Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Do tego czasu muszę wyfarmić ponad 300 kart i liczyć na zyski, bo 40 tytułów z listy same się nie kupi.
Oh Gabe, uwielbiam jego wyprzedaże i te emocje. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Od kiedy nie ma flash sali, błędy cenowe są tylko w Rosji lub w Indiach i nie ma żadnych eventów dzięki którym ceny zwykłych kart idą do góry, to w wyprzedażach nie ma nic emocjonującego :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Od kiedy nie ma flash sali, błędy cenowe są tylko w Rosji lub w Indiach i nie ma żadnych eventów dzięki którym ceny zwykłych kart idą do góry, to w wyprzedażach nie ma nic emocjonującego :D
Ej no, kto wie, może tym razem jakiś event będzie ;) Flash deale już niestety nie wrócą, ale po zyskach, jakie przedstawiło Valve w ubiegłym roku trudno im się dziwić. Okazuje się, że na flash deale czekali głównie łowcy i ludzie naszego pokroju, reszta woli mieć wszystko dostępne przez cały czas, a nie co chwilę logować się i sprawdzać, co nowego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ale promocje i tak się zmieniały przecież. Tyle tylko, że Steam o tym wyraźnie nie informował.

Zamiast tego wrzucili to badziewne przeglądanie kolejki. Teraz też tak pewnie będzie, żeby mogli pochwalić się " przeciętny użytkownik dodał w trakcie sale 100 nowych pozycji do WL". Co z tego, że dodane =/= kupione, ale przynajmniej mają się czym pochwalić i z czego zrobić ładny wykres :D

Im ktoś ma więcej gier na WL tym mniejsza szansa, że sporo z niej tytułów kupi. Bo większość ludzi co mają kilkaset pozycji na WL nawet nie wie co tam ma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

taniec_chochola pisze:
MSKOTOR pisze: Od kiedy nie ma flash sali, błędy cenowe są tylko w Rosji lub w Indiach i nie ma żadnych eventów dzięki którym ceny zwykłych kart idą do góry, to w wyprzedażach nie ma nic emocjonującego :D
Ej no, kto wie, może tym razem jakiś event będzie ;) Flash deale już niestety nie wrócą, ale po zyskach, jakie przedstawiło Valve w ubiegłym roku trudno im się dziwić. Okazuje się, że na flash deale czekali głównie łowcy i ludzie naszego pokroju, reszta woli mieć wszystko dostępne przez cały czas, a nie co chwilę logować się i sprawdzać, co nowego.
Wcześniej devsi ustalali 2 ceny na swoje gry, teraz jedną (na różne regiony co prawda). Więc, raczej nie ma co liczyć na super przeceny/event/y.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Ostatnia nadzieja w prajsbugach :E
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

A ja mimo wszystko liczę na fajne promki.
Może Stranded Deep i Icewind Dale EE w końcu pojawią się w lepszej cenie :D
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Jak bedzie taka farmula przecen jak ostatnio ze 10k przecen i ceny sie zmieniaja po kryjomu to lipa.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Może choć cena worków z gemami spadnie i będzie można kupić kilkaset sztuk na zapas. :3
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Cena Phantom Pain została obniżona do 30€. W Nowej Zelandii i Norwegii jeszcze taniej - ok. 15€ po przeliczeniu.

https://steamdb.info/app/287700/

Ciekawe za ile będzie do kupienia na letniej wyprzedaży.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Nareszcie sie doczekałem przeceny Wiedźmina 3 :D

http://store.steampowered.com/app/29203 ... 1_4_4__131

Szkoda, że nie ma jakiejś dodatkowej zniżki za posiadanie poprzednich części jak to z Borderlandsami było, ale tak tez nie ma źle :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

store.steampowered.com/app/303800?snr=1_8_4__501
Najtaniej również The Witcher Adventure Game -> 1,49 ojro
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Greg pisze: Nareszcie sie doczekałem przeceny Wiedźmina 3 :D

