Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Dzięki bardzo teraz już w pełni (tak mi się wydaje) rozumiem :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

BTW gry przecenione o 90% będą miały prędzej, czy później będą miały gwiazdkę i będą liczyć się jak bundlowe? Np. ta: Arena Wars 2 ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Wajper pisze: BTW gry przecenione o 90% będą miały prędzej, czy później będą miały gwiazdkę i będą liczyć się jak bundlowe? Np. ta: Arena Wars 2 ?
Chyba nie.Takie promocje są wciąż ok, jako bundlowe liczą się pomyłki typu Just cause swego czasu na steam. Ostatnio na wyprzedaży był Payday the Heist na -90% i wciąż gwiazdki nie ma. Raczej musi być 95% i więcej czyli albo typowe bundle albo jakieś pomyłki cenowe, bądź po prostu za free.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Przez niedociągnięcia w systemie "zabezpieczenia przed bundlami" chyba nigdy nie doczekam się możliwości zarejestrowania na steamgifts...
Nie ma dla nich znaczenia, że takie np. Jagged Alliance - Back in Action posiadałem na swoim Steamie na długo przed pojawieniem się tej gry w bundlu. Tylko czekać aż do bundlów trafią GoT: Genesis, M&B: Warband i Red Faction: Guerilla, a wg. steamgifts będę posiadał konto o wartości 0$
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Mam kolejne pytanko, tym razem na temat prywatnych giftów. Czy mogę stworzyć gifta z przykładowo 2 grami i zaprosić tylko 2 osoby, czy są jakieś zasady do tego? Minimalna ilosć osób itd itp...?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Furrak pisze: Mam kolejne pytanko, tym razem na temat prywatnych giftów. Czy mogę stworzyć gifta z przykładowo 2 grami i zaprosić tylko 2 osoby, czy są jakieś zasady do tego? Minimalna ilosć osób itd itp...?
Nie ma jakiś zasad, ale aby dostać CV do giba musi wejść jedna osoba więcej niż rozdajesz gier. Czyli dajesz 2 kopie gry to muszą wejść 3 osoby aby dostać za nie CV.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Michał#18 pisze: Przez niedociągnięcia w systemie "zabezpieczenia przed bundlami" chyba nigdy nie doczekam się możliwości zarejestrowania na steamgifts...
Nie ma dla nich znaczenia, że takie np. Jagged Alliance - Back in Action posiadałem na swoim Steamie na długo przed pojawieniem się tej gry w bundlu. Tylko czekać aż do bundlów trafią GoT: Genesis, M&B: Warband i Red Faction: Guerilla, a wg. steamgifts będę posiadał konto o wartości 0$
Widać twórcy strony założyli, że jeśli ktoś ma na koncie same bundlówki to raczej nie przyjdzie rozdawać gier więc nie ma go po co rejestrować :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nerka99 pisze:
Michał#18 pisze: Przez niedociągnięcia w systemie "zabezpieczenia przed bundlami" chyba nigdy nie doczekam się możliwości zarejestrowania na steamgifts...
Widać twórcy strony założyli, że jeśli ktoś ma na koncie same bundlówki to raczej nie przyjdzie rozdawać gier więc nie ma go po co rejestrować :trollface:
Ale ja absolutnie rozumiem ideę "niewliczania" bundlówek. Chodzi o to, że powinna się liczyć data aktywacji gry na Steam i jeśli byłoby to przed trafieniem gry do bundla, dla danego użytkownika, dany tytuł nie powinien być liczony jako bundlowy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Steam Gifts przestało mi wykrywać grupy do których należę :/ można to jakoś naprawić?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Sync account zrób, wczoraj miałem podobnie.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Michał#18 pisze:
nerka99 pisze:
To dlaczego nie kupisz jakichś normalnych gier ?
4-5pln miesiecznie i doczłapiesz.
Tyle gier za grosze a tu jeszcze narzekaja.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Mix pisze: To dlaczego nie kupisz jakichś normalnych gier ?
A może byś tak PRZECZYTAŁ co on napisał? Bo tylko narzekasz na jego sensowną opinię
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Powiedzcie mi proszę co mam zrobić:
Otóż stworzyłem 2 dni temu swojego pierwszego Giveaway'a, chodzi o Dungeon Siege'a III z CD-Action którego nie lubie i nie chce w niego grać. Wygrał go jeden gościu któremu wysłałem kod, okazał się on jednak wykorzystany, juz wiem co się stało, dostałem prezent ale z wykorzystanym kodem 'bo ojciec chciał sobie zagrać i wbił na swoje konto' .....
Teraz pytanie, czy jedyna opcją wyjścia z tej sytuacji jest kupno na steamie DS III ?
Nie wysłanie gry to automatyczny ban? Można jakoś dogadywać się ze zwycięzcą?
Ehh, a chciałem dobrze.. :/

Do supportu pisałem ale narazie zero odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

bloomber pisze: Teraz pytanie, czy jedyna opcją wyjścia z tej sytuacji jest kupno na steamie DS III ?
Możesz zakupić także grę, w którymś z keyshopów lub Allegro.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Supportu to akurat nie interesuje że dałeś wykorzystany kod.
Najlepiej zakupić keya na allegro itp niż na steamie. Na alledrogo zakupisz key poniżej 10zł. Możesz też nie wysyłać klucza, ale to już jest nie fair wobec szczęśliwego zwyciężcy, no i możesz (acz nie musisz) zostać zbanowany na SG.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mix pisze: To dlaczego nie kupisz jakichś normalnych gier ?
Raczej nie ma za wiele "gier za grosze", które nie były wcześniej w bundlach, to po pierwsze.
Zanim "doczłapię" gry , które kupiłem mogłyby już trafić do bundla, to po drugie.
Po trzecie, mnie to na szczęście już nie wiele interesuje, podłączenie Just Cause 2 z CDA, zakup Maxa Payne 3 i aktywacja prezentu od Valve (L42D) spowodowało przekroczenie 100$ :)
Awatar użytkownika
Łowca

Przy okazji warto zaznaczyć że dlc się nie liczą do glownego rachunku

Czy tylko mi nie działą SG czy wszystkim ??
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Był atak ddos na sg i st. Nie będą działać do jutra.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Strona już działa.
ODPOWIEDZ