Playfire

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

No właśnie to jest strasznie głupie, przecież zakładając że ktoś nie ma achievmentów ze Skyrim (bo dopiero uruchamia go po raz pierwszy) to zrobienie tych wymaganych razem z dodatkami w ciągu, nie wiem tygodnia(?) to jakaś katorga. A jak z kolei ktoś legalnie zdobył wcześniej to też mu nie zalicza...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Do tej pory zaliczało mi wszystkie osiągnięcia które zdobyłem przed programem, dlatego zdziwiłem sie że ze Skyrim mam problem, a jeszcze większe zdziwienie że nie powinno sie kasy dostawać za to w ogóle... Mam nadzieje że to zmienią albo wymyślą coś innego dla osób które już mają większość gier/osiągnięć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

To jest skierowane do osób które grają po raz 1- zaliczanie achi które zdobyło się wcześniej jest BUGiEM (info ze strony playfire, od samego admina)
Co do zdobycia achi ze Skyrima- mam wszystkie i 37h na koncie (przeszedłem wątek z Dragonborn i Dawnguard oraz połowę Vanilla), więc w tydzień to nie jest problem- szczególnie że wątek Dawnguard czy też Dragonborn można zacząć po hmmm 3-4h?
Awatar użytkownika
Łowca

Mam pytanie, czy ktoś z was miał problem z osiągnięciami za podpięcie steama i uruchomienie Vulcan'a i jakoś sobie z tym poradził? I jeszcze jedno czy zdarzyło się komuś, że zdobyta kasa mu wyparowała ? Bo udało mi się dostać punkty za newsletter, ale kasa zniknęła, nie mam jej ani w playfire balance ani w GMG balance :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Widzę, że The Cave oraz Binary Domain dorzucili, więc jak ktoś weźmie z promo na greenmangaming to 1/3 się zwróci.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Zwróci się jeśli zaliczy achi- co patrząc na ilość osób które mają z tym problem jest tak średnio możliwe...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

No ja sie cieszyłem że oba osiągnięcia z Binary Domain mam już dawno zrobione, a tu sru ;p

Arteas a mówili coś czy będą kasowali te nagrody zdobyte z bugów ? W końcu to wina po ich stronie, my tam nic nie kombinowalismy ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Mnie osiągnięć przed programem nie naliczyło, a 2 dni przed ogłoszeniem nabiłem np. w SRIV
A w sleeping dogs jeden achi wbiłem 40 minut po czasie, bo zapomniałem wziąć poprawkę na strefę czasową

A co do naliczania, to po pierwsze nie działa natychmiast no i nie dokońca poprawnie.
Teraz mam zarobiona 2,01 balance wg playfire 3.41 a na GMG 2.59. Jedynie te zarobione pasuje, dodatkowo jest wylistowane.

Teraz zobaczę jak mi policzy za granie w binary domain
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Baksu pisze: Mam pytanie, czy ktoś z was miał problem z osiągnięciami za podpięcie steama i uruchomienie Vulcan'a i jakoś sobie z tym poradził?
Ja zainstalowałem wszystko z Profile Rewards dwa dni temu i dalej nic nie dostałem, bez sensu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie będą kasowali tego co się zdobyło. Jeśli nic nie dostałeś po 2 dniach, marne szanse że dostaniesz cokolwiek. Support też niby odpowiada, ale już tydzień czekam na rozwiązanie sprawy (a odpowiedzi od supportu z zeszłego czwartku- "tak tak, już dzisiaj kasa się pojawi")
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

No ja z Playfire mam 2/3 The Cave a jeszcze jak dorobię achievmenty to wyjdzie za darmo (First time już zaliczony)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Za binary domain na razie £0.25 za pierwszy achi i £0.10 za pierwsze uruchomienie doloczone po ok 1 godzinie, więc spoko
Zatem zarobione £0.35 Balance wg. playfire + 0.58$ a na GMG + 0.82$
Wynika z tego, że jest przeliczenie z funta na dolara i tak liczy playfire (widocznie od złej kwoty liczy i błąd się propaguje)
Zmiana na GMG pozostaje dla mnie zagadką jak na razie
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ok, już nalicza. Wypełniłem wcześniej ankietę i w notce napisałem, że mi nie nalicza i teraz zaskoczyło, nie wiem czy mają jakieś problemy czy to ankieta pomogła ;)
A że się tak zapytam głupio: czy te GMG Credits liczone są jako normalne baksy? Tzn. czy jak nazbieram odpowiednią ilość to będę mógł sobie coś kupić?
delirein
Awatar użytkownika
delirein

Tak, GMG Credits możesz użyć do zapłacenia u nich - zdobyłem tak Alien vs Predator i Rome TW za 0.50$,bo reszta poszła właśnie z Creditów
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

szczypiorofix pisze: Ok, już nalicza. Wypełniłem wcześniej ankietę i w notce napisałem, że mi nie nalicza i teraz zaskoczyło, nie wiem czy mają jakieś problemy czy to ankieta pomogła ;)
A że się tak zapytam głupio: czy te GMG Credits liczone są jako normalne baksy? Tzn. czy jak nazbieram odpowiednią ilość to będę mógł sobie coś kupić?
Nie działa na zasadzie zniżki więc moższ kupić gre za na przykład 1.50$ płacąc 149 creditów i centa od siebie
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dzięki, czyli tak czy inaczej co najmniej jednego centa muszę dać zawsze od siebie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

szczypiorofix pisze: Dzięki, czyli tak czy inaczej co najmniej jednego centa muszę dać zawsze od siebie?
Nie. Możesz za całość zapłacić kredytami.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ok, takiej odpowiedzi oczekiwałem :) dzięki!
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja ostatnio próbowałem kupić za całość i się nie dało. Dało się obniżyć cenę do 0,01$ i tego centa musiałeś zapłacić.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

A jednak, tak czy siak za prawie całość na pewno można zapłacić :)
Zablokowany