Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
A znasz takie przysłowie: Ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka? To nie jest tak, że prezes pewnego poranka zapomni wypić kawy i bum - bankructwo 

No tak, bo Valve to firma ze stuletnim doświadczeniem zajmująca się produkcją papieru toaletowego - wiadomo, zawsze będzie zapotrzebowanie na jej usługi 
Większe koncerny padały jak muchy - nawet za mojego jakże krótkiego życia

Większe koncerny padały jak muchy - nawet za mojego jakże krótkiego życia

Wystarczy blokada taka jak w muve czy w innych sklepach dla niechcianych ip lub wielka awaria/kłótnia lub jeszcze cos itd. Albo poprostu brak promocji 75%, 50% i tylko 25% jako max, bo tak i zainteresowanie spadnie. Moze to bańka, która pęknie albo i nie.
Nowy prezent można otworzyć codziennie o 15.00.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Ech, blokada regionalna już jest uskuteczniana . Wielka awaria to tak jak pisałem - flara słoneczna

Valve to nie Lehman Brothers, że na nich ma wpływa rynek i ekonomia. Oni pogrążyć się mogą tylko dzięki swojej błędnej decyzji. A ile oni takich przez cała swoją działalność popełnili ? Wy piszecie o statystykach, że każdy może zbankrutować. Owszem. Ale to teoria. W praktyce masz dokładny wgląd w historię firmy i co do tej pory osiągnęli.
Po prostu niektóre firmy mają o wiele mniejsze prawdopodobieństwo plajty niż inne.
Valve nic nie musi, od nikogo nie zależy i nikomu nic nie zasługuje. I dlatego uważam, że przetrwają dłużej niż inni myślą.
Valve to spółka akcyjna, więc to nie jest tak, że od niczego nie zależy i nikomu nic nie zasługuje. A poza tym zależy od rynku - i to rynku rozrywki, który jest bardzo dynamiczny.
- Kontakt:
Przepraszam, czy to Valve chodzi po producentach gier ? Czy to oni przychodzą do nich ?
Wiec w jaki sposób oni zależą od rynku ? Co nagle przestaną się sprzedawać wersje digital ? Nawet u konkurencji sprzedają klucze na ich platformę!
A co do spółki to chyba minąłeś się z przesłaniem mojej wypowiedzi.
Jakby ktoś mógł wydzielić dyskusję to byłbym wdzięczny
Wiec w jaki sposób oni zależą od rynku ? Co nagle przestaną się sprzedawać wersje digital ? Nawet u konkurencji sprzedają klucze na ich platformę!

A co do spółki to chyba minąłeś się z przesłaniem mojej wypowiedzi.
Jakby ktoś mógł wydzielić dyskusję to byłbym wdzięczny

