Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

mrmahon pisze: Ależ słaby rzut tym razem...
Nie tak źle Dark Souls za 6 euro a DMC z -75% (stanowczo za wysoka cena bazowa bym kupił), tylko pewnie za niedługo pojawi się na amazonie i będzie można wyrwać za 5$. Standardowo zapomnieli DLC przecenić do DMC.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Anno 2070 32zł... taniej na cdp była kompletna edycja tylko że na uplaya...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Mam wrażenie, że to, co mnie interesuje to albo było taniej (bo mam już) albo będzie w bundlu wkrótce. No i DMC, gdzie poczekam na spadek ceny bazowej.

W sumie to dobrze, bo póki co wyprzedaż zimowa na steamie nie wypompowała mnie finansowo. Za to udało mi się pozbyć Deus Ex: Human Revolution i kupić wersję Director's Cut nie dokładając do tego ani eurocenta. A obawiałem się, że będę musiał wykorzystać swoje gifty ze zwykłą wersją żeby dostać rabat na reżyserkę. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Steam locked Gameminer accounts Taken from GM-Site:

Friends, it sometimes happens that a result of over 1,5 years of hard work with almost no day offs could be killed with just one push of a button.

It seems that Steam doesn't like when someone provides a great service. Maybe they got jealous, or maybe they don't like the fact that because of GameMiner a huge amount of people in RU/CIS territories learned about Steam and began to use a legal digital game distribution service. I don't know.

The fact is: today Steam has locked all our accounts. Gift receiving account, gift sending account, account for all those gifts from crates (where most of our profits went). They locked even my personal account.

At the moment we have stopped accepting gifts. Of course we immediately wrote to every possible addresses, trying to reach Valve people including Gaben. We will wait for their response.

But if this is a witch hunt – sadly GameMiner as you know and love it will cease to exist. Next several days will show us what to expect.

It pains us the most that we've already had so much great plans (and we've already invested our profits in them).

Our huge re-design update should have raised our content and usability to an out-of-reach level. Also, we have planned to help indie devs to promote their games or to help them pass greenlight. All this free of charge. Also we’ve been working with some key stores so they would give away hot releases for you in exchange for some ad space. And so on.

It will be a pity if all our efforts just disappear.

Valve robi porządki... robi się nie fajnie:P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@up
Zapłon *zaplumplum* xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

Nie wiem czy brać Skyrim LE skoro jest -66%, a jakoś nie mam chrapki, aby tyle dawać 13,6 euro za ten tytuł i jeszcze mam tyle gier do ogrania.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jerry pisze: To są "newsy" z 2011 roku :o
Ale niestety cały czas aktualne. Jedynie co się zmieniło, to że teraz te dane są teoretyczne anonimowe, aczkolwiek kto tak naprawdę w to wierzy. Do tego dziwi mnie fakt iż skoro już się to wydało, to zamiast posprzątać syf, kontynuują go, i jedyne co, to była nieudolna próba zamiecenia tego pod dywan. W każdym bądź razie, EA samym faktem szpiegowania swoich użytkowników, straciło mnie jako swojego klienta.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Gemiu pisze: Nie wiem czy brać Skyrim LE skoro jest -66%, a jakoś nie mam chrapki, aby tyle dawać 13,6 euro za ten tytuł i jeszcze mam tyle gier do ogrania.
może już latem będzie -75% na LE albo obniżą cene bazową do tego czasu, jak masz w co grać to na letniej na pewno nie kupisz tego drożej
Awatar użytkownika
Łowca

Orientujecie się czy Portal 2 był już kiedyś w ofercie -75% ?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Demikelis pisze: Orientujecie się czy Portal 2 był już kiedyś w ofercie -75% ?
Był na 100%.
http://www.steamprices.com/eu2/app/620/portal-2
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Oczywiście, że był.
Awatar użytkownika
Łowca

To będę polował do 3 stycznia. ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Myślicie, że Lego Władca Pierścieni jeszcze będzie w zimowej wyprzedaży na -75%?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ile czekacie na potwierdzenia płatności od Steam? Zawsze dostawałem w kilka sekund teraz nic. Z opcji płatnośći (PaySafeCard), którą wybrałem dostaje potwierdzenie, ale ze Steam nie.

Edit: Przyszło od Steam, ale po długim czasie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: Myślicie, że Lego Władca Pierścieni jeszcze będzie w zimowej wyprzedaży na -75%?
No kurde powinno być bo sam na to czekam, póki co przecenili tylko Marvela o 50% w błyskawicznych ofertach. :evil:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

na jesiennej było i za 3 klucze można było dostać, teraz też powinno być bo z Lego tylk Marvel właśnie był.. może dzisiaj? :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Przecież nawet przy -75 lego lotr będzie drogi. Bo chyba zablokowali już giftowanie z rosji?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

LEGO LotR jest teraz dość tani na game.co.uk
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

według Enhanced Steam nie, obecnie 5,55 euro z Rosji, 7,71 z Brazylii (przy zniżce 50%)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Na ruskim steamie nie widze przy lego lotr żadnego info o braku możliwości giftowania. Zresztą nawet jakby sie nie dało za klucze kupić to można ze steam wallet jak komuś nie żal kasy zdobytej z kart :)
ODPOWIEDZ