemu, straszny gruz ten GP na PC :/ Więc reinstal to bardzo rozsądne podejście
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0

ObrazekObrazek
Czym różnią się te wersje? Ta wersja pojawia się jak klikne na okładke forzy w zakładce [już wkrótce] O dziwo ta wersja waży 101gb a edycja standardowa 122. Którą wersje mam pobrać, żeby sie nic nie zbugowało?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Cześć,

Działa wam zakładka "korzyści" w aplikacji Xbox? Mam subskrypcję Ultimate i chciałbym wziąć sobie 3 miesiące discord nitro, które jest zawarte właśnie w tych "korzyściach", ale jak chcę odebrać dowolną korzyść, to mam komunikat "Niestety, mamy obecnie problemy z wyświetleniem szczegółów tej korzyści. Spróbuj ponownie za chwilę."
Dzieje się tak dla każdej wybranej korzyści.
Awatar użytkownika
Łowca

Hej może ktoś pomoże mi wyjaśnić co się stało?

Mianowicie kupiłem kod do gamepass'a na enebie na 3 miesiące, chciałem go aktywować więc na stronie microsoftu wpisałem kod, podpiąłem kartę ale nic się stało, więc postanowiłem, że po prostu kupię ze strony microsoftu game passa i normalnie mam go teraz na 3 miesiące natomiast kod z eneby stał się nieaktywny, ktoś wie co się z nim stało? I czy teraz jak odpiąłem kartę nie będzie mi naliczać jakoś magicznie płatności?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Nie wiem jaki teraz temat na forum uznawany jest za "główny" Xboxowy - ale chyba ten jest najbardziej aktywny, więc piszę tutaj.
Najwyraźniej szykuje się powrót programu wstecznej kompatybilności. Wczoraj w starym Xbox Marketplace pojawiły się następujące gry na Xbox Classic (wcześniej nie było ich tam wcale):
- Dead or Alive 1, 2 3
- Max Payne 1, 2
- Manhunt
- Oddworld: Munch's Oddysee
- Red Dead Revolver
- Star Wars: Clone Wars (ta z 2002)
- Star Wars: Episode III
- Thrillville
Większość z tych gier da się już kupić (Max Payne i Manhunt wycenione na 14,99$, Munch Oddysee na 9,99$), ale po kupnie wyrzucają błąd pobierania na Xboxie 360. Ponadto, około miesiąc temu również zauważono w bazie Xboxa nowe gry z Classica. Pokrywa się Dead or Alive 3, a ponadto zauważono również:
- Full Spectrum Warrior: Ten Hammers
- Gladius,
- Gunvalkyrie
- Advent Rising
- Chicken Little
Do tego w sklepie Microsoft Store (tym aktualnym, używanym na XBO/XSX) pojawiły się jeszcze strony gier The First Templar oraz Are You Smarter than a 5th Grader?. Nie da się ich kupić, nie są wstecznie kompatybilne - a jednak się pojawiły.
A na sam koniec - dzisiaj, do starej wersji sklepu, z powrotem dodano Maxa Payne'a 3. Bardzo by to pasowało do jedynki i dwójki z Classica.
W poniedziałek jest stream z okazji dwudziestolecia marki Xbox. Skoro niektóre z tych gier da się już kupić, a chociażby DoA 3 ma datę premiery podaną jako 15.11.2021r. - to powrót programu wstecznej kompatybilności w poniedziałek wydaje się praktycznie pewny. Oby to nie był jedyny rzut!
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 2):
KaTsuMaRueldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Jak wygląda współdzielenie gamepassa? Jest w ogóle taka opcja? Trzebaby się podzielić kontem microsoft i jedna osoba siedzi na offline?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Na PC to logujesz się kontem z GP na MS Storea a każda inna osoba w apce xbox już swoim kontem.
Na Xboxie jak ustawisz konto z GP jako konsola domowa to inne konta maja dostęp do gier.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Na konsoli? Ustawiasz na jednej konsoli na koncie konsolę domową i wtedy każde inne konto z automatu na GP. Jeśli nie chcesz zmieniać konsoli domowej to możesz zalogować się na konto z GP i mieć je zalogowane "w tle" - opcja "Przełącz konto". Tylko wtedy jak ktoś zaloguje się na to konto na innej konsoli, ciebie z automatu wywala.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Chodzi mi połączenie konsola i PC. Myslimy z kolega czy jest opcja, zeby na jednym koncie grac i miec game passa, a wiec zrzucac sie po polowie. Idzie to jakos ustawic by nas nie wywalo z grania czy nie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Konsola z PC śmiało jedziesz na jednym koncie i gracie ze sobą bez żadnych problemów. W GPU przecież płacisz za korzystanie z GP xboxowego i z GPPC + jeszcze jedna osoba pewnie na telefonie w chmurze z wami zagra. Śmiało 2 konsole(konsola domowa i bezpośredni login) + smartfon + kilka PC (nie wiem ile osób max, może ktoś inny podpowie) obsłuży jedno konto z GPU naraz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Grał ktoś w Scarlet Nexus z GP? Nie ma żadnych problemów z płynnością? Jak tam z "replayability"; lepiej zagrać w abonamencie czy kupić na "własność"?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 27 lis 2021, o 19:12 Grał ktoś w Scarlet Nexus z GP? Nie ma żadnych problemów z płynnością? Jak tam z "replayability"; lepiej zagrać w abonamencie czy kupić na "własność"?
Działa płynnie, zero problemów ale po ok 3h odpuściłem. Nie mój klimat, walki nudne, lokacje nie zachęcają do eksploracji. Fabuła przeciętna.
Ci użytkownicy podziękowali MadHunter za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Cześć, korzystałem z poradnika na tanigamepass.pl dla powracających subskrybentów i po drugim kroku nie dostałem propozycji darmowego miesiąca za włączenie płatności cyklicznych. Miał ktoś z Was taką sytuację? Obecnie płatności cykliczne mam wyłączone.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Dużo ciekawych tytułów wyląduje w gamepassie w dniu premiery:

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Co do promocji Game Pass PC 3 miesiące za 4 zł , to trwać będzie ona do 4/1/22 ( przy zakupie wyświetla się czas oferty), myślę , że warto wrzucać takie informacje na główną stronę.
Ci użytkownicy podziękowali Kacperx47 za ten post (w sumie 2):
Maikerueldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

https://www.youtube.com/watch?v=u85mKH5Xrio

Druga połowa grudnia w Game Passie:

Mortal Kombat 11
The Gunk
Lake
Firewatch
Broken Age
Ben 10: Power Trip
Race with Ryan
Transformers: Battlegrounds
Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay
Ci użytkownicy podziękowali stfns za ten post:
Seyonne
Awatar użytkownika
Robin Hood

Hitman Trilogy w Game Passie od 20.01

Obrazek

https://twitter.com/IOInteractive/statu ... 9849178121
Ci użytkownicy podziękowali stfns za ten post (w sumie 2):
Seyonneeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali stfns za ten post (w sumie 4):
pioytyrMDASeyonneeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jak to jest z tymi promocjami na eneba na Xbox Live GOld? Jak mam aktualnie suba na XGP do końca marca to mogę kupić i mi to przedłuży?
ODPOWIEDZ