Tu nie chodzi o to, to do kogo przychodzi, tylko kto i ile na tym zarabia. Zmienić się może wiele - może zostaną wprowadzone nowe podatki od transakcji elektronicznych, albo zostanie wprowadzony wymóg przechowywania danych obywateli EU na terenie EU, albo wymóg posiadania fizycznego oddziału firmy, jeśli się chce sprzedawać usługi na terenie danego kraju - tak można wymieniać w nieskończoność. Już nie mówiąc nic o dużych firmach, takich jak Microsoft czy Sony, które też przecież mogą wejść na ten rynek. Może też pojawi się ktoś zupełnie nowy, kto będzie "fajniejszy" i ludzie odpłyną od Steama. Na rynku nic nie jest stałe i niezmienne - dzisiaj firma jest a jutro jej nie ma. Popatrz na Nokię - 15 lat temu nikt by nie pomyślał, że skończy tak jak skończyła.
- Kontakt:
1) Microsoft ma Live Marketplace. Poza tym miał GfW i jak to skończyło każdy widzi.
2) Sony ma PS Store. Więc tak jak MS od dawna jest na rynku, więc nie musi wchodzić na rynek.
3) Nokia upadła bo nie miała wizji i przegrała z trendami. Valve sam stwarza trendy. Jest prekursorem sprzedaży elektronicznej. Prekursorem handlu itemami. To jest własnie to co mnie umacnia w tym , że Valve tak szybko nie upadnie. Bo zawsze są krok przed konkurencją. Więc nie dawajcie mi tutaj jakiś pustych haseł.
Poza tym powstał gog.com, Origin, Uplay, Gamersgate i jakoś ludzie nie odpłyneli. Ba jest ich coraz więcej.
2) Sony ma PS Store. Więc tak jak MS od dawna jest na rynku, więc nie musi wchodzić na rynek.
3) Nokia upadła bo nie miała wizji i przegrała z trendami. Valve sam stwarza trendy. Jest prekursorem sprzedaży elektronicznej. Prekursorem handlu itemami. To jest własnie to co mnie umacnia w tym , że Valve tak szybko nie upadnie. Bo zawsze są krok przed konkurencją. Więc nie dawajcie mi tutaj jakiś pustych haseł.
Poza tym powstał gog.com, Origin, Uplay, Gamersgate i jakoś ludzie nie odpłyneli. Ba jest ich coraz więcej.
Twoja krótkowzroczność poraża (bez urazy).Catra pisze: Nokia upadła bo nie miała wizji i przegrała z trendami. Valve sam stwarza trendy. Jest prekursorem sprzedaży elektronicznej. Prekursorem handlu itemami. To jest własnie to co mnie umacnia w tym , że Valve tak szybko nie upadnie. Bo zawsze są krok przed konkurencją. Więc nie dawajcie mi tutaj jakiś pustych haseł.
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
A w czym rzecz? Boicie się że stracicie gry? Valve już wielokrotnie powtarzało, że nawet jakby mieli zamknąć firmę, to na kilka miesięcy przed, zniosą wszystkie zabezpieczenia i będzie można sobie ściągnąć i wypalić wszystkie gry, które się posiada. Nawet jakby znikli z dnia na dzień, to koszt utrzymania serwerów to są takie grosze, że Gabe by je mógł zapłacić z odsetek od jego milionów w szwajcarskich bankach.
Zarówno Sony jak i Microsoft mają swoje wynalazki, ale skupione na konsolach a nie na PC-tach.
Bełkot o Nokii i natchnieniu Valve pominę milczeniem, bo takie rewelacje może wypisywać tylko jakiś fanboy
Co do znoszenia ograniczeń w razie upadku, to mogą sobie zapowiadać, ale jeśli nie mają takich zapisów w umowach z twórcami gier, to guzik mogą
Bełkot o Nokii i natchnieniu Valve pominę milczeniem, bo takie rewelacje może wypisywać tylko jakiś fanboy

Co do znoszenia ograniczeń w razie upadku, to mogą sobie zapowiadać, ale jeśli nie mają takich zapisów w umowach z twórcami gier, to guzik mogą

- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
@upperi
Myślę że jednak mogą. Zauważ że jak tylko kupisz grę to jest już twoja. Nawet jak producent usunie grę z sprzedaży, zostanie zlikwidowany, albo ocenzuruje grę to i tak pobierzesz ostatnią dostępną wersję. Tak jak ludzie kupili np. Leage of Legends na Steamie zaraz jak wyszła i do tej pory mogą ją pobierać, albo Rockstar usunął z Vice City i San Andreas piosenki, do których kończyły się umowy licencyjne, to jeśli kupiłeś wcześniej, wciąż masz do nich dostęp. Valve jest na tyle dużym gigantem, że raczej może sobie na to pozwolić, zwłaszcza że usunięcie dla nich zabezpieczeń to zmiana kilku linijek kodu w kliencie.
Myślę że jednak mogą. Zauważ że jak tylko kupisz grę to jest już twoja. Nawet jak producent usunie grę z sprzedaży, zostanie zlikwidowany, albo ocenzuruje grę to i tak pobierzesz ostatnią dostępną wersję. Tak jak ludzie kupili np. Leage of Legends na Steamie zaraz jak wyszła i do tej pory mogą ją pobierać, albo Rockstar usunął z Vice City i San Andreas piosenki, do których kończyły się umowy licencyjne, to jeśli kupiłeś wcześniej, wciąż masz do nich dostęp. Valve jest na tyle dużym gigantem, że raczej może sobie na to pozwolić, zwłaszcza że usunięcie dla nich zabezpieczeń to zmiana kilku linijek kodu w kliencie.
- Kontakt:
Fanboy, buahaha dawno mnie tak nikt nie nazwał. Widze, że kończą Ci się argumenty. No i widzę też, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz, bo nawet historii upadku Nokii nie znasz. Przedstawiłem suche fakty a Ty nadal swoje.