Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Sry nie o to pytam. Nie wiem jak to wytłumaczyć hipotetycznie dodałem np. 1000 gier każda inna po 1 szt. każda zbundlowana, warta powiedzmy 1 euro więc powinienem mieć 15 % tej wartości czyli 150 dolców w real cv ale tej kwoty mi nie doda bo jest jakiś limit.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

jedyny limit to 10lvl konta innego nie ma
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Sry nie o to pytam. Nie wiem jak to wytłumaczyć hipotetycznie dodałem np. 1000 gier każda inna po 1 szt. każda zbundlowana, warta powiedzmy 1 euro więc powinienem mieć 15 % tej wartości czyli 150 dolców w real cv ale tej kwoty mi nie doda bo jest jakiś limit.
Daj link do profilu na SG i zobaczmy co tam dałeś.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nie ma żadnego limitu. Jak oddasz 5 x Clickteam Fusion, to będziesz mieć 75CV. Jak oddasz kolejną kopię, to dostaniesz za nią 12,75CV (zamiast 15CV, bo to już 6 oddana kopia) itp.

Są ludzie, którzy oddają tylko tony bundlówek i są na 8 - 9 poziomie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Sry nie o to pytam. Nie wiem jak to wytłumaczyć hipotetycznie dodałem np. 1000 gier każda inna po 1 szt. każda zbundlowana, warta powiedzmy 1 euro więc powinienem mieć 15 % tej wartości czyli 150 dolców w real cv ale tej kwoty mi nie doda bo jest jakiś limit.
Gry, których tutaj nie znajdziesz https://www.steamgifts.com/bundle-games dopóki nie zostaną tam dodane, nie są zaliczane jako gry bundlowe i maja pełną wartość cv. Po drugie. liczy się cena z rynku amerykańskiego nie europejskiego. Niektóre bundle nie liczą się jako bundle: np. humble bundle monthly. Dokładną informację jako jakie gry tobie zaliczyło znajdziesz tutaj http://www.sgtools.info/real-cv .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

tigritron pisze:
Gry, których tutaj nie znajdziesz https://www.steamgifts.com/bundle-games dopóki nie zostaną tam dodane, nie są zaliczane jako gry bundlowe i maja pełną wartość cv. Po drugie. liczy się cena z rynku amerykańskiego nie europejskiego. Niektóre bundle nie liczą się jako bundle: np. humble bundle monthly. Dokładną informację jako jakie gry tobie zaliczyło znajdziesz tutaj http://www.sgtools.info/real-cv .
Dzięki tego też szukałem :).

Pytałem hipotetycznie nawet 3 lvl nie zrobiłem. Chyba źle coś zapamiętałem, zdawało mi się, że na bundelkowych gierkach można wbić jedynie do max 3 lvl, bez innych gierek kwota real cv się już nie podnosi, zapewne pomyliły mi się tematy. Nie drażę i ja temat kończę.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2017, o 23:00 przez krzykr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

up@ jak chcesz nabić level, to wystawiaj gry z humble monthly, oczywiście te tanie. Aczkolwiek nie wiadomo, czy im kiedyś się nie odmieni i nie zaczną zaliczać tego jako bundlówek.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ostatnio miewam problem z zalogowaniem się na SG, próbuje się zalogować i się po prostu nie da, nie wyskakuje mi żaden błąd ani nic, ktoś wie co robić lub ma jakiś email kontaktowy do SG to bardzo bym prosił.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

zmiany w steam api - nie wykrywa gier od devow odcietych przez volvo -
czyli SGTools bedzie zaznaczal false positive dopoki nie dodadza wszystkich do whitelisty -
support SG na chwile obecna stwierdzil, ze komus na pewno sie oberwie niezasluzenie - wtedy nalezy robic ticket unsuspension i zalaczac
screeny z biblioteki
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

DREN pisze: Ostatnio miewam problem z zalogowaniem się na SG, próbuje się zalogować i się po prostu nie da, nie wyskakuje mi żaden błąd ani nic, ktoś wie co robić lub ma jakiś email kontaktowy do SG to bardzo bym prosił.
Wyczyść ciastka w przeglądarce. A jak nie chcesz wszystkich, to usuń te z SG
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Jak wygraliście jakieś usunięte biedagierki na steamgifts albo te lepsze pokroju Drivera to teraz Wam widnieją jako nieaktywowane. Steam narobił dużo więcej burdelu niż dobrego.
Awatar użytkownika
Hitman

jak pisalem wyzej, Knysys dodal juz dosc spora whiteliste do sgtools, wiec powinno byc ok.
jak ktos cos wiecej znajdzie to warto mu zglosic
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Po zgłoszeniu requesta o nowego zwycięzcę dostaje się jakieś zawiadomienie o reakcji supportu? W stylu wyskakującego okienka o nowym zwycięzcy, maila lub nowej wiadomości na stronie?
Ostatnio zmieniony 9 lip 2017, o 17:10 przez oLiardi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Po zgłoszeniu requesta o nowego zwycięzce dostaje się jakieś zawiadomienie o reakcji supportu? W stylu wyskakującego okienka o nowym zwycięzcy, maila lub nowej wiadomości na stronie?
Tak, pojawia się w "messages" informacja od Moderatora o re-rollu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

DREN pisze: Ostatnio miewam problem z zalogowaniem się na SG, próbuje się zalogować i się po prostu nie da, nie wyskakuje mi żaden błąd ani nic, ktoś wie co robić lub ma jakiś email kontaktowy do SG to bardzo bym prosił.
W chrome przy adresie jest kłódeczka klikasz na nie usuwasz wszystkie ciasteczka i problem z logowaniem powinien się naprawić. Usuwanie ciasteczek z poziomu całej przeglądarki w ustawieniach nie pomagało a ta kłódeczka rozwiązała mój problem.

Edit:

Wygrałem gifta od konta na tydzień zawieszonego, z jednej strony jestem w uśmiechach z z innej przez tydzień klucza nie zobaczę....
Awatar użytkownika
Hitman

zmiana na SG:
mozna rozdawac gry ktore byly darmowe/massowo rozdawane, ale zadnego CV to nie daje, teraz:

1. pelna wartosc
2. zkundlone: 15%
3. brak CV (ale +1 do statystyk farmerzy darmowek beda mieli ;/)
4. zablokowane (aktualnie darmowe gry)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

A od kiedy ta zmiana wchodzi w życie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Już weszła, mogłam zrobić gibka na Saints Row 2 które kiedyś było za darmo.

EDIT: Nie jest to nawet takie złe, śmieci z łatwością można usunąć z widoku, a jak ktoś przegapił, to chociaż ma szansę na wygranie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Dzięki. Ale oprócz tej jednej gry to nie widzę masowo rozdawanych za darmo gier na steamgifts. A myslalem ze pojawi się tego multum.
ODPOWIEDZ