http://store.steampowered.com/app/29203 ... 1_4_4__131

Szkoda, że nie ma jakiejś dodatkowej zniżki za posiadanie poprzednich części jak to z Borderlandsami było, ale tak tez nie ma źle :)
48 euro to sporo :E
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Sama podstawka za to jest w dobrej cenie ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Na letniej wiesiek na pewno będzie mieć -50% (a przynajmniej sama podstawka). Może nawet -66%.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Na letniej wiesiek na pewno będzie mieć -50% (a przynajmniej sama podstawka). Może nawet -66%.
Skąd ta pewność? Jakieś przecieki z bazy tłumaczy?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie xD Baza nie ma takich rzeczy. Ale teraz ma -50% i do tego będzie rok po premierze, plus wychodzi nowy dodatek. Może będą go chcieli wypromować dając większą zniżkę na podstawkę.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Jak ktoś do tej pory nie grał, to nie wiem czy nie lepiej już właśnie "GOTY" (tudzież pakiet: W3+SP) zakupić za jakiś czas, na pewno będzie lepsza cena niedługo niż oferowane -33%.

Swoją drogą sprawdziłem negatywne komentarze pod Wieśkiem i jestem zszokowany xD
Np.
1. Overhyped. Ogólnie średnia giera w porównaniu z Black Ops 3.
2. dawno nie gralem w tak nudna gre. wiecej cutscenek niz grania. cdprojekt najwyrazniej zamienil sie juz wylacznie w maszynke do golenia graczy i baranow z gieldy...
3. .zapłaciłem jak za zboże a gry nawet uruchomić niemożna...pozdrawiam *zaplumplum* serwis jakim jest Steam....

Co ciekawe jeszcze sporo negatywnych recenzji ma charakter jak najbardziej pozytywny - nie wiem czy ludzie trollują czy po prostu nie odróżniają czerwonego od zielonego xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Nie xD Baza nie ma takich rzeczy. Ale teraz ma -50% i do tego będzie rok po premierze, plus wychodzi nowy dodatek. Może będą go chcieli wypromować dając większą zniżkę na podstawkę.
Gra zaistniała w świadomości graczy i zabrała bardzo wysokie oceny, więc nie potrzebuje już promocji marki. Poza tym ciągle dobrze się sprzedaje, a obecna promocja będzie trwała aż 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Fj00b pisze: Jak ktoś do tej pory nie grał, to nie wiem czy nie lepiej już właśnie "GOTY" (tudzież pakiet: W3+SP) zakupić za jakiś czas, na pewno będzie lepsza cena niedługo niż oferowane -33%.

Swoją drogą sprawdziłem negatywne komentarze pod Wieśkiem i jestem zszokowany xD
Np.
1. Overhyped. Ogólnie średnia giera w porównaniu z Black Ops 3.
2. dawno nie gralem w tak nudna gre. wiecej cutscenek niz grania. cdprojekt najwyrazniej zamienil sie juz wylacznie w maszynke do golenia graczy i baranow z gieldy...
3. .zapłaciłem jak za zboże a gry nawet uruchomić niemożna...pozdrawiam *zaplumplum* serwis jakim jest Steam....

Co ciekawe jeszcze sporo negatywnych recenzji ma charakter jak najbardziej pozytywny - nie wiem czy ludzie trollują czy po prostu nie odróżniają czerwonego od zielonego xD
Mnie zadziwiła inna rzecz w tych recenzjach - tak przeleciałem te negatywne i z kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt, ma coś w stylu "3-4 z 51-59 osób (procenty%) uważa, że ta recenzja jest pomocna" - że też komuś się chce minusować te trollowe recenzje w stylu "its like skyrim, but it suks". Nie wydaje mi się, żeby akurat w przypadku takiej gry jak Wiedźmin 3, ktoś chciał się kierować akurat Steamowym recenzjami i takie trolle miałyby w jakikolwiek zniechęcić kogoś do kupna ;)
ODPOWIEDZ