Blokady regionalne
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Źle to rozumiesz. To nie jest wpis wersji gry, która jest w sklepie steam. Tylko takie mogą mieć blokadę na kupno. Jeżeli jest to wpis gry z klucza to blokada na kupno = blokada na aktywację. Chyba zrobię jakiś szybki poradnik korzystania ze steamdb.
Tak na szybko:
AllowPurchaseFromRestrictedCountries = Yes
PurchaseRestrictedCountries = XX (kraje)
Klucz ma blokadę na aktywację, ale jezeli pojedzie się do danego kraju i aktywuje się grę, to można w nią grać wszędzie. Jeżeli dodatkowo będzie:
onlyallowrunincountries=XX (kraje)
to nawet jej nie uruchomisz w innym kraju.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Ja kupiłem podstawkę Dishonored na STEAMie niedługo po wydaniu na jakiejś pierwszej przecenie. Mam zarejestrowaną wersję RHCP której teraz w sklepie nie ma dostepnej. Chciałem dużo później dokupić rozszerzenia działające z tą wersją i udało się. Dwa, Dunwall City Trials i Knife of Dunwall dokupiłem na STEAMie, także wersja RHCP, a trzecie dopiero później na GMG (jeszcze przed zmianą waluty na funta). Ale też wtedy było wyraźnie napisane, że jest to wersja RHCP. Wszystkie dodatki działają i są po polsku (wersja kinowa). Więc do wersji Cenegi o ile była to wersja RHCP dało się dokupić działające dodatki. Obecnie w sklepie STEAMa jest już chyba tylko wersja WW, a do niej dodatki można kupić bez problemu.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
No właśnie - jak to jest z tymi wersjami z dystrybucji Cenegi, bo też zastanawiam się nad wystawieniem giveawaya albo zamianą na steamtrades paru dubli z CD Action i lepiej by nie było wpadki.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Sympatycznie wyglądające narzędzie do sprawdzania blokad regionalnych steamówek: http://spcdrive.altervista.org/SRLI/index.php?l=en
Wystarczy wpisać AppID, wybrać czy klucz czy gift, podać źródło pozyskania i wybrać swój region.
Korzysta ze steamdb i tłumaczy na ludzki
Wystarczy wpisać AppID, wybrać czy klucz czy gift, podać źródło pozyskania i wybrać swój region.
Korzysta ze steamdb i tłumaczy na ludzki

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy taka święta ta strona... przeglądarka z jakąś wtyczką mi wyskakuje z info:
Attention, malware!
This page contains viruses or other malware.
Web page:
http://spcdrive.altervista.org/SRLI/index.php?l
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Ano nie wiem, może "jakaś" wtyczka jest lewa? Nie każe Ci zapłacić za odwirusowanie?JACKo pisze: Nie wiem czy taka święta ta strona... przeglądarka z jakąś wtyczką mi wyskakuje z info:Attention, malware!
This page contains viruses or other malware.
Web page:
http://spcdrive.altervista.org/SRLI/index.php?l
Skanery świecą na zielono:
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Najlepiej to sprawdzać to enhanced steamem, ta stronka jak i inne na tej samej zasadzie działające dosyć często pokazują niejasne wyniki
Enhanced Steam prawie zawsze mówi prawdę.

Kupował ktoś może METAL GEAR RISING: REVENGEANCE na amazon.com i może się wypowiedzieć na temat ewentualnej blokady regionalnej?
Mam jeszcze jedno pytanie. METAL GEAR RISING: REVENGEANCE na Nuuvem posiada blokadę na Ameryki, może mi ktoś wytłumaczyć jak to udowodnić na podstawie steamdb.info?
Mam jeszcze jedno pytanie. METAL GEAR RISING: REVENGEANCE na Nuuvem posiada blokadę na Ameryki, może mi ktoś wytłumaczyć jak to udowodnić na podstawie steamdb.info?
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Metal Gear w Nuuvem nie ma żadnego locka, po prostu sklepu ustawił blokadę na zakup (do ominięcia - VPN). Podobnie na Amazonie, gra nie ma locka.dominielus pisze: Kupował ktoś może METAL GEAR RISING: REVENGEANCE na amazon.com i może się wypowiedzieć na temat ewentualnej blokady regionalnej?
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Czy mógłby ktoś potwierdzić, że gry z adnotacją "Steam key only valid in North America" na Amazon.com nie zawsze mają blokadę regionalną?
Dużo osób twierdzi, że Border 2 GOTY nie ma blokady, ale wypowiadają się osoby, które kupiły grę wcześniej - zanim owa adnotacja się pojawiła. Czy jest ktoś kto kupił grę teraz i komu faktycznie klucz działa?
Czy to prawda, że The Bureau na Amazonie miał region locka?
Czy odkryliście jakieś inne gry na Amazonie z blokadą regionalną, nieopisane w pierwszym poście?
Dużo osób twierdzi, że Border 2 GOTY nie ma blokady, ale wypowiadają się osoby, które kupiły grę wcześniej - zanim owa adnotacja się pojawiła. Czy jest ktoś kto kupił grę teraz i komu faktycznie klucz działa?
Czy odkryliście jakieś inne gry na Amazonie z blokadą regionalną, nieopisane w pierwszym poście?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie wiem jak z The Bureau i Borderlandsami ale kupiłem Fallout New Vegas na Amazonie (Dość dawno bo to było jakoś w styczniu) i miał blokadę regionalną, choć na stronie nie było o tym ŻADNEJ!!! informacji. Jakieś 25 hajsójw w *kartoflulu* :/ O Borderlandsach pisali w temacie, że się niby aktywują, ale to niech się wypowie ktoś kto tą grę kupił.remike pisze: Czy mógłby ktoś potwierdzić, że gry z adnotacją "Steam key only valid in North America" na Amazon.com nie zawsze mają blokadę regionalną?
Ogólnie polecam zrobić porządny research przed zakupami na Amazonie, ja raz się nadziałem. Oprócz tego kupiłem Payday 1 i Dark Soulsy i mogę powiedzieć, że się aktywują.
Przydało by się dowiedzieć czy blokadę regionalna mają trzy nowe gierki w przyszłym CDA czyli Alien RAge, ALan Wake AM i Costume Quest.