Spolszczenie do gry Warhammer 40 000 Gladius - Relics of War

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 59 razy

Cześć Wszystkim - właśnie załadowałem (zarówno na Steamie, jak i na Google Drive) nową wersję spolszczenia - poza lokalizacją nowego Escalation Pack DLC, dorzuciłem również parę poprawek (głównie w opisach dla Adeptus Mechanicus).
Ci użytkownicy podziękowali MartiusR za ten post (w sumie 2):
zeyvekArmin
Awatar użytkownika
Robin Hood

Załadowałem aktualizację (Steam + Google Drive) - serdeczne podziękowania dla użytkownika BlackError (Steam) za udzielenie feedbacku i wypisanie znalezionych błędów/literówek
Ci użytkownicy podziękowali MartiusR za ten post:
jobjoxPL
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

MartiusR pisze: 16 lis 2020, o 18:28oto mod spolszczający grę Gladius: Relics
MartiusR, w nawiązaniu do tego newsa -> https://lowcygier.pl/darmowe/warhammer- ... -darmowke/ mam pytanie czy Twoje spolszczenie będzie działało z epic'ową wersją gry ?
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Dołączam się do pytania
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Witam, pobrałem grę z platformy epic games, jednakże robiąc wszystko zgodnie z instrukcja nie mam takiego folderu jak mods, jest mozliwość wklejenie tego spolszczenia w inne miejsce ?
Awatar użytkownika
Łowca

darnok12232 pisze: 16 mar 2023, o 22:44 Witam, pobrałem grę z platformy epic games, jednakże robiąc wszystko zgodnie z instrukcja nie mam takiego folderu jak mods, jest mozliwość wklejenie tego spolszczenia w inne miejsce ?
Miałem tak samo. Musisz po prostu sam stworzyć ten folder. U mnie tak działa.
Awatar użytkownika
Łowca

BysioPlayForFun pisze: 17 mar 2023, o 14:11
darnok12232 pisze: 16 mar 2023, o 22:44 Witam, pobrałem grę z platformy epic games, jednakże robiąc wszystko zgodnie z instrukcja nie mam takiego folderu jak mods, jest mozliwość wklejenie tego spolszczenia w inne miejsce ?
Miałem tak samo. Musisz po prostu sam stworzyć ten folder. U mnie tak działa.
tak zrobiłem, wgrywam folder polski mod i wykrywa go ale nie działa cos robie zle ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Rozwiązałem sobie ten problem następująco:
Wchodzisz w folder:
[b]Gladius Relics of War Spolszczenie[/b] --> i dalej przeklikujesz aż dotrzesz do folderu [b]Polish[/b]. Kopiujesz ten folder i wklejasz go do folderu gry gdfzie przechowywane są inne języki.
U mnie ścieżka wygląda w ten sposób:
[u][quote]Dysk E-->Program Files-->Epic Games-->Warhammer40KGladius-->Data-->-->Core-->Languages[/quote][/u]
Znajdują się tam foldery z innym językami i musisz wkleić [b]CAŁY[/b] folder [b]Polish[/b]
Ci użytkownicy podziękowali ascalon33 za ten post:
MartiusR
Awatar użytkownika
Robin Hood

Bardzo dziękuję ascalonowi za poradę odnośnie wersji na Epica - nigdy wcześniej (tzn przed udostępnieniem darmowej pełnej gry) nie miałem żadnego sygnału od nabywców gry na Epicu, więc cieszę się, że znalazł sposób.

Ja tylko dodam, że ogólnie (tyczy się to każdej wersji gry) zauważyłem, że często trzeba jeszcze po wgraniu moda wejśc do opcji i z listy dostepnych języków wybrać opcję "?". Po zastosowaniu i ponownym odpaleniu gry język polski powinien się pojawić.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Udało się! Zakończyłem spolszczenie Adepta Sororitas, nowa wersja wrzucona zarówno do bezpośredniego pobrania, jak i do warsztatu Steama :)
Ci użytkownicy podziękowali MartiusR za ten post (w sumie 3):
Arminbolesna prawdaTheLastJedi
Awatar użytkownika
Robin Hood

Nowa aktualizacja spolszczenia - tłumaczenie dla najnowszego DLC Firepower Pack (plus drobne poprawki w tłumaczeniu dla Sióstr Bitwy). Oczywiście aktualizacja dostępna zarówno w wersji do bezpośredniego pobrania, jak i w warsztacie na Steamie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 44 razy

Nie wiem czy kiedykolwiek skorzystam, ale wielkie dzięki. Leży to sobie na hałdzie wstydu i mam małą nadzieję, że może mi się uda do tej gry dokopać, żeby zagrać z Twoim tłumaczeniem.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Cześć wszystkim, dobre wieści - skończyłem tłumaczenie dwóch ostatnich DLC (Ultima Founding i Onslaught Pack), załadowałem aktualizację (wersja na Steamie jeszcze czeka na "automatyczną weryfikację")

Edit: Już jest dostępne również na Steamie

Na obecną chwilę wszystkie DLC-ki są przetłumaczone :)
Ci użytkownicy podziękowali MartiusR za ten post (w sumie 5):
bolesna prawdaTheLastJediQuoyquejobjoxPLlewriczin
ODPOWIEDZ