Gra PC roku 2013 wg. Łowców?

Gra PC roku 2013

Czas głosowania minął 1 sty 2014, o 20:25

ARMA III
3
3%
Assassin's Creed 4
19
17%
Batman Arkham Origins
3
3%
Battlefield 4
2
2%
Bioshock Infinite
13
12%
Call of Duty: Ghosts
0
Brak głosów
Call of Juarez: Gunslinger
3
3%
Castlevania: Lords of Shadow
2
2%
Company of Heroes 2
0
Brak głosów
Crysis 3
1
1%
Dead Island Ripitide
0
Brak głosów
Dead Space 3
0
Brak głosów
Don't Starve
3
3%
DMC Devil May Cry
2
2%
Europa Universalis IV
4
4%
F1 2013
1
1%
Far Cry 3 Blood Dragon
1
1%
FIFA 14
1
1%
GRID 2
0
Brak głosów
Injustice: Gods Among Us
0
Brak głosów
Lost Planet 3
0
Brak głosów
Metro Last Light
4
4%
Mortal Kombat
3
3%
NBA 2K14
1
1%
Need for Speed Rivals
0
Brak głosów
Payday 2
2
2%
Path of Exile
6
5%
Pro Evolution Soccer 2014
1
1%
Rayman Legends
3
3%
Remember Me
1
1%
Saints Row IV
6
5%
Shadow Warrior 2013
0
Brak głosów
Sim City
0
Brak głosów
Splinter Cell Blacklist
0
Brak głosów
The Bureau: XCOM Declassified
0
Brak głosów
The Walking Dead 2
2
2%
The Wolf Among Us
1
1%
Tomb Raider
23
20%
Total War: Rome II
2
2%
X: Rebirth
0
Brak głosów

Liczba głosów: 113
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Deus Ex był w pierwotnej wersji listy, ale wyleciał jak trzeba ją było okroić. Tak naprawdę to gra z 2011 roku ;) z RPGami fakt, straszna bieda w tym roku. Ale w przyszłym będzie pod tym względem o wiele lepiej, mam nadzieję :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Ciężki wybór...., głosik idzie na Lare
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie odkryje Ameryki i też postawiłem na ACIV. Gdyby było W_D o czasie to byłby dylemat :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Z tych tytułów (z listy), w które grałem(a naliczyłem ich w sumie dość niewiele, bo pięć), wahałem się między dwoma, które rzeczywiście zrobiły na mnie największe wrażenie- Saints Row IV i CoJ: Gunslinger. Uznałem jednak,że pierwszy z nich musiał ustąpić z dość prostej przyczyny - o ile "super-moce" są naprawdę genialne (z jednej strony dość prosto pomyślane, z drugiej niesamowicie satysfakcjonujące, co w połączeniu z prześmiewczym klimate SR daje naprawdę świetną mieszankę), o tyle sam "całokształt" gry jest dość wtórny w stosunku do trójki - miasto jest (chyba) niemal całkowitą kopią tego z trzeciej części, do tego część aktywności po prostu usunięto(jak choćby "surfowanie" na samochodzie), poszło też parę innych drobiazgów (pojazdy wodne - niby wiadomo, że i tak przyjemniej pomykać "na pieszo", ale i tak jest to regres).

Gunslinger wygrywa w moim odczuciu oryginalnym podejściem do narracji - świetny gawędziarz, jakim jest Silas, snuje kolejne historyjki, które zostają "zwizualizowane" w trakcie rozgrywki, oczywiście łącznie ze wszystkimi "nagłymi" zmianami, różnymi wersjami opowiadanej historii, nieścisłościami itd. Wcześniej jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, stąd też moje wyróżnienie dla najnowszego CoJa. Nawet jeśli cała reszta jest (w miarę) standardową strzelanką, i tak podtrzymuję swoje zdanie :)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

kal3jdoskop pisze: Saints Row IV i CoJ: Gunslinger. Uznałem jednak,że pierwszy z nich musiał ustąpić
Z tym się zgodzę, nowy CoJ, o ile jest dość genericową strzelanką, o tyle miażdży klimatem. Motyw narratora wyszedł naprawdę rewelacyjnie. Też się wahałem, ale musiał jednak ustąpić przed TR. W moim odczuciu jest #2 tego roku :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Oddałem głos na Larę Croft. Genialna gierka, przeszedłem ją dwa razy :) Dubbing też mi się spodobał, choć zawsze preferuję wersje angielskie, poza RPG i FM.

