Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Na drugim koncie też dobijam
Szukam tanich kart do gier co mają max 5 kart. Albo po prostu czekaj do zakupu AC. Karty i tak dadzą (tak piszą) jeśli osiągnie się 5 lvl podczas wyprzedaży.

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dzięki wielkie za wyjaśnieniaŁoś pisze: A! O to chodzi. Więc pewnie masz blokadę na rynek. Na pewno było "w ciągu ostatniego roku"? Chyba musisz kupić cokolwiek na steamie (jakąkolwiek grę). Od daty pierwszego zakupu musi minąć więcej niż trzydzieści dni. Możliwe, że od daty ostatniego nie może minąć więcej niż rok (ale to wnioskuję tylko na podstawie tego, że ci tak napisało). Nic więcej. Później możesz sprzedawać na rynku steam. Parę centów prowizji potrąca valve, parę dostaje wydawca gry, reszta trafia na twoje konto steam i możesz nimi dysponować tak, jakbyś wpłacił.
A karty foliowane po prostu wypadają bardzo rzadko i są kilka razy droższe.

Są dwa progi punktowe. Jak zrobisz kilka kolejnych, dostaniesz następne 100xp.
Nie wiem jak z tym rokiem, ale 31 dni nie jest przeszkodą. Nawet jak masz zablokowany market, wymieniać możesz się bez ograniczeń.
Na dobry początek wejdź w odznaki, jedną możesz dostać za zrobienie kilkunastu "wyzwań" społecznościowych. Wyzwania typu napisz komentarz, zrób odznakę, połącz z fakebookiem itp. Jeżeli zrobisz 22 z 26 otrzymasz 200xp (level zyskujesz co 100). Do tego wyrobisz jedną odznakę z kart i już będziesz miał lvl 5.
Dobrze, że wstrzymałem się z craftowaniem odznak do świątecznej wyprzedaży. Ceny kart z kulkami są niezłe - wczoraj zarobiłem 35 euro. Sprzedałem wszystko jak najszybciej, bo byłem pewien, że ceny polecą w dół, a te jednak stoją w miejscu, a nawet powoli rosną.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
No właśnie, ciekawe jest to, że tym razem karty znikają. Ciekaw jestem jaki to będzie miało wpływ na ceny. Poprzednim razem na sam koniec ceny karta mocno wzrosły by po wyprzedaży opaść mocno. Ciekawe jak teraz będzie? Z jednej strony na koniec mogą tanieć bo wszyscy będą chcieli sprzedać zanim im znikną, a z drugiej mogą też chcieć kupować aby wytworzyć odznakę.
Czy te przedmioty, które wypadają za karty ze kulami śnieżnymi są tak wartościowe, że opłaca się kupować seta za 4-5 euro? Czy może ludzie kupują dlatego, że nie ma limitu poziomu za odznakę i można nabijać expa? Tak czy tak fajnie wyszła ta akcja, za samo głosowanie wpada jedna karta dziennie, więc dla wszystkich, którzy nie są zainteresowani przedmiotami zawsze kilka euro gratis w przeciągu całej wyprzedaży.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Niektóre podobno schodziły za gggrrruuubą kasę. (TF2/Dota 2) 100-200$neurasthenic pisze: Czy te przedmioty, które wypadają za karty ze kulami śnieżnymi są tak wartościowe, że opłaca się kupować seta za 4-5 euro? Czy może ludzie kupują dlatego, że nie ma limitu poziomu za odznakę i można nabijać expa? Tak czy tak fajnie wyszła ta akcja, za samo głosowanie wpada jedna karta dziennie, więc dla wszystkich, którzy nie są zainteresowani przedmiotami zawsze kilka euro gratis w przeciągu całej wyprzedaży.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Poważnie ceny spadną dopiero po świętach według mnie. I nie prościej samemu sobie wydropić? (10 kont lewelu 5 i 10 kart wpada codziennie

Jakie gry f2p dropią karty bez wydania kasy poza War of the Roses ?:D (1 karta za ten tip od każdego kto skorzysta:P)