Nic tylko czekać na następną wersję TR.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

A co tu robi The Walking Dead 2 i The Wolf Among Us przecież to jeszcze nie pełne gry?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Na PC walka o tytuł gry roku rozegrała się tylko między Saints Row IV, a Tomb Raiderem, moim zdaniem to jednak produkcja Volition sprawiła mi więcej frajdy i to na nią poszedł mój głos.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Kraczykruk pisze: A co tu robi The Walking Dead 2 i The Wolf Among Us przecież to jeszcze nie pełne gry?
też tego nie rozumiem, zajmują tylko miejsce dla pełnych gier
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

Keth pisze: Pochwalcie się, na co głosowaliście, ode mnie głosik na Tomb Raider, świetny reboot serii :)
Ta gra ma z serią tylko wspólny tytuł, a Tomb Raidera to jest w tym 1 %.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

cFalcon pisze: Ta gra ma z serią tylko wspólny tytuł, a Tomb Raidera to jest w tym 1 %.
I to jest największa zaleta tej produkcji ;).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mój głos poleciał na Tomb Raider. Dla mnie cała seria TB jest ważna i swego rodzaju kultowa:)
Ostatni TB pomimo całkowitych zmian przypadł mi do gustu (szczególnie grając na podłączonym 42" TV z właczonym 3D).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

a gdzie tu GTA V ? :)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ankieta dotyczy tylko gier PC, jak w tytule. Nie czułem się na tyle kompetentny, żeby wrzucać również gry konsolowe, bo z tego roku to kojarzę jedynie GTA i TLOU ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Keth pisze: Ankieta dotyczy tylko gier PC, jak w tytule. Nie czułem się na tyle kompetentny, żeby wrzucać również gry konsolowe, bo z tego roku to kojarzę jedynie GTA i TLOU ;)
a no tak nie zauwazylem w tytule PC ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Oczywiście zaskoczenie roku czyli AC 4 gra której bym nie kupił w dniu premiery ale, że Watch Dogs przełożyli to kupiłem Assassina i się zakochałem na nowo a na Kawke pewnie nie raz będe wracał posłuchać szanty i niszczyć wrogie okręty.
Ogólnie moja trójka tego roku to AC4,Tomb Raider, Batman Arkham Origins
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Postawiłbym na Bioshock: Infinite; liczyłem na to, że miło zaskoczę się nowym Batmanem - niestety, teraz czekam na kolejną część od Rocksteady.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

@Remike, Last of Us ssie, handluj z tym. A GTA5 nie ma prawa zostać grą roku w obecnej formie. Sam się powstrzymuje od zagrania w to, ale skoro mam zagrać w magnum opus Rockstara, to chcę to zrobić porządnie - w 1080p, 60 klatkach na sekundę i prawdzie żywym mieście, a nie z tym "rzartem", który jest na obecnych kąsolah. :E A z gier w ankiecie, to albo nie zagrałem, albo nie zasługują na ten tytuł. Zresztą do zagrania w Tąb Rajdera czekam do Sylwestra :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

W tym roku ogrywałem głównie zaległości z 2011, w przyszłym planuję cofnąć się do 2009 :E O grach z listy będę mógł porozmawiać... kiedyś :P
Z tegorocznych premier ukończyłem tylko Proteusa :E i Gunslingera, ale żadna z nich nie zasługuje wg mnie na tytuł "gry roku". Chociaż muszę przyznać, że podporządkowanie gejmpleju formie narracji w tej ostatniej odebrałem bardzo pozytywnie 8-)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

RoyKeane pisze: I to jest największa zaleta tej produkcji ;).
To raczej pokazuje jak niskie wymagania ma współczesny gracz.
Gdybym chciał zagrać w "ubogie" Uncharted to bym sobie kupił Uncharted, a od Tomb Raidera oczekuje się, że strzelanie nie zabiera więcej niż 10% całego czasu gry.
ODPOWIEDZ